Ahoj,
rád bych využil za rok 2024 maximální možný odpočet daně z příjmu, tj. 48 000 Kč za všechny spořící produkty na staří. Do penzijka jsem si během roku naposílal celkovou částku 11 588 Kč.
Když vycházím z této formulace:
Ročně si můžete daňový základ snížit o 48 000 Kč. Tento limit platí v součtu všech produktů spoření na stáří, mezi které patří penzijní připojištění se státním příspěvkem, doplňkové penzijní spoření, životní pojištění, dlouhodobý investiční produkt a pojištění dlouhodobé péče.
Chápu správně, že do DIPu bude nyní stačit, když si pošlu 36 412 Kč a vznikne mi nárok na maximální roční odpočet, tj. těch 48 000 Kč ?
Jde mi o to, že minulý rok byla u PP minimální hranice pro odpočet daně z příjmu 12 000 Kč ročně a v tomto duchu mi přišlo od penzijní společnosti i potvrzení, které bylo vystaveno jen na částku nad těch hraničních 12 000 Kč.
Kladu si tedy nyní otázku, zda mi přijde vůbec od PP nějaké povrzení za rok 2024(když mám letos příspěvky pod 12tis. Kč) tak, aby bylo možné obě dvě částky na těch 48 tis. Kč sečíst a především přes potvrzení doložit mojí účetní.