Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
Už si nepamatuji podrobnosti, ale mám dojem, že zrušení 2. pilíře dopadlo pro tehdejší účastníky relativně dost dobře; přinejmenším nebyli úplně okradeni. (Ale dopad na vyplácené důchody jsem přesně vůbec nepočítal, nemám dojem, že na současné vzorečky se dá spoléhat desítky let dopředu.)pulmann píše:Myslím, že takových finančních produktů už bylo hodně.
Třeba druhý pilíř.
…
Myslím, že příští vláda to zruší.
passé píše:Nojo, ale co kdyz to pristi vlada zase zrusi? Nestalo by se to poprve.
pulmann píše:Tato vláda vymýšlí nový geniální finanční produkt. / Myslím, že takových finančních produktů už bylo hodně. / Třeba druhý pilíř. / Nebo současně dva systémy penzijního připojištění. / Myslím, že příští vláda to zruší.
Přesně ...pavels84 píše:Vzhledem k tomu, že prvotní koncept tohoto produktu vymysleli na MF v době, kdy tam kralovala Alenka, a současná vláda ho jen oprášila, tak nevidím důvod, proč by neměl přežít volby.
DrumSession píše:DIP tedy zatím slibuje mnohem výhodnější podmínky a možnost zhodnocení. Produkt si budou moci lidé zřídit ... přímo u brokerů.
fc70 píše:Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby to nabízeli jen místní brokeři (pro ostatní jsme moc malá země) a kdyby si taky ukousli velkou část z té daňové výhody.
peliculiar píše:Asi tak, pokud na to bude reflektovat Patria a Fio, tak budeme moc být rádi. A vzhledem k poplatkům to v tomto ohledu nijak dramatická výhoda oproti Portu a podobným nebude ...
Truth Seeker píše: Je fakt smutný, že u spousty lidí platí Portu za nějakého spasitele, který teprve ukáže těm zlodějským penzijním společnostem, ale přitom ty poplatky jsou pořád moc vysoké. Jakýkoliv pravidelný procentuální poplatek je prostě mor.
Kua, chci vidět max. 0,1% ročně, or BTFO!
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků