Připisování úroků na termínované vklady

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod outlier 23. 10. 2024 14:39

Myslím, že standard je připsat úroky až na konci nebo jednou ročně, ale Creditas na svých stránkách píše, že úroky na vklady připisuje každý měsíc https://www.creditas.cz/terminovany-vklad což by mělo přinést o něco větší úročení. Dělá to tak ještě nějaká jiná banka? Protože i s Creditas sloučená Maxbanka píše, že úroky dává až na konci.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hlander 23. 10. 2024 15:17

Když jsem měl před časem u Creditas nějaké TV, tak úroky chodily každý měsíc, ale na běžný účet, tj. nepřipisovaly se k vkladu. Takže aby se úročily, musel jsem je manuálně každý měsíc přeposílat jinam.
hlander
Návštěvník

Odeslat příspěvekod outlier 23. 10. 2024 15:22

I tak je to lepší než nic, díky za potvrzení. AirBank nebo MaxBanka umožňují předčasné zrušení tak, že přijdete o všechen úrok, koukám, že u Creditas se za tuhle výhodu 'platí' tím, že vklad předčasně zrušit nejde.
outlier
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Prcek 24. 10. 2024 09:45

Já mám termíňáky jen u J&T a tam se úroky připisují jednou ročně k jistině, tedy víceletý vklad má výhodu, že se pak úročí i ty připsané úroky.
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 27. 10. 2024 21:55

Ono taky záleží na délce termínovaného vkladu. J&T u vkladů kratších než jeden rok připisuje úroky po jejich skončení, u delších vkladů připisuje úroky vždy jednou ročně k výročí založení vkladu.
Milos
Inventář