co s 10000 (jsem totalni laik)

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod j_vrba 25. 4. 2007 19:41

zdravim, mam na ucte cca 10 000 a chci c nimi neco podniknout, jelikoz urok je naprosto minimalni a aby me ty penize zbytecne lezely povaziji za skodu, tak vas prosim o nejake rady, tipy atd. predem diky
j_vrba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod detol 25. 4. 2007 19:45

Prochlastej to a mas po problemech 8)
detol
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod j_vrba 25. 4. 2007 19:46

traba rum (rozume ulozena mena)
j_vrba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod osobne 25. 4. 2007 20:32

Jediné, co se dá podniknout s takovouto částkou, je hraní automatů. Ale to je silně prodělečné, takže si je raději nech na účtě.
:lol: :lol: :lol:
"osobne" je o5 z5 ... a s ním přichází i zákon !!!
osobne
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod j_vrba 25. 4. 2007 21:36

ale nejak se zacit musi ne ale beru rady v potaz takze se du opit do nejakyho peknyho nostopu
j_vrba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Žulda 26. 4. 2007 08:46

Buď si něco kup, třeba kolo, anebo to vraž třeba do realitního fondu (ČSOB Realitní Mix, Spořitelna má teď taky něco) a nech to tam ležet.
Žulda
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Koumeles 26. 4. 2007 09:43

Privat je jasna volba
Koumeles
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rop 26. 4. 2007 09:53

Tak investuj do něčeho co ti v budoucnu ušetří peníze .... třeba druhé disky na kola k autu ... ať nemusíš na podzim a na jaře za přezouvání kol ... :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod SocPredator 26. 4. 2007 10:44

Proměň to na koruny. Nepíšeš v jaké to máš měně...
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod j_vrba 26. 4. 2007 10:48

ze ja jsem sem vubec neco psal :D :D :D :D :D
j_vrba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Hlava 26. 4. 2007 11:05

Já nevím, i kdyby se v nějakém fondu zadařilo 10%p.a., tak je to za rok tisícovka, nepočítám-li poplatky. Tudy je myslím zbyečné se vydávat. Můžeš si za to koupit nějaké akcie a doufat že vyděláš víc, ale jistý to taky není.
Já bych se sebral a jel za to k moři nebo do Alp ...
Hlava
Nadšenec

Odeslat příspěvekod j_vrba 26. 4. 2007 11:26

ok takze kolik musim mit, abych mohl vubec zacit uvazovat o nejake investici?
j_vrba
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod OS 26. 4. 2007 12:18

Tak kolem 1 000 000Kč je tak rozumná investice, možná stačí i půlka. :)
OS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KubaPa 26. 4. 2007 15:04

Rekl bych ze hodne zalezi na tom, jestli to je na dlouhou dobu vse, nebo jestli bude mozno postupne pridavat. Pokud je to na dlouhou dobu vse, nic moc se asi vymyslet neda (maximalne ING konto, terminovanej ucet u FIO, WPB,...) coz by aspon +- pokrylo inflaci. Pokud by to byla prvni castka a pravidelne by se k ni pridavalo, uz by se asi dalo hledat i jinde. Ale berte tuhle odpoved s rezervou, sam moc zkusenosti nemam, take s investovanim zacinam. Nemyslim si ale, ze by se muselo zacinat stotisicovejma castkama. Ja zacinam s castkou v radu desitek tisic a doufam ze si v praxi overim to co jsem precetl a budu vedet co delat, pokud nekdy budu mit k dispozici vic. Je jasny, ze s takovouhle pocatecni investici nebudeme mit do roka milion, ale to jeste neznamena ze ji mame nechat lezet na BU.
KubaPa
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Koumeles 26. 4. 2007 15:06

Za desitku si kup nejake investicni zlato a zakopej ho na nejakem bezpecnem miste
Koumeles
Návštěvník

Další stránka