Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
tmx643 píše:XTB má pobočku v Praze, při dotazu či problému zavolají a vysvětlí, samozřejmě v češtině. A je to burzovně obchodovaná společnost.
vpe píše:Na XTB!? Mě z Fio and tvrdili, že ten cílový účet nepodporuje okamžitého platby… Pěkně jsem jim vynadal, takže by to už opravili?
Ale Čsob natvrdo nepodporoval
messsy píše:Jak tady někdo v květnu řešil, proč není možné poslat platbu v eurech z Fio do XTB jako okamžitou, tak jsem tomu spolu s Fio servisem přišel na kloub.
Není totiž SEPA Instant jako SEPA Instant. Existují dvě schémata: RT1 a TIPS. Většina bank podporuje obě schémata (Revolut, UniCredit, ...) a tak to smrtelníka nemusí zajímat.
Ovšem J.P. Morgan (banka/pobočka, kde má účty XTB) pro BIC CHASDEFXVR1 podporuje pouze RT1 (pro BIC své hlavní pobočky CHASDEFXXXX zase podporuje obě...).
Naproti tomu Fio banka podporuje pouze TIPS, takže poslání okamžité SEPA platby z Fio do XTB není možné.
Dochází tak k paradoxní situaci, kdy poslání eur do XTB přes prostředníka (Fio->Revolut->XTB) funguje okamžitě, zatímco přímá platba Fio->XTB dorazí až následující pracovní den.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků