Zlatý důl - Travian

Podílové fondy, akcie, komoditní trhy, spekulace, aukce. Kam a jak nejlépe investovat volné finanční prosředky

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MrAgreement 16. 3. 2008 20:01

Rád bych se s Vám podělil o zajímavou věc, aneb jak udělat z prdu kuličku a z elektronu diamant. Nejlepší na tom je, že to opravdu funguje.

Obecně vzato je počítačová hra velká šance jak vydělat.
Pokud máte štěstí, šikovného návrháře a programátory, můžete udělat z prdu kuliču a z elektroni diamant. Tím prdem myslím 3-5 mil. korun a kuličkou několik miliard Euro.

I když v daném konkrétním případě se nejedná ani tak o peníze jako takové, ale o ,,výrobnu" peněz. Lidé Vám budou peníze sami posílat, budou štastní, vy nebudete držet nic skadem a dalších 20 000 zákazníků obsloužíte snadno.

Stačí se podívat na http://www.travian.cz

Můžete tam hrát přes Internet s několika tisíci lidmy hru, stavět si svojí vesnici a napadat cizí. Zcela prostě a přest geniálí.
Můžete hrát zcela podle pravidel a normálním tempem a nebo si to trochu zjednodušit pomocí ,,zlatých" ty se dají koupit :P a nebo ,,vydělat".

Pokud to chcete pochopit, zahrajte si to 2 měsíce.

Genialita je v tom, že tato hra je dostupná pro cca 33 států. Cena adaptace na další jazyk se pohybuje v řádu stovek tisíc.

Takže máme 33 států, pro tyto lidi zřídíte cca 10 herních serverů.
Tj. něco virtuálního, co můžete libovolně přidávat a ubírat.
V ČR to hraje: 226 645 lidí
V UK:44 613
Průměr je asi 100 000 lidí

Každý z těchto 100 000 lidí má možnost Vám poslat peníze a získat tak výhodu, do začátku dostane určité množství ,,zlatých" a když do hry přivede dalšího člověka, získá také zlaté.

Upřesněme si pojmy: Vstup = reálné peníze, výstup zlaté = nic

Takže těch 100 000 lidí x 33 serverů, kdy v průměru každý platí 25Kč zcela dobrovolně každý měsíc = 2 mil Euro čistého zisku, bylo by možné tam umístit ještě reklamu a vydělat ještě víc. Navíc je to obchod, který do budoucna ještě poroste. Nezapomeňte, že každý ze zákazníků může vždy přivést dalšího a získat za to odměnu.

Můj kamarád do toho nacpal za půl roku asi 5000,-, já si to chtěl zkusit a za dva měsíce v duchu soutěživosti jsem do toho narval cca 500,-, sestřenice za rok asi 1000,-. Já osobně to doporučil 5 lidem co to teď hrajou, mě to doporučil člověk, co to doporučil určitě 20 lidem a z toho tak 1/3 do toho rve peníze.

Tak pánové, takto si představuji zlatý důl.
Zkuste to, ne aby jste do toho rvali peníze, ale aby jste pochopili funkce ,,zlatého dolu". http://www.travian.cz

Případně se mě přes SZ ptejte.
MrAgreement
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 16. 3. 2008 20:43

MrAgreement: je to presne tak, jak rikas. Nicmene pokud nejsi jeden z majitelu Travianu, tak je ti toto zjisteni prd platne :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod OS 16. 3. 2008 21:18

A teď si vezmi Microsoft, začali v garáži a teď? Snad nemusím nic říkat. :)
Ebay, Apple atd.
OS
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MrAgreement 16. 3. 2008 21:32

2 OS

Jistě, jenže Microsoft má konec konců komplexní produkt.
Toto je prostě ,,jednoduchý automat na peníze" co dokáže udělat každý lepší programátor, naprogramovat Windows Vista se někomu jen tak nepodaří :D

2 SATAN alias Poslední varování
No to je sice pravda, ale stejný automat můžeš mít i ty.
A to je rozdíl.
Naposledy upravil MrAgreement dne 16. 3. 2008 21:34, celkově upraveno 1
MrAgreement
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Rop 16. 3. 2008 21:32

Coca cola, seznam.cz, centrum.cz, tiscali.cz (tehdy czcom.cz) ... většina firem začínala někde v garáži ... stačí mít myšlenku a v hodně případech i štěstí :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod MrAgreement 16. 3. 2008 21:38

Další zajímavá služba je Youtube - aneb jak z jednoduché myšlenky sdílení videa udělat 1.6 miliardy dolarů.

http://www.youtube-faq.info/

Ale kdyby si někdo z Vás udělal YouTube, tak to bude jen další Youtube jakých je hodně a peníze z toho dostane pouze ve formě reklamy a nebo prodejem.

Ale z her typu Travian jste schopní generovat zisk přímo.
A to zisk de facto za ,,nic".
MrAgreement
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 3. 2008 23:22

jenže na jeden z takovýchto úspěšných projektů připadne kolik neúspěšných? Deset? Sto? ....
Prostě někomu to vyjde, někomu ne. Někdy je výhoda být první, někdy je důležitější mít lepší produkt, jindy stačí "jen" peníze a konkurenty převálcovat silou.
Travian nehraju, jen vím o jeho existenci. Mám jednu jednoduchou adresu na seznamu, tak mi občas chodí cizí mejly (někdo se uklepne), Travianu je celkem dost. Jenže, dnes tu je, zítra být nemusí a převálcuje ho někdo jiný, dneska jsi jednička - zítra po tobě neštěkne ani pes (stejný případ Altavista x Google).

Není ani třeba chodit tak daleko, jako je zakládání vlastního serveru. V některých on-line hrách je možné vydělat si tím, že je budete hrát a budete prodávat získané bonusy (peníze, dovednosti, zbraně), nebo celé postavy. A nemusí vás to stát vůbec nic (buď je hraní zdarma, nebo si na měsíční poplatky vyděláte právě tím hraním), "jen" čas a ten má pro každého jinou hodnotu. Musím přiznat, že před poměrně krátkou dobou by mě to taky lákalo, dneska už vydělávám tolik, že na Internetu dělám jen věci, co mě baví a cenu svého volného času hodnotím úplně jinak. Ale chápu studenta, kterému se líbí, že pár hodinami hraní denně si vydělá třeba i nějakou tu tisícovku a ještě se zabaví. Za pár let si bude připadat jako magor, jak se mohl s tímhle vůbec zahazovat - nebo se z něj stane profesionální hráč a bude si tak vydělávat úplně stejně jako sportovci, atd.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod MrAgreement 17. 3. 2008 00:32

Nejde o Travian jako takový, ale o to jak funguje.

Je to prostá jednoduchá fyzicky neexistující čili virtuální věc, která vydělává zcela reálné a existující peníze.

Mě na tom fascinuje celé provedení.
Mluvím tady o geniální myšlence, která sama o sobě bez významnějšího přičinění produkuje peníze.

Mě osobně fascinují lidé, kteří mohou říct: ,,To mi bylo 20 a napadlo mě, jak vydělám miliardu Euro."
MrAgreement
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 17. 3. 2008 09:42

MrAgreement: samozrejme, souhlasim s tim, ze je to genialni, spise genialne jednoduche. Ovsem jak psal PatrikChrz, kolik lidi to napadne, pripadne kolik lidi to opravdu realne dotahne do konce a slavi uspech? Dle meho nazoru je to jako v jakemkoliv oboru - taky jsou ti uspesni a potom ti co zustavaji na chvostu vzadu.

Nicmene je mi jasne, ze tys to napsal pouze jako konkretni priklad veci, ktera bez "pridane hodnoty", nutnosti skladovani atd vydelava penize.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod radim33 17. 3. 2008 10:36

To není nic jiného než problém Kolumbova vejce. Musím mít nápad jako první a musím ten nápad umět udělat a roky na něm pracovat. Jak už na takové věci někdo jiný vydělává, je obvykle pozdě na tom začít dělat. Jedině, že ten, kdo na tom vydělává, by to dělal nějak znatelně špatně a já bych to dokázal o dost lépe. Takové věci s odstupen času vypadají jednoduše, ale v době, kdy se o tom rozhoduje, je to sázka do loterie. Například být někdy okolo tuším roku 1975 v oboru kolem počítačů a být v kontaktu s IBM, tak seženu investici pár tisíc dolarů, dám za ni upravit programátory tehdy relativně bezvýznamný operační systém CPM, nazvu ho DOS a Bill Gates třeba dneska nebude celebrita, ale bezvýznamný neznámý obchodník. Být někdy okolo roku 1885 na Aljašce, vyptám se na bezvýznamnou říčku jménem Bonanza a na jeden rok se tam usadím....
radim33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 4. 2008 10:01

radim33: ad CPM
To, že tu dnes mám Windows a ne CPM není ani tolik proto, že by CPM byl nedokonalý, ba právě naopak. Byl až moc dokonalý a IBM měla strach, že firma, která ho tehdy "vlastnila" by získala příliš silné postavení na trhu. IBM měla totiž v plánu vzít operační systém od Microsoftu jen "dočasně" a časem vyvinout systém vlastní.
IBM se tehdy domnívala, že důležitý je hardware a ne software. Také proto přinutila (byla to podmínka odběru procesorů) Intel, aby prodal licenci na svůj procesor 80xx další firmě (AMD), aby nebyl monopolním výrobcem a nemohl IBM "vydírat". "Panství" nad PCčkem si chtěla udržet firemním BIOSem. Jenže pak se objevily firmy Award, Ami, a další s "alternativními" BIOSy (určitou dobu se s nimi IBM i soudila) a "svobodný" počítač byl na světě.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod radim33 9. 4. 2008 12:20

Inu, cesty, kterými se ubírá skutečnost jsou křivolaké. O:-)
radim33
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Marc159 12. 4. 2008 08:30

MrAgreement píše:V ČR to hraje: 226 645 lidí

Ví někdo proč to u nás hraje údajně každý čtyřicátý člověk nemluvňata nevyjímaje, zatímco v UK skoro nikdo? :hm
Marc159
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod S474N 12. 4. 2008 10:52

Marc159: tvoje starosti a penize zakladatelu projektu :mrgreen:

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod OS 12. 4. 2008 18:23

Marc159 píše:
MrAgreement píše:V ČR to hraje: 226 645 lidí

Ví někdo proč to u nás hraje údajně každý čtyřicátý člověk nemluvňata nevyjímaje, zatímco v UK skoro nikdo? :hm

Víme. ;-]

Je to tu samý flákač, co to hraje v pracovní době. Poté to hrají skoro všichni studenti o přednáškách a ve školách.

Zato v UK jsou inteligentní lidé, co si váží svého času.
OS
Mírně pokročilý

Další stránka