Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
fc70 píše:saabik píše:Tu RB vidím dle ceníku správu za 0,2 %. Odkud jsi čerpal?
https://www.rb.cz/attachments/investice ... ro-dip.pdf
Tak to by mohl být velice nadějný první výstřel. Pokud opravdu budou nabízet nákup ETF v objemu tisícovky za dvě koruny, to tu asi s trhem docela zamává, kromě DIP i v tlaku na běžné brokery, co by si účtovali přes 10 €.
Jen teda odkazují na nějaké nespecifikované náklady 3. stran… tam se bojím, že se to rozbije.
blackwork píše: ... Třeba AČR oznámila že do DIP nebude moci poslat příspěvek z FKSP.
Zůstává se u "osvědčených" penzijní spoření a doplňkové penzijní připojištění.
Úplně se divím že tam není ještě napsáno Investiční životko
fc70 píše:Tak to by mohl být velice nadějný první výstřel. Pokud opravdu budou nabízet nákup ETF v objemu tisícovky za dvě koruny, to tu asi s trhem docela zamává, kromě DIP i v tlaku na běžné brokery, co by si účtovali přes 10 €.
Dr.D píše:Není mi jasné to Portu. Oni převádějí měny za středový kurz nebo proč tam není uveden žádný náklad za nákup?
drkarel píše:Hmm, tak to by bylo smutné. Měl jsem pocit, že toto (diskriminace DIP) je zákonem řešeno.
drkarel píše:A, prosím, kde ji zakazuje? Nepodařilo se mi to najít, našel jsem jen zákaz upřednostňování určitého poskytovatele DIP.
...
Truth Seeker píše:U známého jsem si potvrdil, že Portu směňuje za kurzy extrémně blízko středu, takže nejspíš na forexu bez vlastní přirážky. Lépe to sám nikde jinde nesměníš, takže budeme nadále počítat s nulovými náklady na obchod.
Mohu se zeptat, zda do budoucna máte v plánu snižovat své poplatky? ...
'Portu' píše:Dobrý den, ano, s růstem objemu investic pod správou plánujeme poplatky dále snižovat. V případě DIPu budeme účtovat za správu portfolií, strategií a crypto investic pouze poplatek 0,5 % p.a. a za využívání investiční rezervy poplatek 0,25 % p.a.
'Portu' píše:S růstem objemu investic pod správou plánujeme poplatky dále snižovat a zamyslíme se také nad možností delší fixace.
drkarel píše:To si nejsem jist, protože u FIO a Patrie je počítáno s náklady na konverzi, které asi půjdou obejít.
Dr.D píše:Není mi jasné to Portu. Oni převádějí měny za středový kurz nebo proč tam není uveden žádný náklad za nákup?
kockopes píše:Nebyli moc konkrétní a ani nebylo jasné, jestli se bude bude jednat o DIP nebo běžnou investici. Sdělili jen to, že se tím zabývají a více by mělo být představeno během tohoto roku. Odkaz na video:
https://magazin.portu.cz/novinky-na-por ... KGoctRGmgo
Pokud si dobře pamatuju, byl to jeden z dotazů od klientů snad v první půlce. Už nemám čas to hledat...
Dr.D píše:...hledám co nejlepší řešení i pro příbuzný, ve stylu "nastav trvalák a dál neřeš".
minarjo píše:Navíc pro většinu populace je důležitá ta jednoduchost robo nákupů trvalým příkazem, což brokeři fakt nemají. Ano pro nás na fóru to může přijít až moc jednoduché (a dražší), ale fakt tou transparentností a stylem "vše v jediném poplatku" na tom určitě nebudou vůči konkurenci špatně.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků