ste78 píše:XTB - brokeri ekvivalent kolotocare. Nic nefunguje. Pridavaji nove veci,ktere nikdo nechce, ale core funkcionalita zaostava. Nejhorsi podklady k dani. Agregace divi po pozici, ne celem ISINu. Investocni plany je casovana financni bomba. Jak tad drzim vetsi pozici, vibec mi to nedela dobre. Pouzivam aktualne tohoto brokera na spekulace - nakoupim za rok prodam.
Na kolik jsou tyto negativa podstatná v případě nákupu a držení VWCE ... ?
volnicko píše:Pro "nakup a drz akumulacni ETF" nejsem na brokery tak prisny. Chci, aby to bylo mozne a abych zbytecne netratil na poplatcich urcovanych podle objemu (proc platit 0,25% za smenu pri nakupu za 1M+ apod.).
ste78 píše:Kdyz clovek nakoupi nejakou castku, treba USD, pak to jebne na ucet, koupi stock, ten se mezitim pohne, tak na uctu zustane treba 1k USD a uz to jede, pak prijdou divi v USD, pak udelam dalsi konverzi, neco nakoupim a je to: z toho FIFA na menach se poseru. Ucetni tak nejak vnitrne odmitam abych na toto musel mit…
Opět, nechápu souvislost ... pokud je tvým záměrem zjednodušení portfolia na nákup a držení VWCE ... ? Proč proboha toto řešit? Nepochybuju, že jsi mnohem zkušenější než já. Já nakupuji a držím momentálně tři ETF tituly pod XTB, jedním z nich je VWCE, mám sice v plánu udělat nějaké změny, ale až po dovršení časového testu.
Nevím, možná jsem naivní (ignorance is bliss / nevědomost je sladká) ... prostě si pošlu CZK do Revolutu (či jiné směnárny), směním na eura a ty pošlu do XTB a zainvestuju. Úplně mi uniká, proč bych kvůli tomu měl řešit nějaké daně s kurzovým rozdílem a nechávat brokerovi provizi za konverzi.
ste78 píše:Jojo, za me napr. 0,5 % oproti stredu je v pohode. Je to poplatek za to, ze nemusim vest menove ucetnictvi.
... ty automaticky menovy konverze proti pokynu jsou komfortni. Nevznikaji tam evidovatelny kurzovy zisky a ztraty.

Jakou že to má mít výhodu ... ?