Pane Bubu Jeden,
akcie nesleduje čistý zisk ale tržbu.
Čistý zisk je to, co zbyde z tržby po odečtení výdajů.
Když měla firma jeden rok velké výdaje, vznikne P/E 1000 nebo P/E N/A, a přesto je akcie levná a firmě se vede dobře, když zvýšila tržbu.
U akcií nesledujeme průměrné P/E z mnoha let. Pak se amatéři obelhávají navzájem, že je akcie dnes levná s P/E 40, když měla minulá léta stále P/E 50 až 100.
Já mám víc rozumu než ty, protože jsem starší. Já mám 71 let a ty máš jen 66 let.
Prostě za několik let nastuduj poměry P/S a P/B a pak si mysli, že je akcie levná s P/S 2 a P/B 2, i když má P/E 1000.
Starej Ben Grossbaum kupoval jen akcie s P/B pod 2,5 s dividendou nad 2,5 %.
Mladej Lad Konecny kupuje jen akcie s P/B pod 3, s P/S pod 3, s dividendou nad 3 %.
Mladí spekulanti se dnes starají, jestli jim bezdividendová akcie poroste nebo se propadne.
Moudří akcionáři se starají, zda jim přijde tučná dividenda dnes nebo až zítra.
Prodal jsem akcie Bank of America, protože mi stačí jen jedna banka z USA a to je Wells Fargo, která se za několik let může stát zase slušnou bankou.
Přikoupil jsem, nebo přikoupím 2024-2026: Allianz, AT&T, Bank of Nova Scotia, BASF, BHP Group, BMW, BNP Paribas, British American Tobacco, Enbridge, HSBC Holdings, Iberdrola, Kraft Heinz, Pfizer, Shell, Takeda Pharmaceutical.

Dividendy v květnu
AT&T 1.5.
Munich Re 5.5.
BASF 7.5.
British American Tobacco 7.5.
Allianz 13.5.
Sanofi 14.5.
Procter & Gamble 15.5.
BMW 19.5.
BNP Paribas 21.5.