Interactive Brokers

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Gryp 25. 9. 2024 17:41

Děkuju za info.

octaviampi píše:...Aplikace urcite dobra uz jen kvuli rychlejsimu potvrzeni a pristupu kdekoli...

No IB už je můj 4. broker (po Degiru, XTB a Fio) a u žádného jiného appku nemám. :) Já se chystám stejně investovat jen do ETF jednou za čas, takže nepotřebuju nic ad-hoc. A dalšího brokera mám jako takovou diverzifikaci, možná je to zbytečné, ale tak nic to nestojí. Víc jich už otvírat nehodlám, takhle mi to snad vystačí. :)

intfo píše:S irským účtem se opravdu přihlašuje ke stránce interactivebrokers.co.uk.

A občas to člověka pošle i na .com, což je prostě matoucí.

intfo píše:Pdf smlouva na vlastní jméno generovaná není, i když musíš odsouhlasit desítku dokumentů. Z reportů se dá vytisknout potvrzení se jménem - Performance&Reports / Other Reports / Account Confirmation Letter (jméno, číslo účtu, národní ID, datum otevření, volit lze, zda se zůstatkem účtu, nebo bez něj). Je na něm dole vidět i vedení v Irsku.

Mám vygenerováno. Jsem svým způsobe rád, že jenom nejsem slepý a smlouva jako taková 'není'.

intfo píše:Obecně v reportech je vhodné se pak trochu pohrabat a případně si nastavit vlastní na dividendy, poplatky apod. I zde je výhoda a nevýhoda IBKR v možnostech, je jich hodně a tím je to méně přehledné.

Zatím se chystám mít jen akumulační ETF, tak snad nic dalšího než ten tiered není potřeba.
Gryp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod intfo 25. 9. 2024 18:43

Teď už jen peníze na nákup. :-) Ať se daří.
intfo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bubocz 27. 9. 2024 21:48

Ahoj,

Tak mne přemigrovali z Maďarska do Irska a musím říci, že nadšením neskáču.

Že se změnily účty - Ok, jen mám pocit, že připsání CZK déle trvá. Ale potom další věci mne štvou daleko více:

- zrušily se mi nastavené čekající příkazy
- rozházely se mi v aplikaci na tabletu opční kombinace na jednotlivé opce, takže vzniknul docela chaos
- podobně při nákupu opční kombinace na tabletu jsou prázdná políčka typu commission a zejména Margin impact

Napsal jsem ty poslední 2 body na podporu, ale nikam to nevede.

Máte někdo podobné zkušenosti?
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaischa 28. 9. 2024 15:49

Nakupuje nekdo na ibrk na OTC v USA?
Jak se to aktivuje v trading permissions to nemuzu nikde najit :-(
aaischa
Nadšenec

Odeslat příspěvekod octaviampi 28. 9. 2024 18:12

Nekde to tam je, resil jsem ale pred rokem a uz si presny postup nepamatuju
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Roman1989 21. 10. 2024 11:56

Ahoj,
převáděl zde někdo akcie v rámci dvou IB účtů? Založil jsem účet manželce a hodlám ji tam převést akcie (půjde o dar). Je tam víc možností převodu, asi tuším co a jak, ale nemám to úplně dostudováno ještě. Kdyby měl někdo zkušenost a napsal jak to probíhalo ,trvalo dlouho, poplatky atd., budu rád. Díky.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod intfo 21. 10. 2024 13:52

S převodem v rámci IB zkušenost nemám. Budu rád, když sem potom dáš info o průběhu realizace.

Asi Ti to bude jedno, a asi to bude jedno i IB, takže jen pro pořádek, píšeš o daru, tak případně pozor na to, zda opravdu jde o dar, nebo se vlastně jedná o SJM. To, že akcie máš na vlastním účtu, nemusí znamenat, že jsou jen tvoje a majetek v SJM nelze druhému manželi darovat. I když jsou případy, kdy dar lze realizovat, nejde o SJM...
intfo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wit.cz 21. 10. 2024 16:23

Ale tak do výlučného přece převést jde, i když je SJM. Ale jinak je pravda, že tento požadavek bude natolik netypický, i s ohledem na SJM, které se běžně aplikuje, že tady těžko najdeš přesnou spolehlivou odpověď nebo vlastní zkušenost.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod intfo 21. 10. 2024 16:44

Převést ze SJM do výlučného lze jen pokud dojde k úpravě režimu SJM. Bez toho to nejde.

Založíš s.r.o. za doby trvání manželství, vychází se z předpokladu, že prostředky pro založení pocházely ze zdrojů v SJM, tedy i podíl v s.r.o. je v SJM. A to i přesto, že podíl napíšeš v rejstříku na jednoho z manželů. (Tohle zná asi spousta rozvádějících se.) Pokračujme ale v případu trvání manželství. Po pár letech se rozhodneš, že chceš podíl s.r.o. převést v rejstříku na druhého z manželů, protože s ním podniká on. To ale u nás udělat nelze, protože podíl je pořád obou a nemáš žádný právní podklad pro přepis, darovat v SJM nelze. Jediné notářem posvěcené řešení je, že upravíš režim SJM a to s.r.o. ze SJM vyjmeš, jen tak můžeš převést do výlučného.

Samozřejmě je možné, že ty akcie v SJM nejsou už od začátku. Nebo že IB nebude pátrat po právní podstatě převodu a převede to. Vyjasnit si, jestli jde o dar, může být potřebné pokud překračuješ limit pro nahlášení osvobozeného příjmu, nebo obecně pro účely daně z příjmu (pořizovací cena, časový test...).
intfo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roman1989 27. 10. 2024 21:16

Musí se to udělat manuálně otevřením ticketu. Napsat kolik kusů čeho a komu převést.
Dnes zažádáno a hned vyhověno:

1) These types of transfers can take a few weeks to review, collect information, and process.
2) We do not charge a fee for this type of transfer.

I will forward this ticket to the appropriate department to start the manual internal transfer review.
best regards
IBKR Client Services

EDIT:
We have submitted your transfer. Please note that transfer from one Individual account (Ux) to another Individual account (Ux) is subject to the following:

1. Review and approval.
2. After the initial review is completed, you will be required to submit additional items.
3. While we strive to complete all requests in a timely manner, sometimes the documentation submitted requires 3-4 weeks of processing.

You will receive another communication shortly via this webticket with further steps.

Kind regards,
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jmar8692 3. 11. 2024 21:54

Zdravím, rád bych začal investovat a vybral jsem si brokera Lynx. Všiml jsem si jejich akce "Doporuč Lynx". Pokud máte někdo zájem, rád bych využil Vašeho referral odkazu. Díky!
jmar8692
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wit.cz 4. 11. 2024 09:49

Lynx je s českou podporou (kteoru ani nemusíte využít), ale jinak nehorázně dražší (což pocítíte vždy). Přitom je to ta samá platforma. IBKR jednoznačně vede.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod panPeněženka 15. 11. 2024 08:44

Včera v poledne jsem odeslal vklad CZK z Monety na to ING konto a stále nic. Tak mě zajímá - zasekl se někdy někomu vklad? Nebo to prostě jen někdy trvá déle? Většinou jsem to měl připsané ten den.
panPeněženka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod octaviampi 15. 11. 2024 09:37

Prý to teď trvá někdy i několik dnů. Někdy je to rychle, někdy hodně dlouho.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 15. 11. 2024 11:13

čekal bych, že dneska už tam bude, možná ještě pár hodin
wit.cz
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka