Vasek06 píše:Proboha to je vtip nebo co to je ?
Proč by to měl být vtip

. O investicích do akcií "uvažuju" už snad 10+ let a teď se mi začala líbit Tesla, tak jsem si řekl že do toho "konečně praštím" a koupím první akcie - Tesly. A průběžně se o to více zajímat (investování do akcií) přikoupím třeba další.
-- 10. 4. 2024 23:34 --fc70: Díky
minarjo: Taky hodně díky.
Ano hodlám to kupovat na (držení) pár let. Ty peníze bych neměl potřebovat a prodávat hodlám až bůh ví kdy, není to nic "short term". I kdyby akcie spadla o půlku, nebo i klidně 90% (ale to si nemyslím) tak to klidně podržím a budu doufat a čekat na vzrůst. Nijak na to nespěchám a peníze nepotřebuju (a Tesle věřím). A i pokud by byl náhodou fail tesly totální a já o to přišel, tak smůla, aspon budu vědět že o akciích si musím více zjistit než do nich půjdu příště. Beru to spíše prostě jako "learning experience" (ale Teslu akcie fakt chci, z toho co jsem četl a slyšel se mi to prostě líbí)
Jinak jak já to chápu, tak daňové přiznání nemusím vůbec podávat, respektive nic nového/jiného do něj udávat, dokud nebudu mít nějaký příjem z akcií - dividendy nebo prodej akcií. A Tesla dividendy nevyplácí a já akcii nehodlám prodávat po nějakou dlouhou dobu. Takže daňové přiznání mě VUBEC nemusí zajímat ne...? Proč tu tím někdo straší...? Nebo musím někde v daňovém přiznání i pouze reportovat i pouhé DRZENI (koupě) akcie...? To doufám snad ne...? Až tak daleko v totalitním režimu snad zatím nejsme... (?)
O časovém testu vím, že jsou to 3 roky (dříve byly jen 2 ne, relativně nedávno). A po 3 letech neplatím FAKT VUBEC NIC...? Nebo jsou tam nějaké limity nebo něco (výjimky?)
A jak tu někdo psal o REVOLUTU, tak proč byste mu se 100 000 kč nevěřil...? Revolut je snad docela velká, už celkem stará a zavedená instituce ne..? Já o nich vím už dlouho, dříve se hlavně specializovali na devizovou směny s výhodnějším kurzem ne (nebo se mi to plete s jinou společností)... Nevím nic o tom že by "Revolut" měl být pochybný...?