Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod jaanemann 8. 9. 2024 10:55

Nabizite nekdo doporuceni v akci 1200+1200 a podil na sve odmene?
Napiste prosim SZ
jaanemann
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 8. 9. 2024 11:13

@karel304:
Ano, že jde o korekci za 31.8. je napsáno přímo v popisu té korekční úrokové transakce. A nebylo to jednoduše tím, že 31.8. bylo v sobotu, takže úrok za tento víkendový den připsali až po neděli? Tedy nemuselo jít ani o chybu, ale vlastnost, podobně zvláštně přes víkendy postupují u úroků i jiné banky. Ale ČS spořicí teď využívám prvně díky 4,5% za pravidelné investice, nevím tedy, jak jindy při závěru měsíce připadajícího na víkend postupují.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 8. 9. 2024 11:57

jaanemann píše:Nabizite nekdo doporuceni v akci 1200+1200 a podil na sve odmene?
Napiste prosim SZ

Dá mně někdo doporučený v akci 1200+1200 podíl na své odměně? :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod jaanemann 8. 9. 2024 12:55

Dam a bude to vic nez 1 Kc :)
jaanemann
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karel304 8. 9. 2024 14:41

minarjo píše:@karel304:
...A nebylo to jednoduše tím, že 31.8. bylo v sobotu, takže úrok za tento víkendový den připsali až po neděli?...

nn, mám ten spořící účet už hodně dlouho a vždy přišly úroky najednou, bez ohledu na to kdy byl poslední den měsíce. Tak buď překlep nebo nějaká aktualizace softwaru, v každém případě šlo o chybu (samo zcela nepodstatnou a rychle napravenou) viz kousek SZ:
"Dopočítali a připsali jsme vám úrok za jeden den (... Kč). Za tuto chybu, kterou byly hromadně postiženy téměř všechny spořicí účty, se omlouváme."
karel304
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 12. 9. 2024 01:35

Tak odměnu 1000 Kč v akci Platím a spořím (10% z naspořené částky za srpen, max 1000 Kč) už mám vyplacenou. Díky bance za pěknou akci, díky které jsem si tu službu Platím a spořím zapnul a řádně vyzkoušel!
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 12. 9. 2024 10:45

Odměna 1000Kč mi taky přistála na SÚ. Tuto odměnu si ale člověk musel celkem "odpracovat", nějakých 260 transakcí se jen tak hned neudělá :D
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 12. 9. 2024 11:47

Tak nic není zadarmo :). Zase ale pro mě to neznamenalo nijak extra změnu v nákupním chování či frekvenci nákupů (jsem zvyklý na malé denně či obden), jen jsem nákupy místo jednou platbou platil v průměru dvanácti platbami, no :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 12. 9. 2024 12:20

Skoro žádná změna v nákupnímm chování. :D
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 12. 9. 2024 12:30

Myslel jsem ve frekvenci návštěvy obchodů, ne v počtu použití karty/mobilu při jedné návštěvě, však to píšu :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod culti 12. 9. 2024 17:29

Co zase s těma okamžitýma platbama vyvádí?
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod regin 12. 9. 2024 18:35

To bych také rád věděl. A hlavně kdy půjdou. Na druhou stranu je dobře, že dají vědět aspoň takto. Jinak bych peníze odeslal a divil se, proč ještě nedorazily.

Proto by podle mne měl být standard, že při výběru okamžité platby ji banka v případě nedostupnosti automaticky nepřevede na běžnou platbu. Maximálně tuto možnost nabídne. Extra fajnová by byla varianta, kdy by se zobrazilo něco jako: "Platba se příjemci připíše ještě dnes, pokud ji odešlete nejpozději za " a následoval by odpočet.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod culti 12. 9. 2024 19:12

Tak mi na infolince řekli, že ten dnešek už odpískali. Snad zítra..

Jak dlouho to už nejde? Hlášku v apce vidím už asi od 14.hodiny cca.
culti
Nadšenec

Odeslat příspěvekod regin 13. 9. 2024 07:06

Tak už OP jedou. Jinak někde jsem tu viděl vyjádření CERTISu, že OP jsou velice spolehlivé a v 99 % případů vyřízené do 2 sekund. Když kouknu do výpisu, tak od dubna jsem provedl 30 plateb a z toho 3 nešly jako okamžité. To mi nedává 99% spolehlivost. Otázka je, jestli jsem se "trefil" zrovna do intervalů, kdy OP nešly, nebo jestli má Spořka horší průměr něž ostatní banky.
regin
Diskutér

Odeslat příspěvekod tx999 13. 9. 2024 07:32

Ano, ale to se tyka jen situaci, kdy to jako OP Certis prijme. Podle me to nema nic co do cineni s dostupnosti.
tx999
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka