Co s penězi po konci termiňáku, je mi 26,hypotéku jsem vzdal

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Tento příspěvek byl odstraněn.
slavo963

Tento příspěvek byl odstraněn.
Fialovedobro

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 19. 11. 2024 22:33

Ještě jedna věc pro tazatele - o důvod víc vyrazit do zahraničí, v některých zemích stačí pracovat jen pár let a už získáváš nárok na důchod, který pak může být dobrým zpestřením k tomu českému

https://www.poznatsvet.cz/kultura-a-ume ... .sznhp.box
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Kootil 27. 11. 2024 16:35

Hele borci a jaký je Váš názor na garáž, kterou jsem již v příspěvku zmínil. Garáž bych teda zakoupil abych ji mohl využívat? Spousta důchodců tady na sídlišti když se nějaká uvolní, tak si ji koupí aby ji pronajímali..ale koupit garáž za 860k abych ji pak za 2-3 tisíce pronajímal, to si tam budu radši parkovat svoje auto.

Co mě odrazuje, tak je vědomí, před 4 okama ta garáž stála 450-500 tisíc. Na jaře prodala jedna za 860 tisíc a teď inzeruje borec garáž na stejné ulic a prosím pěkně za rovný milion korun. Příjde mi to šíleně nafouklý. V okolí našeho města máme menší dědinky a třeba ve 2 kilometry vzdálený obci ta garáž je o 500 tisíc Kč méně.

To kdybych měl třeba nějaký drahý nebo vzácný auto, tak by se snad vyplatilo si tu garáž koupit tam a koupit si za 20 tisíc nějakou fábku dojíždět ty 2 km ke garáži...i když je to svým způsobem diskomfort :D
Kootil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaaa 27. 11. 2024 16:42

Garaz neni na ochranu auta, to je jen uzamykatelna nahrada placeneho parkovaciho mista, jedina vyhoda je, ze ti tam nezaparkuje cizi auto, vyplati se jen v nejblizsi blizkosti bydliste, rozhodne ne par km v okoli. Pokud prijedes domu s mokrym autem, nejhorsi co mu muzes udelat, je dat ho mokre do garaze. Zvlast jestli jezdilo v zime po posolene silnici. Mozna kdybys byl sberatel starych aut, vyjizdel s nim pouze v lete za hezkeho a sucheho pocasi, pak je vhodne ho parkovat v garazi, ale soucasna auta denne pouzivana, je vhodnejsi parkovat venku na vetranem miste.
Naposledy upravil aaaa dne 27. 11. 2024 16:52, celkově upraveno 4
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Kootil 27. 11. 2024 16:49

Tak ta za toho mičudu by byla přímo u baráku. Ale hm, je pravda, že přes zimu jsem využíval garáž od bábi a možná proto mi na Alfě ty prahy zhnily tak rychle :D
Kootil
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 11. 2024 08:48

Je fakt, že možnosti parkování se neustále zhoršují a pokud auto denně používáš, tak vědět, že vždy zaparkuješ je obrovská výhoda (navíc nemusíš při delší nepřitomnosti řešit nějaké čištění ulic a podobně). Cenově dolů ta garáž nepůjde, tak jestli pro ty peníze nemáš lepší využití, tak klidně. A pronajímat jí můžeš taky, pokud by ses dostal do finančních potíží.

Pak je rozdíl, jestli je to jen garážové stání, ještě třeba otevřené, nebo jestli jde o samostatnou nebo řadovou garáž plně obezděnou, tak se pak může hodit i na uskladnění věcí, co se ti domů nevejdou (pokud je suchá) a třeba, kdyby ses jednou rozhodl žít život "digitálního nomáda", budeš mít zde v ČR místo, kam si dáš věci a kde budeš mít možnost třeba i nouzově přespat, když se vrátíš na pár dní nebo než si najdeš vhodné bydlení. Kamarád měl kdysi s garáží nějaké takovéhle plány, nakonec z toho "digitálního nomádění" nic nebylo, nevydržel ani v pronajatém domě mimo Prahu :) a vrátil se zpět.

Udržovací náklady na tu garáž budou minimální. Pokud by měla i přívod elektřiny, může se to v budounosti hodit na nabíjení elektromobilu, pokud se naplní černý scénář a "melouni" opravdu silou elektromobily prosadí, budeš řád, že máš kde nabíjet a vyjíždět ráno do práce s nabitým autem.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránka