Kousek Bytu

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod budman 6. 10. 2024 15:38

Kamikamilus: Uvědomuješ, že tímhle grafomanským obhajováním jen potvrzuješ, že obžaloba byla pravdivá? :-D
Protože kdybys byl opravdu jen ten náhodný kolemjdoucí, tak bys na to obvinění zareagoval prostým odmítnutím, maximálně s jednoduchým zdůvodněním, šel bys hledat info jinde a rozhodně netrávil další čas nějakým argumentováním, protože by ti to k ničemu nebylo.
budman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Radič 8. 10. 2024 07:54

Tak jsem se přelogoval zpět na tento účet, abych mohl reagovat. Proboha, nemám nic společného s účtem Kamikamilus. Po nějakou dobu jsem na reklamu KB narážel, hledal jsem různě info. Nenašel jsem nic, tak jsem se zde zeptal. Toť vše.

-- 8. 10. 2024 08:56 --

Když jsem viděl, kolik je tu reakcí, tak jsem si myslel, že se třeba ještě něco dozvím o KB a zjistil jsem se jen to, že mám tady dva účty. Dobrá práce investigativci. :-)
Radič
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Kamikamilus 8. 10. 2024 22:58

budman píše:Kamikamilus: Uvědomuješ, že tímhle grafomanským obhajováním jen potvrzuješ, že obžaloba byla pravdivá?
Protože kdybys byl opravdu jen ten náhodný kolemjdoucí, tak bys na to obvinění zareagoval prostým odmítnutím, maximálně s jednoduchým zdůvodněním, šel bys hledat info jinde a rozhodně netrávil další čas nějakým argumentováním, protože by ti to k ničemu nebylo.

hello budman,
takže tady opravdu máme soudní proces, s obžalováním, obhajováním, apod. ? :-o

Přitom jsem hájil jenom svá tvrzení. Samotnému mi to kdysi zabralo hodně času najít odpovědi na tyto otázky ohledně zdaňování příjmů z nemovitostí v ČR či v zahraničí, tak jsem to tady uvedl, kdyby to třeba někomu dalšímu mohlo usnadnit cestu za informacemi. A popravdě ani nevím, jestli Kousek bytu by spadal do kategorie zisků z nemovitostí podle zákonů.

O Kousku bytu jsem pak samozřejmě hledal a našel spoustu info jinde, když tady ta diskuze nic nepřinesla. A jak to tak vidím, svá zjištění už si raději nechám pro sebe.

Hezký večer
Kamikamilus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 10. 2024 08:24

Já si vždy vzpomenu na rčení, "lepší mít vlastní pastoušku, než půlku Karlštejna". Část jednoho bytu v sobě spojuje jen negativa. Ze společného vlastnictví a z investice do jedné konkrétní věci.

Když už by mě tento obor zajímal (jako že nezajímá), tak bych raději šel do koupi podílu (akcií) nějaké společnosti, která se zabývá pronájmem nemovitostí a má nějakou historii, včetně řádně doplňované sbírky listin v obchodním rejstříku.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Rop 9. 10. 2024 13:23

Nehledě na tom, že podíl na bytu může být klidně i derivát :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod blebul 11. 11. 2024 19:50

Tak tomuhle bych se vyhnul hodne velkym obloukem. Ze zacatku jsem o tom uvazoval a zdalo se to jako zajimavy napad nez jsem si prostudoval detaily. Nekupujete si zadny podil v druzstvu. Pujcujete temhle expertum na dluh bez jakehokoliv zajisteni. Kdyz si prectete stanovy druzstva zjistite, ze clenem druzstva se stavate az po kolaudaci stavby. Stavby, ktera jeste nezacala. Jinymi slovy budete roky vlastnimi penezi financovat stavbu, bez jakehokoliv zajisteni. A to se vyplati :). Kdyz jsem se na to dotazoval primo na jejich zakaznicke podpore, kde se chlubi tim, ze vam rychle odpovi, vubec nechapali na co se ptam a pry ze odpoved musi nejprve zjistit a pak se mi ozvou na e-mail. Nikdy se mi s odpovedi neozvali, myslim, ze to mluvi za vse. Posilam nekomu penize s tim, ze za nekolik let mozna neco postavi, muze jen blazen. Pokud nic nepostavi v horsim pripade prijdete o penize, v lepsim jste si koupili nezajisteny dluhopis s nulovym kuponem a budete radi, kdyz se vam aspon vrati jistina.

-- 11. 11. 2024 19:57 --

Abu Simbel píše:Nejedná se o podíl na bytu, ani na žádné nemovitosti. Stranky jsou znacne nepruhledne (e-shop, kde se ani nedozvite, jakou pravni formu kupujete - vetsina firem s "podilu na nemovitosti" jsou totiz ve skutecnosti Junk Bonds). Mozna se neco dozvite po odeslani udaju, to ja zkouset nebudu. Na strance jsem nasel stanovy druzstva. Mozna se tedy jedna o clenstvi v druzstvu. Stanovy psal nejaky protrely pravnik, muzou vas vyloucit za kazdy prd - napr. kdyz jdete do sporu s druzstvem (to si pak rozmyslite napadnout chybne vyuctovani) nebo jste neco provedl jinemu clenovi druzstva. Nerikam, ze je to primo podvod, ale ja bych se tomu vyhnul obloukem.

Presne tak, jedna se o junk bonds, jelikoz dle jejich vlastnich stanov se nemuzete stat clenem druzstva dokud nedojde ke kolaudaci domu. Domu, ktery se jeste nezacal stavet.

-- 11. 11. 2024 19:58 --

blebul
Kolemjdoucí

Předchozí stránka