Dluhopisy Wood Seeds

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod aurum 20. 12. 2024 15:13

Drazí finančníci, poprosím vás o názor. Jeden můj známý mi doslova vbízí finanční produkt. Nazývá se to Woodseed, jakési dluhopisy. Tvrdí, že je to s velmi malým rizikem, že má běžně 12 procent na úrocích, že jen občas jsou výchylky na nějakých 9 prc atd. Samozřejmě mu nevěřím, je mi jasné, že s výši zisku stoupá úměrně riziko. No a proto sem píšu, rád bych si vyslechl váš názor. Večer s ním budu, ať jsem trochu připravený a mám nějaké eso v rukávě, právě od vás :-)
aurum
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pulmann 20. 12. 2024 20:48

Ruce pryč od dřeva.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod EmPí 21. 12. 2024 08:14

A podle E15 z podobnýho data jako to info na Seznamu je to (bylo ...) méně rizikové a konzervativní ... :-D
https://www.e15.cz/byznys/e15-a-byznys/ ... sy-1391097
EmPí
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod marecek29 21. 12. 2024 08:47

Ne podle E15 ale podle reklamy na E15.
marecek29
Návštěvník

Odeslat příspěvekod saabik 21. 12. 2024 09:37

Takové známé bych teda nechtěl mít.
A když je člověk má, dá na jejich rady, pak po nějakém čase většinou známými být přestanou. Zbyde jen hořkost z nepovedené investice a doživotní výčitky směrem k bývalým známým. A já se ptám. Stojí to za těch slibovaných pár procent navíc?
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaaa 21. 12. 2024 10:13

Znamy by mohl mit provizi za noveho investora, vic bych za tim nehledal.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod aurum 21. 12. 2024 21:10

Samozřejmě, že jen blázen nebo finančně negramotný skočí na takový špek (10 - 12 procent), ale lidí, co se nechá zfanatizovat, zblbnout, je na světě habakuk. Stačí se ohlédnout na východ, ale to nebudu rozvádět. Já chtěl mít v ruce jen průkazná fakta. Jemu stačila informace: zisk 10 - 12 %, což ho odstartovalo k investování. Teď už se trochu stydí a pomaličku snad začíná chápat, že s vysokým ziskem roste i riziko. Kdoví, jak to s Wood Seeds dopadne, já jsem raději při zemi v opatrnějích procentech :-)
aurum
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pulmann 21. 12. 2024 21:58

A jako ochranu investorů mají zajištění dluhopisů.
To zajištění spočívá v tom, že všechny pozemky, lesy jsou v zástavě u jiné společnosti. Hodnota pozemků dle posudku je 23 mil. Kč .
Jen nechápu, jak to pomůže investorům při problémech .
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DrholecR 21. 12. 2024 23:00

Účetní zisk, reálný mínus: Příběh dluhopisového financování Wood Seeds

https://dluhopisar.cz/ucetni-zisk-realn ... ood-seeds/
DrholecR
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pavels84 22. 12. 2024 06:19

Bude to fungovat tak dlouho, dokud tam lidi budou sypat peníze. Kdo včas odhadne blížící se konec, ten vydělá. Kdo ne, ten zapláče. Pro mě (a věřím, že i pro ně) je s podivem, kolik lidí jim to tam pořád sype.

Spousta informací z toho jejich webu jsou lži, třeba ty o zásobě dřeva, protože to, co mají nakoupené, jsou vesměs pozemky pár let po těžbě, které nikdo nikdy nezalesnil. Dosud to fungovalo tak, že jiný na ně navázaný subjekt tento typ pozemků za levno skupoval z veřejné inzerce a takto nakoupené pozemky obratem několikanásobně dráž prodával do toho jejich fondu. U nás v okolí toho tímto způsobem skoupili vcelku dost a nikdo se o ty lesy nestará, takže i ty poslední zbytky starších jehličnatých porostů jsou zlikvidované kůrovcem a postupně se rozpadají. Lesu to nevadí, ale jako investorovi by se mi to nelíbilo.

Kouzla s čísly ve výkazech jsou pravidelně rozebrána na Dluhopisáři, takže každý trochu finančně gramotný člověk musí vidět, že byznys model tohoto emitenta je založen na projídání peněz vybraných od investorů. Ale karavana evidentně jede dál.
pavels84
Návštěvník

Odeslat příspěvekod aaaa 22. 12. 2024 09:40

Otazka je, zda z toho jde vubec vystoupit, kryz uz tam clovek penize strci?
:D
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod fc70 22. 12. 2024 09:45

Pokud prospekt neříká něco jiného, koupený dluhopis jde před splatností zpeněžit jen tím, že najdeš někoho jiného, kdo ho koupí. Pokud není na burze, hledá se to spíš těžko, a u pochybných velmi těžko.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod aaaa 22. 12. 2024 10:00

Prave o to se mozna ten znamy auruma snazil? :D
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod aurum 23. 12. 2024 13:35

Jěště drobnost k těm dluhopisům. Investující nakoupil dluhopisy za 50 000 kc. Každý měsíc mu posílají 1%, tj. 500 minus 15%. Je tomu tak už rok a půl a má to celkem na 3 roky. Jakože vyvíjí se to dobře, ale jestli se po třech letech dostane k těm 50. tisícům, to je věc druhá.
aurum
Kolemjdoucí

Další stránka