od regin 29. 1. 2023 14:10
Účet u ČSOB mám necelý rok, za tu dobu jednou vkladomat sežral a už nevrátil kartu a o pár měsíců později bankomat nevydal peníze, ale z účtu je strhnul. Od té doby výběr rozkládám na několik částí (většinou na 3) a vybírám postupně. Např. u ČS mám účet přes 20 let a nikdy jsem s jejich bankomaty neměl problém (tedy aspoň co si pamatuju).
Pokud jde o okamžité platby, u jakékoliv jiné banky (která je umí) to probíhá asi takto:
Zadám okamžitou platbu a potvrdím ji. Než přejdu do přehledu (stavu) účtů, peníze jsou už stržené a za několik sekund (max. do minuty nebo dvou - podle banky) mi přijde info, že peníze dorazily.
V ČSOB to probíhá následovně:
Zadám okamžitou platbu a potvrdím ji. Peníze ale pořad vidím na ČSOB účtu a odepíšou se z něho za 5 až 10 minut (občas i "rychleji" za 3 minuty). Z cílové banky mi pak přijde info o připsání peněz tak za 15 - 60 minut.
Problém určitě není na straně Monety nebo jiné cílové banky. Vyzkoušel jsem to tak, že jsem postupně posílal malé platby do Monety. Přihlásil jsem se do ČSOB, odeslal platbu, odhlásil jsem se. Přihlásil jsem se do Air, odeslal, odhlásil. To samé postupně z RB, ČS, Fio a Creditas. Info o připsání platby přišlo vždy dřív, než jsem odeslal z následující banky. Jen platba z ČSOB dorazila asi 15 minut po platbě z Creditas.
To, že okamžité platba přijde až za 1/2 hodiny, by až tak strašně nevadilo. Víc mi vadí, že po odeslání platby musím čekat 5 i více minut, abych si mohl stáhnout výpis. Mezitím mne pochopitelně banka "kvůli mé vlastní bezpečnosti" odhlásí.