DIP - velké srovnání nabídek pro zodpovědné investory

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Stileth 3. 7. 2024 15:41

@libol
1, z toho co vidim se da zadat pouze castka, min.20e
2, melo by to fungovat, ale uvidim az pozdeji
3, bude, 2x se mi poplatky vratili pri nakupu do DIP a 3000Kc k vyroci se zatim nepohlo
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 3. 7. 2024 15:47

U pravidelných investic se frakcím vyhnout nelze (nebo jsem aspoň na to nepřišel jak), zadává se požadovaná částka a ta se (po odečtení poplatků) k rozhodnému dni zainvestuje podle aktuálního kurzu. Ironicky si současně také nejde zadat frakční nákup pro běžný nákup a tím si evidenci frakce "vyrovnat" - tohle mě také popravdě štve...

Sleva na obchodní pokyny za nákup se na DIP portfolio vztahují. Ve webináři vysvětlovali, že nejprve se pro nákupy v portfoliu DIP sleva neuplatňovala, ale mělo jít o chybu a opravili ji (mám kredit na poplatky za doporučení a zaplacené poplatky za nákup skutečně vrací).

Tři obchody na první 3 nákupy nevím, ale podle mě když plánuješ využít akce na kredit na poplatky k 30. výročí anebo za doporučení, tak to máš asi jedno - vyjde to nastejno (co vidím, tak sleva na první 3 nákupy platí jen 3 měsíce od registrace do Patrie, zatímco kredit na poplatky 6 měsíců)...

EDIT: opravena nesprávná informace o délce poskytovaného kreditu
Naposledy upravil fremantle dne 3. 7. 2024 17:21, celkově upraveno 1
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Stileth 3. 7. 2024 16:08

Ten kredit 3k plati pouze 6 mesicu dle dokumentu co mi zaslali.
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 3. 7. 2024 17:19

Ano, má chyba - obě akce (30. let i přiveď investora) poskytují kredit na poplatky jen na 6 měsíců.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod libol 4. 7. 2024 06:02

Tak pokud nejde “dokoupit” frakce a zároveň odprodej je jen v celých etf, tak to nám ten poplatek při ukončení pěkně stoupá :-(
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod pavelxcz 4. 7. 2024 09:12

Existuje vůbec nějaký broker, který umí pravidelný bezúdržbový nákup 1ks ETF XY měsíčně?
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petrmegac 4. 7. 2024 10:34

Normálně RB. Já tak kupuju každý měsíc Nasdaq a MSCI ACWI. Ale musíš mít €, což převadím přes Revolut. Zvažoval jsem s&p 500 ale tam je hodnota 1ETF fakt vysoká.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 4. 7. 2024 12:22

SPYL fakt hodnota vysoka? :-) TER 0.03
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod petrmegac 4. 7. 2024 13:13

Tak pokud někdo chce řešit USD tak je to na pohodu, já pak nechcu řešit ty následné komplikace. Respektive mi to neřijde tak jednoduché jako €.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fijosh 4. 7. 2024 14:20

vpe píše:SPYL fakt hodnota vysoka? :-) TER 0.03

A kde prosímtě u RB vidíš SPYL v jejich nabídce ETF?
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod berta21 4. 7. 2024 16:05

Ahoj,
omlouvám se, pokud se to již zde řešilo, ale nikde jsem to nenašel. Uvažoval někdo nad tím, že by smlouvy DIP "řetězil"?

Každý rok podepsal novou smlouvu s vidinou toho, že by daňovou výhodu čerpal jenom 1 rok (ve kterém ji založil), následně 10 let počkal a DIP zrušil a vybrat? Dle zákona se vrací dan. zvýhodnění pouze za posledních 10 let, nikoliv a to by bylu 0. Každý rok by se daňová výhoda čerpala na jiné (další smlouvě)....

Co jsem si počital, tak to vychází i poplatkově....tak si řikám, v čem je háček?
berta21
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 4. 7. 2024 16:21

Tak Fio už nabízí v eBrokeru překlopení do režimu DIP.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 4. 7. 2024 16:30

berta21 píše:Každý rok podepsal novou smlouvu s vidinou toho, že by daňovou výhodu čerpal jenom 1 rok (ve kterém ji založil), následně 10 let počkal a DIP zrušil a vybrat?
Ta myšlenka se nabízí.

Jedna věc je, jestli najdeš 11 „rozumných“ poskytovatelů. Druhá je, jestli to za to papírování stojí – na opravdový důchod je potřeba portfolio spíš v milionech než desítkách tisíc, to je potřeba řešit urgentněji ty věci mimo DIP. Asi nepůjde mít u 11 poskytovatelů přesně stejné portfolio, jak to budeš sledovat a řídit riziko?

A hlavně je to sázka na to, že se zákon v následujících 10–20 letech nezmění.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod pavelxcz 4. 7. 2024 18:13

V jaké aplikaci RB se dá zadat, že chci pravidelně měsíčně automaticky nakupovat 1ks MSCI ACWI vždy za aktuální kurz v EUR?
pavelxcz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petrmegac 4. 7. 2024 18:25

Raiffeisen Investice. Ale musíš si nejdřív nabít DIP eurový účet jinak ti to bude převádět blbým kurzem.
petrmegac
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka