Curve karta

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 11. 9. 2024 16:18

HNF-01 píše:@Dvorik: v Metal to jde na měnu platby i na měnu na kterou se konvertovalo.

Toto jde i v základním bezplatném tarifu Curve. To co tvrdí @Dvorik není pravda.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod wurk 11. 9. 2024 18:39

tohle je black, a driv to normalne slo, ted, kdyz najedu na cilovou kartu, to pise "this card is in a different currency" (je v EUR)

a dole napis, co tam imho nebyval:

"GBiT refunds the original amount and charges to the latest FX rate to your destination funding source which could result in a greater amount"
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Dvorik 11. 9. 2024 22:37

V tarifu Black to zmenit proste nejde, presne jak pise Wurk.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 11. 9. 2024 22:53

Jít by to mělo, možná je to nějaká technická chyba na straně Curve, zkusil bych napsat na podporu Curve.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 12. 9. 2024 00:00

Schválně jsem teď udělal testovací platbu 3CZK podkladovou kartou s měnou nastavenou na EUR. Když jsem pak v rámci GBIT zkusil vybrat jinou podkladovou kartou s měnou nastavenou na EUR (Plutus karta), tak se mi zobrazila informace "This card is in a different currency" a dole informace "GBiT refunds the original amount and charges to the latest FX rate to your destination funding source which could result in a greater amount", jako se zobrazuje vám. Nicméně když jsem na zvolenou kartu kliknul, tak se mi GBIT normálně provedl.

Nezalekli jste se tedy jen těch zobrazených zmatečných informací, zkusili jste ten GBIP reálně provést kliknutím na zvolenou kartu?
Přílohy
Screenshot_20240911-233504.png
Screenshot_20240911-233716.png
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod wurk 12. 9. 2024 07:10

tak jsem to zkusil na jinou EUR kartu, a na ni to proslo, na tu puvodne zamyslenou stale ne, takze tam bude nejspis jiny problem
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 12. 9. 2024 08:40

Na jakou konkrétní EUR kartu ti to jde a na jakou nejde?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod wurk 12. 9. 2024 21:43

na coinbase nejde, na ucb slo, byt tam byla ta sama hlaska

(nakup potravin, nic zvlastniho)
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod bubocz 19. 9. 2024 23:02

Curve už dává cashback z transakcí mimo Evropu - platil jsem OpenAI a dostal jsem 1% zpět
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod HNF-01 20. 9. 2024 07:18

Po aktualizaci apky je ten mezikontinentální cashback vidět v sekci Killer FX.
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jenda_s 20. 9. 2024 08:22

jen se chci ujistit, že stále platí, že curve udělá z klasické platby na terminálu v obchodě platbu internetovou. Je to tak?

MCC kód nezmění, ale internetovou transakci vyrobí. Platí to?

Díky
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 20. 9. 2024 08:52

Ano, platí to.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 21. 9. 2024 22:05

Inak neviem či to tak presne funguje, ale ten cashback mimo Európu, zjavne ak správne chápem funguje na princípe, že stačí ak tá platba je v inej mene respektívne tie krajiny, ktoré nie sú v EU a UK. Čiže napríklad aj za takú platbu v USD dostaneš pri každej platbe cashback 1%.

Ale asi to tak bude lebo je tam aj taký menší "háčik" a to presnejšie toto píšu:
Fee free limits apply. Cashback for Interregional spending is determined by the Mastercard and Visa networks and excludes the following countries: Antarctica, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Israel, Kazakhstan, Kosovo, Kyrgyzstan, Russia, Saint Helena, Ascension and Tristan da Cunha, Saint Pierre and Miquelon, Serbia, Tajikistan, Turkey, Turkmenistan, Ukraine, Uzbekistan, and Vatican City.

Čo vlastne znamená, že pri platbách v týchto krajinách alebo ich mene nezískaš naviac 1% cashback.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod HNF-01 4. 10. 2024 14:00

Zase novinka. Ze včerejška na dnešek jsem downgradoval z Metalu na Curve X a dnes ráno jsem zjistil, že přejmenovali X na Pay X, Black na Pay Pro a Metal na Pay Pro+.
Podle tohoto https://curve.com/en/plans je možné že zmizel limit 3 GBiT pro Pay X. To by bylo fajn. Ale do Subscription Schedule se to ještě nepropsalo, tam jsou furt staré názvy.
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 10. 2024 14:14

Ze by i pro free plan nebylo omezeni poctu GBiT? V apce take zadna zminka o limitaci poctu...
slavo963
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka