Stanovisko GFŘ k frakčním akciím

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Delitzsch 18. 7. 2022 22:11

Tak to je dobré vědět. Mám to jen na hraní. Za těch pár korun, co odvedu, stát nové dálnice určitě nepostaví.
Delitzsch
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 19. 7. 2022 07:26

Delitzsch píše:bilaterální OTC derivát napojený na podkladovou akcii.
Vlastníš bilaterální OTC derivát napojený na podkladovou akcii. Je to derivát, nikoliv cenný papír. O tom tady celou dobu píšu. Je třeba přečíst si, co vlastně se pod pojmem frakční akcie skrývá. Většinou se tam neskrývá "akcie".

Mezi akcií a frakční akcií je rozdíl asi jako mezi komorou a plynovou komorou.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod ggnejez 21. 7. 2022 00:42

Nemá někdo zjištěný, jak to různí brokeři mají? Předpokládám, že ne. Frakce moc nechci, ale obávám se, abych vůbec měl možnost nevlastnit frakci :D Např. když budu používat frakčního brokera, ale budu u něj investovat jen do celých kusů (typicky T212 nebo IBRK), bude to akcie, nebo derivát? :D S tímhle přístupem je pro mě spíš vhodné vyhledávat brokery, co frakce nepodporují.
ggnejez
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 4. 1. 2023 16:19

“investovat jen do celých kusů (typicky T212 nebo IBRK), bude to akcie, nebo derivát”

- tak už mi někdo odpověď na tuto otázku?
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Rop 5. 1. 2023 08:41

Se musíš zeptat toho brokera, zda když budeš nakupovat celé kusy akcií, zda ti je složí s několika frakcí (tedy prodá ti derivát), anebo ti prodá celou akcii.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod vpe 5. 1. 2023 12:51

Proto se ptam, zda uz se nekdo ptal.
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Leonos 31. 10. 2024 17:07

Leonos
Návštěvník

Předchozí stránka