Podvody na internetu jaké znáte?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod p3v4x 2. 12. 2023 21:16

Já osobně jsem vyhledal jméno Petr Škrabala který slibuje vždy každý měsíc rentu.

Viz odkaz:

https://tajemstvifinancnihosveta.cz/kry ... 004c4db244

On si opravdu myslí že mu jen tak někdo pošle informace o platební kartě
p3v4x
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wikingos 3. 12. 2023 00:27

Když se dívám na YouTube na investiční videa ,tak mě před nimi vždy vyskočí “čtyři mušketýři “ � teda jedna reklama od těchto obchodníků ( jeden je trader,druhý markeťák,třetí u červeného auta prodává knížku a ten poslední láká ženy na investice)
tento co láká ženy na investování je velmi podobný tomu tvému a asi je to on ,podle provedení reklamy ,bych ty peníze radši hodil do kanálu , ale asi někoho musí chytit ,když jsou na netu jejich reklamy každý den
wikingos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cmarlnia 19. 12. 2023 06:01

Smutné je, že ne všechny reklamy z velkých aplikací jako Youtubecoreball a Twitter jsou důvěryhodné.
cmarlnia
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 19. 12. 2023 16:58

Zkoušel jsem několik reklam na "investujte do akcií ČEZ group a máte výnos 50 000 měsíčně" nahlásit. Prý jsou v pořádku. :roll:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod wikingos 19. 12. 2023 17:07

Dobrá je i ta kde to mluví hlas který je u více podobných reklam i s panem Teslou :) : “ chcete vydělat 1000$ denně ,7000$ týdně …………. “ na tohle snad už nemůže nikdo skočit ?
wikingos
Návštěvník

Odeslat příspěvekod budman 19. 12. 2023 17:14

Paradoxně snad spíš pochopím, že někdo díky chamtivosti skočí na nesmyslný inzerát typu "Elon ti slibuje výdělek 1000USD denně" než když někdo jde "zachraňovat" své peníze na účtě tím, že si dle telefonních instrukcí vezme půjčku a v hotovosti jí jde naposílat skrze bitcoinmat do ztracena... to první má alespoň logickou soudržnost (boháč doporučuje investice), ale to druhé je tak nesmyslné, že to až bolí :-))) A přitom o těch případech čteme znova a znova...
budman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ladislav 1. 22. 12. 2023 05:27

Nejhorší je podvod známých českých YouTube filmařů, takzvaných Youtuberáků
s výpočtem vnitřní hodnoty akcie a za druhé, lžou na video, že jim letos rostlo portfolio 40 % a za třetí, že koupili akcie Ternium z Argentiny, nebo akcie i Indonésie, Ruska, Číny nebo jedovaté odpadky Palantir.
Výpočet vnitřní hodnoty akcie je veliký podvod na mládeži a dopouští se ho každý správný Youtuberák a také známé prolhané webstránky jako Simply Wall St
Ten zločinný výpočet dojde k tomu, že je akcie podhodnocená a vůbec nesleduje P/B 6 až P/B 2000 a P/B N/A, nebo P/S 6 až 600. A v tom je ten podvod.
Protože akcie je levná s P/B co nejhlouběji pod 3 a s P/S co nejhlouběji pod 3, když tržby firmy rostou a mohou růst i dál. A na to není potřeba žádné počítání na Excelu a Google šits.
Přílohy
Parametry.jpg
Parametry.jpg (139.45 ) Zobrazeno 5583 krát
Ladislav 1.
Diskutér

Odeslat příspěvekod Petr xl 28. 12. 2023 19:30

Promiňte jsem laik alea teď z druhé strany, kde mohu tedy načerpat užitečné info v kurzu. Klikám si už rok v demíčku na Trading 212 převážně intradení obchody ( defacto jen zlato, spekulace na BTC a nekdy forex ). Něco jsem nasál na youtube od např. Dominik Kovařík kterého tady kritizujete. Chci si umět obhospodařovat dlouhodobé úspory vhodným výběrem indexů a hrát si k tomu s drobnými s CFD podle trendů. Peníze vydělávám jinak ale chci rozumět zhodnocení a řešit si to sám. Nějaké tipy na placené kurzy? Děkuji Petr
Petr xl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fc70 28. 12. 2023 23:52

No chce se mi říct, že ses zeptal ve správném vlákně :)

Je potřeba velice striktně rozlišovat rozdíl mezi investováním (= někomu dám na dlouhou dobu k dispozici své úspory, a on s nimi bude provozovat nějakou snad výdělečnou činnost) a tradingem (= mám zaměstnání na plný úvazek předpovídat krátkodobé tržní pohyby lépe než ostatní, a lépe než plně automatické programy ostatních, některé provozované firmami s desítkami tisíc zaměstnanců).

Investování má v průměru úspěch; a toho průměru jde dosáhnout zkrátka koupením široce diverzifikovaného indexu. Trading v průměru prodělává, a ještě k tomu vyžaduje ten čas.

To jsou úplně jiné věci.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Petr xl 29. 12. 2023 06:54

Diky rozumím co píšeš a dlouhodobé zhodnocování chci na diverzifikovaných indexech a ideálně bych si je chtěl umět obhospodařovat sám. Vybrat dle ročního i víceletého grafu, trendu, počkat si na pokles a koupit ve vhodnou dobu, výhled držení 10let plus. Je tedy nějaký vhodný kurz? Výběr brokera, rady pro skladbu portfolia atd?

Trading a krátké pozice myslím jen tak “hraní” odložit si 20-30tis o které si můžu dovolit přijít a začít. To na základě technické analýzy grafů, trendů. Na demíčku Trading 212, jsem se posunul se zadávání krátkých pozic se SL a TP a daří se mi relativně držet v zelených číslech nicméně bych si opět rád rozšířil znalosti v kurzu. O nabídká “dělám 300% ročně “ jsem nikdy neuvažoval
Nějaké tipy, nebo jsem ude s mými názory za exota a mám to svěřit Portu :)
Petr xl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod peliculiar 29. 12. 2023 14:58

Petr xl píše:Diky rozumím co píšeš a dlouhodobé zhodnocování chci na diverzifikovaných indexech a ideálně bych si je chtěl umět obhospodařovat sám. Vybrat dle ročního i víceletého grafu, trendu, počkat si na pokles a koupit ve vhodnou dobu, výhled držení 10let plus. Je tedy nějaký vhodný kurz? Výběr brokera, rady pro skladbu portfolia atd?

V případě, že si vybereš investování do jednoho konkrétního indexového ETF, tak u něj není co spravovat - o to se ti stará vydavatel, tak že kopíruje složení indexu a to se děje automaticky. Tvým úkolem je jen (přes brokera) nakupovat podíly ("akcie"). V tomto ohledu ti zdarma pomůže YT kanál Investiční brambora <= ne, to opravdu není vtip ...

Ohledně tradingu ti asi nikdo dobrý kurz nedoporučí. To je spíš o víře, že máš na to umět přechytračit trh, což statisticky umí málokdo (méně než 90% těch, kteří se o to pokoušejí, včetně profesionálů).

PS: Ládis (Ladislav 1.) ti na to napíše, že jediná správná cesta je nákup akcií nudných zavedených společností vyplácejících dividendu, které budeš držet do konce života a ty akcie pak zdědí tvé děti.

PPS: Jak to souvisí s tématem Podvody na internetu jaké znáte? :hm
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Petr xl 29. 12. 2023 17:19

PPS: Jak to souvisí s tématem Podvody na internetu jaké znáte? :hm

Omlouvám se za prispevky mimo téma ale výchozí dotaz byl v kostce jestli v záplavě podvodných reklam jsou kvalitní kurzy a rady k dostání. Pokud vadí příspěvky smažu
Petr xl
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod peliculiar 29. 12. 2023 18:14

Já bych asi placený kurz apriori za podvod nebral. Nicméně vyhodnocení zda kurz za ty peníze stojí je velmi subjektivní a obecně tady spíš poznáš zástupce komunity, kteří se raději učí na základě předávání zkušeností od ostatních, než placenými kurzy. Trading komunity najdeš spíš na fejsbůku, než tady ...
Na druhou stranu, málokdy člověk dostane veškeré informace koncentrované v jednom balíčku "na klíč", pak takový (dobrý) kurz jistě smysl má a tedy i něco stojí. Nevím zda se tu najde někdo, kdo by s klidným srdcem nějaký placený kurz doporučil, předpokládám z výše uvedených důvodů.
Kdo má zájem o Twisto či Skip Pay a chce bonus 500 Kč mrkněte mi do zájmů v profilu. ;-)
peliculiar
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fc70 29. 12. 2023 19:15

Já tam vidím zásadní problém, že jakákoli trading technika, která je všeobecně známá, musí už dávno být zautomatizovaná v nějakém market makerovi (který narozdíl od amatérů i má změřeno a statisticky podloženo, jestli / jak moc funguje a v kombinaci s čím). Nevidím důvod, proč si myslet, že se od někoho dá „naučit, jak být jiný než ostatní“.

Jediné, co by mohlo delší dobu fungovat, jsou nějaké situace, o kterých všichni vědí, ale z nějakého důvodu je skoro nikdo nemůže využít. Něco stylu betting-against-beta. Ale zase, proč by česká soukromá osoba měla být v tak vyjímečné pozici?
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Jenda_ 29. 12. 2023 22:52

Petr xl píše:Vybrat dle ročního i víceletého grafu, trendu, počkat si na pokles a koupit ve vhodnou dobu, výhled držení 10let plus.

No… ne. Grafy budou u všech stejné (když se jedná o indexy investující do celých světových trhů), a časování trhu nefunguje. Typicky to dopadne buď tak, že se poklesu nedočkáš (dlouhá období, po kterých nikdy žádný pokles nenásledoval - naposledy například 2009-2017), nebo že k poklesu dojde, a ty si najdeš nějaký jiný důvod, proč nenakoupit (typicky je takovým důvodem přesvědčení, že to poklesne ještě víc, nebo strach z toho, že nastává nějaký nový konec světa - naposledy např. v březnu 2020 pandemie).

Edit: ještě si dej pozor u „srovnávání grafů“, že se často ukazuje vývoj bez reinvestovaných dividend (u distribučních ETF/indexů), což je naprosto matoucí a někdy je netriviální se dostat k číslům s dividendami.
Petr xl píše:Je tedy nějaký vhodný kurz? Výběr brokera, rady pro skladbu portfolia atd?

http://jlcollinsnh.com/stock-series/
http://www.mrmoneymustache.com/
a pro české detaily "Investiční Brambora" na youtube. Ve zkratce: Degiro (s korunami - výhodná směna na eura), XTB (nevím jak dobrou mají interní směnárnu), Fio (jednoznačně s externí směnárnou, například RoklenFX, a posílat tam přímo Eura/Dolary), Interactive Brokers; ETF VWCE, IE00B3YLTY66, IWDA+EMIM, možná trochu SPYL (pro nadhodnocení USA) ale to už je jen můj nepodložený názor. Určitě u všeho akumulační varianty, ať nemusíš řešit danění a reinvestování dividend.
Jenda_
Návštěvník

Další stránka