Jen tak pro zamyšlení - kdyby si tu tisíckorunu směňoval na Revolutu, tak proč tam nerealizovat rovnou i ten nákup cenného papíru, resp. frakce ETFka - službu to udělá stejnou, jako kdyby to posílal ještě do XTB nebo T212 - od kdy Revolut neúčtuje custody, řekl bych, že je to úplně to stejné (u základního plánu je jeden obchod měsíčně bez poplatku - což u takových částek prakticky není důvod jich dávat více)...
Takhle jsem si vyzkoušel zadat pokyn na "symbolických" 50 €, jen abych si osahal i platformu Revolutu (hlavní portfolio mám jinde) - mezitím jsem na to i zapomněl až mi dnes přišla notifikace, že nákup provedený nebyl, protože jsem si nedoplnil/nesměnil dostatek eur (měl by se automaticky provést i převod z eurové složky účtu, ale ani tam mi taky zůstalo jen asi 20 €, dostatek jsem měl v Kč, ale nedošlo k automatické směně - což ale považuji za žádoucí).
Směna na Revolutu bude možná nyní už dokonce o chlup dražší, než u T212, když má FX za 0,15 % (u Revolutu to vypadá, že má spread na eura cca. 12 haléřů, což by vycházelo téměř na 0,5% spread, resp. FX mírně pod 0,25 %) - ale takových částek je to úplně zanedbatelné...