Jakého brokera zvolit při velkém nákupu?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 18. 1. 2025 11:00

Na tebou popisované technické problémy jsem u T212 nenarazil. Za mně T212 funguje stejně spolehlivě jako XTB.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Blasmo 18. 1. 2025 11:07

Já ti věřím. To je vždy 5% uživatelů a pokud se s tím nesetkáš vše funguje skvěle. Stejně tak nepoužívám na směnu žádný revoluty a podobně po tom co mi paypal ukradl peníze (a to jsem ho měl předtím 15 let bezproblémově).
Každopádně za mě určitě spíš XTB.
Blasmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fremantle 18. 1. 2025 11:55

Já se přídávám IBKR - u této častky je už zajímavé vyžít referral, kdy doporučený dostane 1 % v akciích IBKR z vložených peněz při držení zůstatku aspoň 1 rok (doporučitel může získat 200 USD při splnění podmínek): https://www.interactivebrokers.com/en/t ... member.php - i když obchodní pokyny nejsou bez poplatku, tak bonus to dostatečně vykompenzuje - nicméně i bez bonusu je IBKR pro mě důvěryhodnější, než třeba T212...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 18. 1. 2025 15:22

tmx643 píše:XTB má pobočku v Praze, při dotazu či problému zavolají a vysvětlí, samozřejmě v češtině. A je to burzovně obchodovaná společnost.

Tak to asi jak komu.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 18. 1. 2025 15:33

Krátce po založení účtu XTB mi volali (česky) a nabízeli pomoc, pokud bych něčemu nerozuměl nebo něco nevěděl. Potvrzuji tedy to, co napsal @tmx643.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod octaviampi 18. 1. 2025 15:48

To nebyla otázka technické podpory, ale marketingu/obchodu. Mně se vnucovali se “školeními” a snahami o aktivizaci nového účtu. Nábor, reklamy, placení ovlivňovatelů. Jakmile jde o problém, už aktivní nejsou.

Např. korporátní akce, spamování jejich slavnými swapovými body, potvrzení o srážkových daních apod. Tam to velmi drhne.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 18. 1. 2025 17:21

Urcitou nevyhodou XTB pro mene zkusene je mixovani akcii s CFD akcii, a klidne koupi omylem derivat s poplatky, T212 to ma vyresene lepe oddelenymi ucty.

IBKR je urcite nejprofi ze vsech brokeru(skutecny trejder nemuze pouzivat nic jineho), ale pro bezneho frantu zbytecne komplikovane(a s poplatky)
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod jir.vesely 18. 1. 2025 18:10

Velké nákupy a portfolio za mě určitě IBKR, malé (průběžné, střádací) T212. Mám i XTB, ale T212 je s těma koláčema mnohem dál a zároveň není třeba řešit konverzi.
jir.vesely
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vpe 6. 2. 2025 21:24

Takhle malou sumu 1M CZK klidně přes XTB. Peníze směníš přes dealing čsob nebo čsas levněji jak přes revolut nebo xtb. Akorát teda české banky to tam pošlou až druhý den, nepodporují instantní europlatby.
Naposledy upravil vpe dne 6. 2. 2025 21:41, celkově upraveno 1
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hyper9 6. 2. 2025 21:29

Před pár dny jsem posílal EUR přes české FIO a peníze dorazily okamžitě. Tak bych nebyl tak striktní s těmi českými bankami.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 6. 2. 2025 21:42

Na XTB!? Mě z Fio and tvrdili, že ten cílový účet nepodporuje okamžitého platby… Pěkně jsem jim vynadal, takže by to už opravili?

Ale Čsob natvrdo nepodporoval
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod hyper9 6. 2. 2025 22:19

Já to pochopil tak, že "nepodporují instantní europlatby" myslíš vůči těm českým bankám.
Jestli to bylo myšleno vůči XTB, tak beru zpět a omlouvám se.
Ale ukazuje to, jak je čeština krásná a mnohoznačná.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 6. 2. 2025 23:32

Xtb podporuje instantni euro platby, ale instantni platba z fio do xtb pred par mesici nedosla a ani z jine ceske banky, z revolut banky ano… takze x zmenilo se neco?

Mimo fio (kde to ale tehdy nezafungovalo proti Xtb) jeste nejaka ceska banka podporuje instantni € platby? Protoze co jsem se ptal tak u csob musi platba byt odepsana do asi cca 15 hodin aby ji odeslali druhy den do SEPA
Naposledy upravil vpe dne 6. 2. 2025 23:34, celkově upraveno 1
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod vtde295 6. 2. 2025 23:33

vpe píše:Na XTB!? Mě z Fio and tvrdili, že ten cílový účet nepodporuje okamžitého platby… Pěkně jsem jim vynadal, takže by to už opravili?

Ale Čsob natvrdo nepodporoval

Nikoliv, nelze prevadet okamzitou platbou.

Ve vlakne k XTB to popsal uzivatel messsy, viz jeho citace prispevku:
messsy píše:Jak tady někdo v květnu řešil, proč není možné poslat platbu v eurech z Fio do XTB jako okamžitou, tak jsem tomu spolu s Fio servisem přišel na kloub.
Není totiž SEPA Instant jako SEPA Instant. Existují dvě schémata: RT1 a TIPS. Většina bank podporuje obě schémata (Revolut, UniCredit, ...) a tak to smrtelníka nemusí zajímat.
Ovšem J.P. Morgan (banka/pobočka, kde má účty XTB) pro BIC CHASDEFXVR1 podporuje pouze RT1 (pro BIC své hlavní pobočky CHASDEFXXXX zase podporuje obě... :shock: ).
Naproti tomu Fio banka podporuje pouze TIPS, takže poslání okamžité SEPA platby z Fio do XTB není možné.
Dochází tak k paradoxní situaci, kdy poslání eur do XTB přes prostředníka (Fio->Revolut->XTB) funguje okamžitě, zatímco přímá platba Fio->XTB dorazí až následující pracovní den.
vtde295
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 6. 2. 2025 23:36

Zajimave, to jsem nevedel…

A proc instant platby neumi CSOB? A sporitelna je na tom jak? Prece jenom, uz nekolikrat jsem vyuzil propadu a na to je potreba tam penize prevest co nejrychleji a ne pres prostredniky, kde se to muze zaseknout.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka