od minarjo 16. 10. 2024 09:02
Jen k výše uvedenému od @hyper9 doplním, že pokud má někdo ve Fio eBrokeru jak běžné ptf, tak i DIP ptf, tak mezi nimi přepíná v levém sloupci celého eBrokera. Pak vše co vidí (v záložce Peníze, Portfolio, Obchody atd.) se týká jen daného vlevo vybraného portfolia. A čísla účtů OÚ pro vklad ve formátu IBAN, pokud by tam chtěl třeba někdo zasílat rovnou eura, lze najít v Globálním nastavení v části Informace o obchodních účtech, kde jsou platební detaily všech založených Obchodních účtů (lokální české číslo obchodního účtu tam je uvedeno bez kódu banky 2010, ale to si každý umí doplnit, když by vkládal z jiné banky než Fio).
Pokud někdo má jen DIP a nemá běžné ptf., má logicky jen jediné číslo obchodního účtu a vše co na něj pošle, to už je uvnitř DIPu a systém to ani nedovolí vybrat (při pokusu o výběr z DIP OÚ to odkáže na pobočku, protože by tím výběrem režim DIP zanikl/ptf by se změnilo na běžné bez DIP režimu).
A ještě upřesním: číslo obchodního účtu DIP nemusí být ve tvaru 1400xxxxxx/2010, jak to má @hyper9, tak tomu je nejspíš jen u těch, kteří teď u Fio eBrokera začali pouze s DIPem a běžné ptf tam z dřívější doby neměli, ale to jen hádám, jak čísla účtů Fio přiděluje nevím. Třeba moje číslo začíná 1700 u DIP OÚ (založeno letos v červenci) a 1500 u běžného OÚ mimo DIP, který tam mám už přes 10 let. Typ obchodního účtu tedy nejde poznat z jeho čísla, ale v tom Globálním nastavení, jak jsem už psal, je uveden i typ (základní OÚ/DIP), dále pak ten formát IBAN atd. Další obchodní účet (další portfolio), třeba pro ty co tam mají jen DIP a chtěli by i běžné ptf mimo DIP, lze založit snadno přímo v eBrokeru v horním menu Smlouvy a služby (tam odkaz Založit nový) - i v tomto menu je vidět seznam a typ založených OÚ.
Naposledy upravil
minarjo dne 16. 10. 2024 09:45, celkově upraveno 1