PLUTUS - náhrada crypto.com?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 25. 8. 2024 09:33

Plutus skutečně na některých místech uvádí, že půjde vyměnit 1 PLU za dárkovou kartu v hodnotě 10 EUR (někde uvádí dokonce 10 GBP), ale v detailech už pak píše jen to, že půjde vyměnit PLU (nikoliv 1 PLU, neboli bez specifikace konkrétního množství) za dárkové karty 10 EUR (10 GBP). Navíc mají být k dispozici i dárkové karty ve vyšších hodnotách (25 EUR, 50 EUR). Podle mě tedy cena dárkových karet v PLU nebude pevná, ale bude se měnit podle toho, jaký bude aktuální kurz PLU.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tomasvlasak 26. 8. 2024 18:39

podle toho jak to prezentují, tak to má být reálný use case a kotvit to cenu na 10 euro, samozřejmě realita provedení teprve ukáže a nebo to opravdu bude tak výhodné (vůči současné ceně), ale třeba omezí počet dárkových poukazů na 10 kusů za den pro celý svět a taky bude srandě, oni si cestu najdou, jak to udělat, aby to vypadalo krásně, ale zároveň bylo k ničemu
Věnuji se stavebnímu spoření, doplňkovému penzijnímu spoření, úvěrům a investicím. Osobní konzultace v Praze a Středních Čechách zdarma.
tomasvlasak
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 4. 9. 2024 21:46

Milos píše:Plutus osloveným klientům nabízí odměnu 25EUR ve formě PLU za úhradu předplatného Curve X, Black nebo Metal v období 24.-31.8.2024. Odměna 25EUR bude vyplacena 2.9.2024 a to pouze jednou, pro následující měsíce bude kdyžtak odměna jen standardních 10EUR. Podmínky jsou uvedeny zde https://www.plutus.it/help/curve-subscr ... -25-in-plu

Využil jsem tuto akci, odměna 10,417PLU (ekvivalent 25EUR) mi byla připsána :tleskani Akorát až 3.9. místo 2.9. :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 7. 9. 2024 21:05

Super. Nič nezvyčajné, že Plutus nevyplatil odmenu načas, avšak o jeden deň oneskorenie je ešte v poriadku. Ja som raz na odmenu za podobnú akciu čakal vyše 2 týždňov.

Inak pozeral som túto novú kalkulačku: https://www.plutus.it/rewards-calculator

A akože taký príkad pri stakovaní 10 PLU, kedy je cashback 9%, s tým, že reward cup pri takom Everyday je 510€, to ukazuje, že mesačná odmena je 21 PLU + 9 PLU za dva perky čo má predplatné. Rátané je to pri cene 2,11€ čo pri celkovej odmene 30 PLU robí 63,3€ za mesiac.

Len tu je otázne ako by to fungovalo v praxi. Keďže zoberieme do úvahy, že ak mám 10 PLU a cashback 9%. Využijem dva perky za 9 PLU, následne stále mám 19 PLU, kedy stále naďalej mám cashback 9%. Následne avšak, ale keď získam pri 9% cashbacku ďalšie 1 PLU, budem mať stakovaných 20 PLU, kedy už je cashback 8%.

Takže tu je otázka ako bude to fungovať, či bude rátať výšku cashbacku mesačne, alebo v reálnom čase.

Avšak jedna vec je asi istá, že nebude možné s tým špekulovať štýlom:
- budem mať 10 PLU, za mesiac za reward cup 510€ čo miniem a 2 perky, čo je dokopy 30 PLU. Teda na konci mesiaca budem mať 40 PLU.
- predám následne tých 30 PLU, a znova budem mať 10 PLU a teda nárok na 9% cashback.

To asi, ale nebude možné, aj skrz to, že je doba keby môžem vybrať PLU tých 45 dní.

Taktiež aj príklad keď rátam, že aktuálne mám 100 PLU, pri everyday predplatnom by som mal dokopy reward cup 600€ a dva perky. Mesačne teda cca 18 PLU dostanem z odmien. Ale ak by som predal 90 PLU a mal len 10 PLU, tak ako je vyššie písané by som za menší reward cup 510€ a dva perky dostal až 30 PLU.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod George_76 11. 9. 2024 20:51

Nevim jestli vam nekomu prisla ta nabidka na upgrade na Premium na 3 mesice s +1% a prvni mesic za 9,99, ale zkusil jsem upgrade na premium a to co mi to ukazuje nedava smysl nebo to nechapu...

Switch to Premium
Monthly Everyday
€9.99/month

Monthly Premium
€9.99/month
Pro-rated discount
€6.66
Total
€3.33

You will be charged €3.33. We have applied a discount to your payment to account for the days you have already paid. Your monthly plan will renew on 11 October 2024.

Nechapu jak je mozne ze po me chtej 3.33 euro?? za co? 2.9. jsem zaplatil everyday za 9.99 a další mesíc ma byt taky za 9.99, tak co je tohle za divny fail? :D a proc pisou ze muj plan bude obnoven az 11.10.? to jako ze mi ho posunou? ale vzdyt to nikdy pri upgradu nedelali...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dvorik 11. 9. 2024 22:23

Vypada to, ze chteji doplatit Everyday od 2.9. do 11.9. (tedy tech 3.33 EUR) a az pak dostanes 1 mesic upgrade na Premium (tedy tech zaplacenych 10 EUR z Everyday se pouzije na ten Premium od 11.9. do 11.10.)
Ja platil 9.9. Everyday a pri upgradu na Premium mi to ukazuje doplatek 1 EUR
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_76 11. 9. 2024 23:32

No to uz mi doslo, ale nejak nechapu proc tim najednou posouvaji termin obnovy planu, coz se driv nikdy pri upgradu nedelo a to se mi tedy vubec nelibi :/ Navíc to 1'% je až po skončení akce, takže až od 20.9. hmm takže kde jsou ty 3 mesice? zase ojeb, jako vzdy :D
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dvorik 12. 9. 2024 08:43

Dle podminek je +1% od 20.9. do 20.12.
Tedy se asi vyplati pockat a prejit na Premium az 18.9. a to pouze na 1 mesic (posledni mozne datum).
https://www.plutus.it/help/upgrade-to-p ... rds-sep-24
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 12. 9. 2024 10:37

George_76 píše:No to uz mi doslo, ale nejak nechapu proc tim najednou posouvaji termin obnovy planu, coz se driv nikdy pri upgradu nedelo a to se mi tedy vubec nelibi :/ Navíc to 1'% je až po skončení akce, takže až od 20.9. hmm takže kde jsou ty 3 mesice? zase ojeb, jako vzdy :D

Při standartním upgradu plánu se termín obnovy nemění, jelikož k upgradu dochází až po skončení měsíčního období zaplaceného nižšího plánu. V rámci této akce ale dochází k upgradu okamžitě, proto ti vracejí poměrnou část peněz zaplacených za nižší plán a změnili ti termín obnovy plánu.
Ten navýšený cashback o 1% platí od 20.9. do 20.12., takže 3 měsíce (za podmínky, že neprovedeš downgrade plánu).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod George_76 12. 9. 2024 16:28

Jasne ale proc neco delat jednoduse kdyz to jde slozite, ze? nemuseli delat zadny vyjimky kvuli tenhle akci aby cely system pokurvili a mohli to nechat tak jak to standardne funguje od dalsiho obdobi....
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 12. 9. 2024 17:08

Věci se mění, je potřeba číst podmínky akcí :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod George_76 12. 9. 2024 20:30

Ja teda nevim, ale jsem si tady nikde nestezoval, ze bych neco nevedel ;) Ja je cetl, takze jsem vedel jake jsou podminky. Kdyz jsem psal, ze jsem to zkusil, jsem tim samozrejme myslel jen to, ze jsem si klikl na upgrade a vybehla mi nabidka, ne ze jsem to hned udelal :) Jen tvrdim, ze zase vymysleji nesmysly a ***** a ohybaj stavajici system kvuli jedne akci zbytecne a jen tim nasiraj lidi, kteri nechtej posouvat termin obnovy planu... tot vse...
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Stileth 12. 9. 2024 23:08

Taky mi ta nabidka prisla, ale nevim jestli se to moc vyplati.
Stileth
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod George_76 13. 9. 2024 01:07

Ja jsem planoval jit do premia do konce roku tak jako tak od rijna protoze jsem potreboval kvuli vyssim vydajum vyssi reward cap, takze pro me je ta akce spis jen bonus navic, tedy 1% vyssi reward a jeden mesic nizsi poplatek za premium, nejakou velkou raketu v tom clovek nevydela, psali tam max 25 euro :)
George_76
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod SamerLP 21. 9. 2024 21:57

Aktuálne akcia: https://www.plutus.it/help/september-3- ... ward-level

V podstate kto do 25.9. upgradne na vyšší reward level tak dostane k tomu ešte naviac 3 perky po dobu 12 mesiacov.

Ale príde mi to dosť nanič akcia keď stále nie sú nižšie reward levely ako je Chad za 1000 PLU. Síce je pravda, že vtedy by stačilo prejsť na najnižší za 100 PLU, a to by asi fakt každý využil túto akciu, ale bola by dostupejšia pre viacerých.

Taktiež Plutus sklamal ma v jednej veci. E-Mail o tejto akcii mi prišiel len včera, a pritom v tom linku čo som vyššie postol sa píše, že začiatok akcie je 18.9., a reálne e-mail mi prišiel až teda 20.9. o dva dni neskôr. Čiže namiesto 7 dní akcie reálne ak by som mal záujem by som mal len 5 dní čas.

Síce mi to nevadí, že to neskôr prišlo keďže to nemám v pláne využiť, ale skôr mi ide o to, že Plutus s informáciami či už e-mailovými alebo tými priamo v aplikácii vždy má času a času...
SamerLP
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka