od Kulikk 9. 5. 2024 02:44
Aha díky, zkusím... Proč to není povoleno defaultně... Nezdá se to jako nějak "kontroverzní nebo problémová" funkce (frakční akcie)...?
Ještě se chci zeptat. Nemám Revolut ani Wise (nebo akcentu atd... "devizové společnosti se jim myslím říká) ani podobné "devizové konvertory s lepším kurzem".
Chci se zeptat, jestli by takto nešlo použít i Interactive brokers...? Jako devizová společnosti... Kurzy mají stejné (o něco i lepší) než revolut co jsem se teďka díval...
Řekněme že si na IB (mám cash účet, USD default měna, Ireland "pobočka" (nebo jak se tomu říká). Řekněme že si tam pošlu CZK 100 000 kč z českého účtu na IB. Provedu směnu na USD (s výhodnějším kurzem než mají banky). A následně si dané USD, ještě ten den pošlu na český účet v USD, respektive prostě účet vedený u české banky (FIO) v USD...
Může to takto fungovat...? Není tam nějaký problém...? Předpokládám že si peníze z IB můžu poslat na jakkýkoliv můj účet (vedený na moje jméno) a klidně si tak můžu poslat USD na svůj USD účet vedený u české banky...?
Není v něčem problém? Např. daně? Nebo omezení že IB posílá zpět ("withdrawl") jen CZK, nebo nějaký nevýhodný poplatek za výběr, nebo nezvládá posílat USD na účty u českých bank (byť vedené v USD), nebo to není proti jejich "smluvním podmínkám" nebo cokoliv jiného...?
Můžu IB prostě používat i čistě jako devizovou společnost...?
A odkud potom přijdou ty USD...? Z té české banky (ING myslím) u které má IB vedený účet v CZK...?
Díky
(potřeboval bych teď celkem "rychle" směnit CZK na USD a napadlo mě jestli prostě na toto nejde použít jednoduše i IB když už ho mám a "na první pohled by to mělo jít"...?
Díky