pavels84 píše:Pokud žádná část toho pole nemá perspektivu jiného budoucího využití, tak je to luxusní cena. Mohu se zeptat, co na tom pěstuje a jaké doteď platil nájemné/pachtovné?
Při současných cenách běžné rostlinné produkce dnes zemědělec nevydělá ani na náklady, takže z hlediska nějaké elementární ekonomické logiky je nesmysl dát za pole takovou částku, pokud se tam nepěstuje zelenina, neplánuje FVE apod.
je tam rostlinná výroba, myslím, že obilí. A ano nemá to perspektivu, dle územního plánu tam jsou pásma pro plynovody, takže se stavět nikdy nebude. U dalších parcel, které jsou blíže zástavbě tam třeba vede obrovské sloupy vysokého napětí, takže taky vyloučena stavba. Kombinoval jsem znalosti z územního plánu a vlastní průzkum na kole

, protože ta možnost, že bych prodal něco co se následně přemění ve stavební parcelu, mě napadla. Takže tohle riziko snad pokryto.
Nájem z hlavy nevím, ale je nízký.
No luxusní cena....., tak se to tady prodává, je to jih Brna a okolní vesnice. Dotyčný dle mě nepřeplácí, zná místní poměry.
Známý taky prodával letos a za 60kč/metr Brno-Západ a okolní vesnice. Prostě ta cena je tu taková asi.
"Bazoš je zbytečné.
Ale zaplaťte si na Srealitách vlastní inzerát,"
Dle mě je bazoš to stejné co sreality, akorát zadarmo, aspoň, kdyz jsme v minulosti prodávali cokoliv, tak to mělo stejnou odezvu. Já když bych kupoval pole, tak checkuju všechny portály a bazoš+sreality jsou dva na které se podívám jako první.
"Já jsem měl před dvěma lety na stole nabídku 25 Kč /m2 na pole velikosti 0,5 ha .
V honu, širší oblast Polabí. Za tu cenu je to škoda prodávat."
Tak tahle cena na Polabí je vyloženě krádež, to někdo zkoušel. Tam to sceluje
https://www.fondpudy.cz/, tak můžeš nabídnout i jim

nabízím referral: Revolut, ČS, KB, Raiffka, mBank (prsten pro vás za 1kč), IBKR (za který dostanu 200 usd a Ty až 1000 usd).