Rada od zkušenějších

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod egyss 25. 4. 2025 20:20

Dobrý den,

mám relativně vysoký aktivní příjem a hodně mi zbývá, investuji do akcií a krypta, trochu DCA a hodně dokupuji dipy. Část peněz si dávám úplně bokem pod polštář a když není moc příležitost jaký dip dokupovat, tak se mi ty peníze co stojí hromadí. Chtěl bych se zeptat jak tyto peníze využít, aby to bylo nejméně rizikové a bylo to pro mě jako je mít pod polštářem? Časový horizont 2-3 roky, protože bych chtěl začít stavět dům, pokud spadnou ještě úrokové sazby, část si plánuji půjčit, jinak to chci zvládnout bez.
egyss
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaaa 25. 4. 2025 21:41

Sporici ucty, terminovane vklady.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod saabik 25. 4. 2025 22:08

Repofond (ideálně na 3 roky), spořák (do výše pojištění vkladů). Budou tam rozhodně bezpečnější než pod polštářem. Na tak krátkou dobu je těžké něco vymyslet.

Sazby pravděpodobně nepůjdou moc dolů. Letos možná jen jednou, takže hypo sazby zase tak o moc níž letos neslezou. Rozhodující je, že inflace bude zřejmě letos lehce pod výnosem ze spořáků, takže nějakou dobu dokážou spořící účty uchovat hodnotu peněz.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér