@drkarel:
Ty sám jsi přece psal, že současné VOP Fio už ty lhůty 60 let/10 měsíců nijak nezmiňují, nevím, zatím jsem VOP nestudoval. Ale pokud je to jak píšeš, jak by pak někdo, kdo si Fio DIP založil třeba až zkraje prosince, aby tam do konce prosince nalil 48 tisíc, mohl na FÚ doložit tyto limity, když je tedy nemá ani jeho smlouva, ani VOP? Asi nijak, že

, a to je ten problém... Takovou buzeraci jsem u odpočtu DPS z daní nikdy nezažil, tam finančáku stačilo na potvrzení o odpočtu, že je to "Doplňkové penzijní spoření" a název penzijní společnosti, tím to bylo už tím názvem splněno a neřešili nějaké lhůty uvnitř smlouvy. Proč podobně magicky nefunguje slovní spojení "Dlouhodobý investiční produkt", jen proto že je to nové? I tento název přece Fio používá v Dodatku jen pro produkt, který zákonné minimum splňuje. Snad to dozraje a až budu přiznání podávat tak v druhé půli března elektronicky já, tak už to takto pitvat nebudou.
Edit: teď jsem se díval do Obchodních podmínek k Rámcové smlouvě - investiční a v Článku Va. odst. 5 jsou naštěstí ty lhůty 60 let věku/10 let trvání uvedené i v posledním znění podmínek z Archivu dokumentů (web Fio, sekce O nás-Dokumenty-Archiv, tam úplně poslední dokument), platných od 6.11.2024. Pak tedy nechápu, proč jsi psal, že to tam už není.