Karta Trading 212

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Dvorik 11. 12. 2024 17:05

Funguje nekomu dobijeni T212 uctu pres Curve?
Pokud ano, tak jakou podkladovou kartou?
Mne to automaticky vzdy zamitne uz na strane T212.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 11. 12. 2024 17:53

Jednou jsem zkusil dobit CRV/Nexo v srpnu a slo to bez problemu, akorat se uctoval na strane CRV High Risk MCC Fee 1%, takze nedoporucuji(byl to jenom akademicky pokus s nizkou castkou jednotek €).

Idealni od CRV by bylo oznameni pri validaci platby, ze jde o "High risk" merchant
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod wetherek 11. 12. 2024 18:57

Už to někdo zkoušel a zaplatil 1% ...
Přílohy
Screenshot_2024-12-11-17-54-35-133-edit_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 11. 12. 2024 18:59

stepano píše:V jakém obchodě? T212 má seznam výluk kde se nedá zaplatit - například na poště jsem taky nezaplatil.

Normálně v potravinách v naší ulici.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tulum 12. 12. 2024 00:43

wetherek píše:Pokud chceš EURA dostat ven za "střed" tak se převedou koruny na T212 (převodem nebo nabitím kartou), pak v Revolut vytvořit platební odkaz v EURech (tváří se to jako platební brána na internetu) a kartou 212 zaplatit. Z T212 odejdou koruny a na Revolutu přijdou EURa za středový kurz.

K čemu je tento způsob lepší než klasický převod, např. na EUR účet u RB či FIO? V rychlosti připsání?

Plus jetě dotaz, pochopil jsem tady z diskuze správně, že u nabítí T212 přes KKČS bude za dobití odměna tak, jak tomu je např. za dobití RVLT?
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fijosh 12. 12. 2024 01:06

K čemu je tento způsob lepší než klasický převod, např. na EUR účet u RB či FIO? V rychlosti připsání?
V tom, že neplatíš 0,15% FX poplatek, pokud necháš směnu měny provést automaticky při transakci kartou.
Při standardním převodu si směnu musíš provést ručně předem, kde se platí poplatek.

Mimochodem ještě k tomu Revolutu, pokud si chci směnit&převést peníze z T212 na svůj Revolut účet, není potřeba to dělat přes platební odkaz.
Vklad T212 kartou funguje normálně přes "Přidat peníze", kde si zadám (a uložím) kartu a pak už jen jednoduše volím měnu a částku a na jedno kliknutí je hotovo. :)
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod tulum 12. 12. 2024 10:04

Díky fijosh za osvětu, dneska ji budu v tomto duchu poprve testovat.
Přece jen ještě dotaz - když bych si v rychlosti chtěl srovnat aktuální kurz konverze CZK na € u T212 (při té platbě kartou) z čeho mohu prosím vycházet ?
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 12. 12. 2024 10:21

fijosh píše:Mimochodem ještě k tomu Revolutu, pokud si chci směnit&převést peníze z T212 na svůj Revolut účet, není potřeba to dělat přes platební odkaz.
Vklad T212 kartou funguje normálně přes "Přidat peníze", kde si zadám (a uložím) kartu a pak už jen jednoduše volím měnu a částku a na jedno kliknutí je hotovo. :)

Kdyz chces treba jenom 5€, musis pouzit platebny odkaz.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 12. 12. 2024 10:32

Tak jsem našel jejich help - https://helpcentre.trading212.com/hc/en ... n-declined

- Card is not yet activated

To se dělá jak?
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 12. 12. 2024 11:17

Když se podíváš v appce na kartu, tak u ní vidíš, že není aktivní? Já ji nijak aktivovat nemusel, byla aktivní automaticky.
Máš na účtu peníze, zobrazuje se ti u karty hotovost?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fijosh 12. 12. 2024 11:59

tulum píše:Přece jen ještě dotaz - když bych si v rychlosti chtěl srovnat aktuální kurz konverze CZK na € u T212 (při té platbě kartou) z čeho mohu prosím vycházet ?
Používá se stejný kurz jako při manuální směně.
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 12. 12. 2024 12:14

Milos píše:Když se podíváš v appce na kartu, tak u ní vidíš, že není aktivní? Já ji nijak aktivovat nemusel, byla aktivní automaticky.
Máš na účtu peníze, zobrazuje se ti u karty hotovost?

Kartu tam vidím normálně (není napsáno, že by byla neaktivní). Peněz tam mám dost - už se mi připsal i denní úrok. Budu muse zkusit zaplatit ještě někde jinde.

EDIT: Ještě mě tak napadlo, jestli není potřeba mít ověřený zdroj těch peněz - tedy tu metodu odkud jsem si to tam poslal.

EDIT2: Teď jsem platil v Bille a zase zamítnuto. Otevřel jsem si chat s podporou...
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kecinzer 12. 12. 2024 16:48

Tak podle podpory prý nepůjde platit, dokud neověřím metodu, kterou jsem posílal peníze.
To je ale KK ČS a už 2x mi to odmítli. Ach jo.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wetherek 12. 12. 2024 19:10

Pošli si tam pár korun jinou kartou a ta se ti objeví v platebni metodě a vyzkoušej ověřit tu novou, když ti spořitelna nejde
wetherek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 12. 12. 2024 19:50

Tak to vypadá, že platit nejde jen když je ta metoda v ověřování. Přišlo mi, že nešlo ověřit. Zkusil jsem zaplatit v Rossmannu telefonem a prošlo to.
Nechápu.
kecinzer
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka