Jak vybrat brokera?

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vpe 20. 10. 2024 07:32

Ano na dealingu se na větší sumě domluvíš třeba na 0,2 - je to smluvní, jako ve směnárně. Že ti řeknu nějaký kurz neznamená, že ty nemůžeš vyjednat lepší :-)

A určitě ti umožní vyjednat lepší než na revolutu, pokud víš jak
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod drkarel 20. 10. 2024 08:24

Např. na takovém firemním účtu u ČSOB teď máme automaticky lepší kurz než Revolut. Dříve (5+ let) jsme museli volat na dealing, kde jsme měli tak 0,6-0,8 % nad tržní kurz (odpozorováno).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 21. 10. 2024 16:16

jak automaticky, to asi musel někdo s bankou vyjednat ne? Nebo ho dali každému automaticky? Ono se to přes den hýbe ten kurz tak nevím jak na běžném účtu bych to poznal…

Revolut má teď kurz na how.., pokud se bavíme o přirážce 0,35% nad střed a ne předešlé přirážce +0,2%

Nevěřím ale, že můžeš mít na účtu stejný kurz jako přes ten dealing, To by ho přece mohli rovnou rozpustit a ušetřit za bezplatnou infolinku na něj, Kdyby kurzy bez přirážky chtěli dávat všem
<- Investown bonus 750-1000 Kč (nemovitosti, zhodnoceni i 11,5% pa)
<- Patria kod 1000 - klikni na muj nick vlevo
<- Tipli 300 Kč, REVOLUT, … Allegro 200,-
<~ MBank kod 1000,- - Klikni v profilu
<~ XTB 15€ v akciích za reg.
<~ Degiro
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod drkarel 22. 10. 2024 03:53

Když automaticky, tak automaticky. Toto jsme nevyjednávali, i když jsem možná před bankéřem brblal, ale nemám pocit, že by to nastavoval on. Mám pocit, že je to na všech firemních účtech. Kurz vidíme ve formuláři příkazu, když z CZK účtu zadáváme příkaz v cizí měně.

Opakuji: Píšu o firemním účtu, na běžném osobním účtu to neplatí, tam je kurz dle lístku. Pokud si dobře pamatuji, byl na EUR o cca 0,05 % lepší než Revolut. Ale podobné kurzy jsme měli na USD, GBP, CAD, AUD, JPY ...
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Joolppp 22. 10. 2024 09:12

Taky pozoruju, že Revolut přirážku zvýšil na cca 0,37 - 0,39 % v pracovní dny.

To znamená, že už se víc vyplatí Interactive Brokers s automatickou směnou a poplatkem za transakci (ETF na XETRA za 1,25 EUR) už od nákupu za cca 8 000 Kč než XTB bez poplatku + směna na Revolutu. Dříve to vycházelo líp od cca 13 - 14 tisíc.
Joolppp
Návštěvník

Odeslat příspěvekod slavo963 22. 10. 2024 14:15

Misto revolutu zacit pouzivat T212 s jejich + 0,15%, uvidime, jestli s expanzi(kor kdyz maji platebni kartu), nezmeni marze.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod vojta80 18. 11. 2024 21:47

Má někdo z přítomných TraderGo alias Saxo přes Českou Spořitelnu? Stále se snažím o kvadraturu kruhu alias najít výhodný způsob investování přes ČS a až teď mi došlo, že by to mohlo být právě TraderGo. Jak funguje Saxo vím, ale jde mi konkrétně o míru integrace s ČS:

1. Uzavírá se smlouva s ČS nebo Saxo?
2. Investiční účet je veden u ČS (její IBAN) nebo Saxo (dánský IBAN)?
3. Je investice viditelná přes George? Řekněme alespoň hodnota účtu?
4. Je z hlediska nákladovosti jediný rozdíl 0,06% ročně (resp. minimálně 3.75 EUR měsíčně) custody pro ČS?

Je mi jasné, že správně bych se s těmito dotazy měl obrátit přímo na pobočku ČS. Historická zkušnost mi ale říká, že informace zde z fóra bývá obvykle přesnější, tak zkouším štěstí nejprve tady.

Děkuji.
Naposledy upravil vojta80 dne 19. 11. 2024 08:05, celkově upraveno 1
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod HonzaLBC 19. 11. 2024 00:14

vojta80 píše:4. Je z hlediska nákladovosti jediný rozdíl 0,06% custody pro ČS?

Cena za úschovu akcií a ETF/ETC 0,06 % p. a.,
minimálně 3 EUR měsíčně + DPH 25 %

Není to nějaká chybička? To bude tak 75000 euro majetek na účtě, aby 3 eura + 25% DPH měsíčně dalo 0,06 % p. a., ne? To asi nebude moc vhodné na postupné budování portfolia. Nebo jsem něco přehlédnul?
HonzaLBC
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vojta80 19. 11. 2024 08:03

HonzaLBC píše:
Cena za úschovu akcií a ETF/ETC 0,06 % p. a.,
minimálně 3 EUR měsíčně + DPH 25 %

Není to nějaká chybička? To bude tak 75000 euro majetek na účtě, aby 3 eura + 25% DPH měsíčně dalo 0,06 % p. a., ne? To asi nebude moc vhodné na postupné budování portfolia. Nebo jsem něco přehlédnul?

Velmi dobrý postřeh. Automaticky jsem skutečně pracoval s tím, že se ta 3 EUR aplikují ročně. Nicméně v tomto konkrétním případě by to nevadilo, pozice by se nebudovala od nuly a fakticky zůstává tedy těch 0,06% p.a.
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vojta80 20. 11. 2024 07:23

Po dalším kole hledání si na

vojta80 píše:2. Investiční účet je veden u ČS (její IBAN) nebo Saxo (dánský IBAN)?

Odpovím sám (https://www.tradergo.cz/cs/vzdelavani/c ... xpand/true):

SWIFT kód: SAXODKKK

To s největší pravděpodobností znamená, že se o žádnou hlubokou integraci nejedná a ČS tady figuruje pouze jako prostředník pro uzavření smlouvy. Pochybuji tedy, že by se v George ukazoval byť jen zůstatek. Tímto tato varianta pro mne asi padá, škoda...
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mimous 10. 12. 2024 10:51

Máte někdo zkušenost s Birdwingo?
Občas to někdo někde vytáhne, když jde o poplatky pro nákup US ETF, ale nikde jsem nenašel pořádné recenze a rozbor toho, jak moc je to (ne)bezpečné. Na XTB, Degiro, Portu atd. je všude hromada recenzí a osobních zkušeností, ale na tohle ne. A to pro mě působí trochu podezřele.
mimous
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sulox 13. 1. 2025 09:37

Zdravim,
chci se zeptat. Delalo se tady nekdy porovnani investicnich portalu tuzemskych premiovych bank i nepremiovych? Napr. investovani pres Erste Premier, CSOB Premium, RB Premium, KB Premium nebo jeste AirBank? Zajima mne kterej investicni portal banky je k laickemu investorovi nejvlidnejsi co se tyce poplatku za custody, nakupy, atd.?
sulox
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 13. 1. 2025 09:53

Proč chceš investovat nevýhodně (draze) a s úzkým výběrem investic (ČSOB nabízí například jen podílové fondy) přes banky, když to jde levněji a s širším výběrem přes různé investiční platformy/brokery?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 13. 1. 2025 11:08

Investovani pres banky se oplati jenom pri vysokych castkach(napr. Erste Wealth management 50milKc+), kde se lze dostat na 0,1x % pa. s full servisem a cervenym kobercem.
Dokazu si predstavit, ze pri vyssich desitkach milionu nebudu az tak duverovat ruznym aj CFD brokerum typu T212 nebo XTB...
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod sulox 13. 1. 2025 16:38

Spis jsem myslel pasivne formy investic (ETF, napr. Vanguard FTSE All-World UCITS ETF (USD) Accumulating - VWCE) nez aktivne spravovane podilove fondy bank. U CSOB jsem spis myslel Patriu s nejakymi CSOB Premium benefity (50% sleva na poplatky, 6000CZK kredit na poplatky, atd). Nevim jake benefity se daji vyjednat s Erste Premier pres investovani v jejich George appce, to same Air Bank, RB Premium, atd.

Nebo jine investicni platformy (XTB, Degiro, IBKR, ...) jsou tak dobre, ze nemaj konkurenci?
sulox
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka