Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
A0.. píše:... uvažuji nad založením DIP, ale stále se nemohu rozhodnout kde - můžete mi prosím doporučit přes koho podle parametrů?
- na dobu minimálně 20 let
- ideálně do EUR ETF, např. MSCI World
- příspěvek zaměstnavatele zatím 500 Kč/měs. - konverze by musela tedy proběhnout přímo u poskytovatele
- moje měsíční příspěvky do 3500 Kč - posílal bych klidně i v EUR (konverze přes Revolut)
cz01 píše:...na "hraní" (jsem si) založil DIP u spořky s Fidelity pasivním fondem, kde si měsíčně odkládám nutné maximum pro odpočet a drtivou většinu klasicky přes IBKR.
xls píše:Ach jo, člověku dají možnost přes DIP normálně investovat a on si založí u spořky fond. Je to marný, je to marný.
petrmegac píše:No nejsem odborník ale MSCI index s ročním nákladem 0.22% a nákupem 1.5% se mi jeví výhodně a bezpracně. Ale každý má holt jiný názor.
Thom píše:... já taky uvažuji o tom si založit DIP kromě Fio ještě u Monety, kvůli Fidelity World.
fremantle píše:Nicméně stejně a obzvlášť pak po zohlednění slevy za pravidelné investování bych považoval pravidelný nákup Fidelity MSCI World Index Fund u ČS za jednu z nejlepších možností, jak využít DIP - pokud mi zaměstnavatel začne na DIP přispívat, tak to nechám posílat sem a nebudu muset řešit konverzi za "obvyklých" podmínek.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků