akcie z kupónové privatizace

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Rop 1. 5. 2007 18:10

Ježiš ty seš játro ....

ve středisku cenných papírů se vedou akcie zaknihované ... pokud firma to změní na listiné tak si musíš sehnat akcii papírovou v určité době určené pro výměnu ... což ty jsi asi nestihnul ... takže máš smolíka :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod osobne 1. 5. 2007 18:26

Rop: Tak to já nevim, nemám vzdělání ekonomického směru. Člověk nemůže znát úplně všechno.
Takže, i když jsem získal při kupónové privatizaci 20 akcií VÚ textilních strojů Liberec, tak jsem je pak ztratil tím, že jsem nekontaktoval tu firmu, aby mi dala papírové akcie? Takže už ty akcie vlastně nemám? A jak to je s tou Ladou, tam ty akcie také změnili na listinné, nebo ne?
:?: :?: :?:
"osobne" je o5 z5 ... a s ním přichází i zákon !!!
osobne
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod osobne 1. 5. 2007 19:28

Já za to nemůžu, že se nevyznám v akciích. Prostě jsem se s tím nikdy nepotřeboval zabývat. Kdybych to věděl, tak se neptám. Co je na tom divného, že někdo neco neví nebo si tím není jist, proto se na to raději zeptá někoho fundovanějšího? Budu to asi muset nastudovat sám, když mi neporadíte.
ObrázekObrázekObrázek
osobne
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod WonDrak 1. 5. 2007 20:49

a má to vůbec cenu řešit akcie jejiž podniky na tom jsou prapodivně a nemají valnou cenu, a jejich objem taky neni nikterak velký?
Zatím, co člověk chce si musí jít, ať to stojí, co to stojí. (doporučuji film Factotum)
WonDrak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod osobne 2. 5. 2007 09:43

WonDrak: Jak víš, že ty akcie nemají valnou cenu? Já jsem zatím jejich skutečnou hodnotu, vyjádřenou v penězích, nezjistil.
:?: :?: :?:
osobne
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod WonDrak 2. 5. 2007 15:30

myslím že ti někdo dával o něco výše odkaz na ně, a tam bylo něco kolem stovky
Zatím, co člověk chce si musí jít, ať to stojí, co to stojí. (doporučuji film Factotum)
WonDrak
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod czxtec 19. 5. 2007 08:36

Pokud firma uz neni na trhu je nejlepsi zkontaktovat primo danou firmu, jestli by vase akcie nevykoupili. Dalsi moznost je najit nejakeho obchodnika s cp. Obavam se v pripade nekolika malo kousku se to ale uz ani nevyplati. Bohuzel je to dusledek zvolene formy privatizace :/
Posledni kurzy cp najdete na http://www.akcie-2000.cz/ Vetsina titulu trh opoustela nekdy v letech 95-96, takze ty kursy uz vetsinou nemaji vypovidaci hodnotu.
czxtec
Kolemjdoucí

Předchozí stránka