yolo: Já osobní zkušenost mám, více než 10 let. Něco najdeš na Ladisově vláknu, kde od něj už před lety tradiční odpověď, že do čínských a ruských akcií investují jen agenti (to ještě šlo kupovat ruské tituly). Pravdu mají všichni, růst je tam skvělý a může se to zhroutit jako ruské stocky během krátké doby(stačí , aby vlítli na Tchaiwan, což se nakonec stane). Obchoduju konkrétní tituly ADR na NY burze a jedno ETF taktéž, vše v USD.
Mě osobně zkrachovaly 2 akcie, jedna byla naleštěný fake pro Západ, druhou mi zrušili ADR a napsali, že si ji mohu obchodovat v Šangaji, ale ani jeden z mých brokerů tam neffunguje, tak jsem musel zpeněžit, dokud to šlo. Z těch silných mám dodnes TME, která taky udělala pár veletočů, ale vždy jsem stihl včas prodat a pak koupit zpět, měl jsem BABA, ta šla ven s 100% ziskem a krátkodobě jsem točil YINN, kde jsem po pěti otočkách na svých, tam to je extra hukot, jednou 200% do plusu a pak zase jsem měl 80% ztrátu. Je to nebezpečný pákovaný proukt. Akcie JD mám dodnes asi s 30% ziskem je plánuju vylejt do jara a XPEV jsem kupoval za 8 a prodal 13,5 předčasně a teď už ho nechci, ještě je zajímavá cena nyní NIO, ale já do něj nejdu. Osobně se z Číny i Indie postupně stahuji. A vůbec i z USA, jako vždy při ATH, a po propadech se zase vracím. Ať ti tu napíše kdokoli cokoli, to rozhodnutí k vstupu a výstupu je vždy na Tobě a je dobré mít plán a ten dodržet (což není tak snadné, jak se řekne

).
Život je příliš krátký na to, aby člověk chodil do práce.