Interactive Brokers

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Joolppp 15. 11. 2024 13:42

Já předevčírem odpoledne posílal z Fio (CZK) a přišlo teprve před chvílí. Taky mě to zarazilo, nikdy jsem s tím problém neměl (u IBIE). Ale zase až tak nervózní jsem nebyl, nedivil bych se, kdyby zase úřadovala nějaká AML šaškárna a tím se to zdrželo.
Vždycky jsem měl zkušenost, že druhý den do oběda to bylo a nebo dokonce ten den (když se poslalo třeba do jedný), jak bych očekával.
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod intfo 15. 11. 2024 14:59

Když pošleš ráno, přijde stejný den. Jinak druhý den. Déle mi to asi nikdy netrvalo.
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod netlik 15. 11. 2024 16:59

Tento týden připisování skutečně začalo být pomalejší. Odesláno brzy ráno, připsáno až následujíci den odpoledne. Přitom dříve bylo připsáno ve stejný den odeslaní a již dopoledne.
netlik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod intfo 16. 11. 2024 18:07

Výběr zadaný v tomto týdnu ráno byl ve stejný den připsaný.
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 16. 11. 2024 20:04

Pánové, a dáváte vůbec avízo o vkladu, a to na haléř/cent přesně ve výši vkladu, do systému IB (v administraci) před samotným vkladem, nebo ihned po zadání převodu vkladu? To může vždy spárování dost urychlit, navíc to vypíše pokyny k platbě a pro případ jejich změny je to dobrá kontrola. Já mám tedy Lynx, ale ten využívá systémy IB (i bankovní účty irského IB) a vždy nám bylo ze strany Lynx řečeno, že avízo vkladu se má vždy do systému zadávat, bez něho to je třeba řešit manuálně (přes živého člověka v IB) a to je prostě zdržení.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod intfo 16. 11. 2024 20:12

V systému IB "avízo" o platbě s uvedením přesné částky a pak v bance do zprávy pro příjemce uvádím Account ID / Jméno Příjmení a do variabilního symbolu Reference ID toho "avíza".
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 16. 11. 2024 20:21

Avízo jsem od dob opětovného sběrného účtu pro CZK nedal ani jednou a platby byly připsány nejpozději do druhého dne. Stačí mít dobře vypsanou reference/poznámku.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Joolppp 16. 11. 2024 20:39

Dávám avízo vždy a evidentně to k lepším výsledkům tentokrát nevedlo.
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Roman1989 10. 12. 2024 20:50

netlik píše:Tento týden připisování skutečně začalo být pomalejší. Odesláno brzy ráno, připsáno až následujíci den odpoledne. Přitom dříve bylo připsáno ve stejný den odeslaní a již dopoledne.

takto jsem to ještě měl minulý týden, ale dnes jsem posílal v 11:30 a došlo to v 13:00.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubocz 20. 12. 2024 20:03

Vyhoda IB v Maďarsku byla Raifka na příjem plateb v CZK, využití těch korporátních zbytků bank jako ING je tragédie. Asi nejrychleji lze peníze dostat přes Wise, ani avízo není potřeba dělat…
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod intfo 20. 12. 2024 20:36

To byl asi spíše dočasný problém. Posláno tento týden ráno a stejný den připsáno.
intfo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Joolppp 20. 12. 2024 22:37

Asi ano, aktuální zkušenost je odesláno v 11:15, připsáno ve 13:05.
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gryp 29. 12. 2024 19:13

Chtel jsem jen rychle nakoupit jedno ETF, nicmene me to uz nenechalo zalogovat, musel jsem si nainstalovat jejich aplikaci protoze 2FA. Coz je teda presne co tak nejak nechci mit takovou appku na telefonu... Ani nevim co budu delat az telefon ztratim nebo se mi rozbije. A asi 3x mi to napsalo chybu, nez to proslo, vubec nevim v cem byl puvodne problem. Tak jsem se zalogoval pres prohlizec a tam mi to nezobrazovalo data, ze jsem zalogovany jinde, tak jsem to musel nejak prehlasit. Coz napoprve zase neslo... A po deseti minutach jsem to musel opakovat. Chvilema je taky ten web prakticky neresponsivni, clovek klikne a ceka takovou dobu... Uf, no misto petiminutoveho nakupu jsem nad tim stravil 3/4 hodiny... Musim rict, ze po dnesku mam chut to cele zahodit (coz teda asi neudelam, ale zluci mi to hnulo). Plus na strance trades nejsou mesic stare a v reportu zas nejsou dnesni...
Gryp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bubocz 3. 1. 2025 22:00

Joolppp píše:Asi ano, aktuální zkušenost je odesláno v 11:15, připsáno ve 13:05.

Když u své banky stihnete odeslat peníze ve správném časovém okně (RB tuším 11:30), tak platba projde ve stejný den. Ale jakmile je to později, peníze jsou připsány následující den.
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Roman1989 3. 1. 2025 22:17

vidím, že zavedli povinnost přihlašovat se s ověřením přes appku, takže smskám je konec. Škoda. Dnes jsem nad tím skoro hodinu seděl, abych to zprovoznil.
nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).
Roman1989
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka