Interactive Brokers

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod wit.cz 3. 10. 2023 16:19

Pošli to přes SHA za 200,-. Vyzkoušeno několikrát, přijde celá částka.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 4. 10. 2023 08:40

Platba FIO US kartou (vydání i provoz je zdarma) na Revolut. Z Revolutu pak platba kartou do IB nebo přes PayPal spojený s Revolut kartou. Obě platby kartou (převdody) jsou zdarma. Ale jsou jen na menší částky (cca do 1000 USD ?? nutno ověřit, dle limitů).
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod mirosko1 4. 10. 2023 10:02

tak karta k fio USD uctu se mi jevi jako nejlepsi reseni. Uz mam karty k czk a eur uctum, tzn ze za ni budu muset zaplatit, ale je to jen 99kc jednorazove.
Uz to, ze dostanu USD z fio na revolut je uspech. Ale kdybych je pak jeste chtel prevadet na IB, tak IB mi da nejaky bankovni udaje, na ktery si revolut nebude uctovat poplatek za prevod?
mirosko1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod minarjo 4. 10. 2023 10:15

USD z Revolut do IB, to bude klasický dolarový převod na jejich USA účet (detaily zjistíš při zadání avíza platby v admin sekci IB, klíčové je hlavně číslo účtu a Aba směrový kód), a je to za poplatek 0,3% z objemu částky, přesně dle Revolut sazebníku. Používám do IB pravidelně, v částkách typicky do 1000 USD (a tedy s poplatkem do 3 USD). Zcela zdarma umí Revolut jen SEPA europlatby (tedy do Revolut jedině v euru na jejich německý účet) a samosebou platby do země zákazníka v jeho měně, tedy u nás Kč do ČR.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod DrumSession 4. 10. 2023 11:18

JJ. Jinak z R. do XTB si posílám $ zdarma. Jak jsi si poslal $ na FIO USD účet ?
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod mirosko1 4. 10. 2023 14:01

z ebrokera. Jak jsem dostal USD na eborker to uz si opravdu nepamatuju. Je mozny, ze prave z revolutu, ale nejak mi to nenacita tak starou historii
mirosko1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod taylor729 14. 10. 2023 14:15

DrumSession píše:Platba FIO US kartou (vydání i provoz je zdarma) na Revolut.

Jak se ti podarilo ziskat kartu k US účtu?
V IB stsle vidim jen moznost karty pro czk s eur ucty.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod cz01 4. 11. 2023 21:35

Ahoj, na IE IBKR jsem převáděl CZK na cizí měny (USD a EUR) a podle informací z webu jsem očekával poplatek na úrovni 2USD, případně 0.20 basis point z hodnoty převodu (https://www.interactivebrokers.ie/en/pr ... encies.php).

Z obrázku za směnu EUR mi to v kalkulačce vyšlo 47,9988, zatímco v popisu transakce vidím 48,28, ale mnohem větší rozdíl je u USD směny, kdy mě vyšlo 19,9388, ale v popisu transakce je 46,25.

Obrázek
https://ibb.co/4Vzyx5q

Co přehlížím? díky
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wit.cz 5. 11. 2023 06:43

Že jsou to koruny ve výši dvou dolarů.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 5. 11. 2023 09:25

Přesně tak, stejně to má Lynx využívající systém IB, tam je akorát ten min.poplatek vyšší, a to 5 USD/6 EUR - ale pokud jde o směnu z/do Kč, bývá i těch 5 USD účtováno v Kč, takže tam to vychází stejně.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod cz01 5. 11. 2023 09:43

Jasný, díky. Nějak mě nenapadlo, že je to v korunách, když base currency mám dolary a v reportech a v systému je snad víceméně vše taky v dolarech.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 5. 11. 2023 10:10

Typicky se to pokud si pamatuji účtuje v měně, která je v měnovém páru jako druhá (cílová pro forex obchod nákupu/prodeje), tedy u EURCZK v CZK apod. Na Base currency u tohoto (narozdíl třeba od těch reportů jak píšeš) nezáleží.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 5. 11. 2023 11:21

Také bych se zeptal. Aktuální posileni koruny bych chtěl využít než mi na IBIE připlují koruny z české banky. Do mínusu ale na marginu nejde jít v případě měn, jde to pouze přes CFD. Znamená to, že si mohu zajistit pouze rozdíl v ceně mezi nákupem USD teď a prodejem v budoucnu? To asi není úplně to pravé ořechové, pokud chci současně v blízké době nakoupit i USD pozice, že..
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Ridder 22. 11. 2023 16:38

Budu zakládat. Pokud máte referal, tak můžete poslat.
Ridder
Návštěvník

Odeslat příspěvekod treborit 22. 11. 2023 16:59

Pripomenu, ze RB ma u premium tarifu jeden SWIFT mesicne zdarma, takze jdou poslat CZK z IB bez poplatku ... a krmit IB ceskymi korunami na lokalni ucet v RB.
treborit
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka