Obecně vzato je počítačová hra velká šance jak vydělat.
Pokud máte štěstí, šikovného návrháře a programátory, můžete udělat z prdu kuliču a z elektroni diamant. Tím prdem myslím 3-5 mil. korun a kuličkou několik miliard Euro.
I když v daném konkrétním případě se nejedná ani tak o peníze jako takové, ale o ,,výrobnu" peněz. Lidé Vám budou peníze sami posílat, budou štastní, vy nebudete držet nic skadem a dalších 20 000 zákazníků obsloužíte snadno.
Stačí se podívat na http://www.travian.cz
Můžete tam hrát přes Internet s několika tisíci lidmy hru, stavět si svojí vesnici a napadat cizí. Zcela prostě a přest geniálí.
Můžete hrát zcela podle pravidel a normálním tempem a nebo si to trochu zjednodušit pomocí ,,zlatých" ty se dají koupit

Pokud to chcete pochopit, zahrajte si to 2 měsíce.
Genialita je v tom, že tato hra je dostupná pro cca 33 států. Cena adaptace na další jazyk se pohybuje v řádu stovek tisíc.
Takže máme 33 států, pro tyto lidi zřídíte cca 10 herních serverů.
Tj. něco virtuálního, co můžete libovolně přidávat a ubírat.
V ČR to hraje: 226 645 lidí
V UK:44 613
Průměr je asi 100 000 lidí
Každý z těchto 100 000 lidí má možnost Vám poslat peníze a získat tak výhodu, do začátku dostane určité množství ,,zlatých" a když do hry přivede dalšího člověka, získá také zlaté.
Upřesněme si pojmy: Vstup = reálné peníze, výstup zlaté = nic
Takže těch 100 000 lidí x 33 serverů, kdy v průměru každý platí 25Kč zcela dobrovolně každý měsíc = 2 mil Euro čistého zisku, bylo by možné tam umístit ještě reklamu a vydělat ještě víc. Navíc je to obchod, který do budoucna ještě poroste. Nezapomeňte, že každý ze zákazníků může vždy přivést dalšího a získat za to odměnu.
Můj kamarád do toho nacpal za půl roku asi 5000,-, já si to chtěl zkusit a za dva měsíce v duchu soutěživosti jsem do toho narval cca 500,-, sestřenice za rok asi 1000,-. Já osobně to doporučil 5 lidem co to teď hrajou, mě to doporučil člověk, co to doporučil určitě 20 lidem a z toho tak 1/3 do toho rve peníze.
Tak pánové, takto si představuji zlatý důl.
Zkuste to, ne aby jste do toho rvali peníze, ale aby jste pochopili funkce ,,zlatého dolu". http://www.travian.cz
Případně se mě přes SZ ptejte.