Karta Trading 212

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 13. 12. 2024 17:16

U karty T212 nejde zakázat platby s DCC, tak jako to umožňují některé jiné karty. Myslím si, že u každého klienta se karta T212 může v zahraničí chovat jinak, podle toho jestli má investiční účet v měně CZK nebo EUR.

Jinak já používám kartu T212 ve spojení s Curve kartou (kvůli obratům u Curve) a všechny mé platby v Německu a na Slovensku proběhly bez nabídky DCC. Řešením tvého problému tedy může být Curve :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tulum 14. 12. 2024 14:13

S ohledem na to, že u platebních možností je vyžadováno ověření při směru finančních prostředků ven, tak si chci s předstihem ty ověření vyřídit než pak čekat až s tím budu aktivně pracovat.
U přidání bankovního účtu, kde mám multiměnový účet u RB jsem zadal klasicky tu default možnost v podobě IBANu, ale například u Air banky, kde chci zadat klasický CZ účet je sice možnost přehodit volbu z IBANu na číslo účtu, ale nebere to však lomítko a ani kód banky tam nemá extra chlíveček, píše/zadává se to tedy dohromady (+ je tam k tomu ještě volba na kód SWIFTU)?
A dotaz na vložení prostředků přes bankovní převod na T212, např. z Air banky. Pro CZK použiju ten jejich sběrný účet u Unicredit bank s tím, že se nesmí zapomenout zadat i ten kód referenční platby. Ale kam ho zadat v příkazu platby v Air bance? Do zprávy pro příjemce? Předem díky za radu.
tulum
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 14. 12. 2024 15:11

Zbytecne nekomplikovat. CZK posilam normalne jako domaci platbu na jejich UCB ucet pres ulozenou sablonu v klasickem formatu(ne IBAN) a referenci platby davam do VS a do zpravy pro prijemce.
Kdyz posilam z CSOB brzy rano, kolem 8h je v T212.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod meme1255 14. 12. 2024 16:08

Po včerejší aktualizaci už nejde vkládat kreditkami.
meme1255
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 14. 12. 2024 16:38

Ani na CFD ucet? Debetka jde?
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod SamerLP 14. 12. 2024 16:48

To ma celkom osobne nepotešilo :D zároveň divné, keď chcem dobiť cez ApplePay, tak aj dve debetné karty mi nechce zobrať, od Slovenskej banky 365bank a ani NEXO. Prípad NEXO celkom chápem, keďže funguje ako kreditná karta aj keď je to debetná, avšak pri 365bank čo je normálna debitka tomu nerozumiem.

To by ma tiež zaujímalo či na CFD ide. Ale je to celkom škoda, že to zakázali pre kreditné karty, dalo sa to asi čakať, ale zároveň pozerám, že tá kreditka ktorou som dobíjal je stále pridaná v overených kartách, čomu nerozumien načo ju tam mám keď s ňou aj tak nemôžem dobiť.
Naposledy upravil SamerLP dne 14. 12. 2024 16:51, celkově upraveno 1
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod tmx643 14. 12. 2024 16:50

Kreditkou mi normálně jde.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod SamerLP 14. 12. 2024 16:52

Cez ApplePay/GooglePay, alebo ak ju pridáš ako kartu? Lebo mne cez ApplePay keď chcem zaplatiť píše pri kreditke, že sa v tej aplikácii nedá použiť.
SamerLP
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 14. 12. 2024 17:06

Takovou docela zásadní změnu by snad všem oznámili :hm Teď jsem to zkusil a na investiční účet mi šlo peníze kreditkou normálně vložit (konkrétně 1000Kč kreditkou RB Mall pomocí GooglePay). Řekl bych tedy, že jde jen o nějaký dočasný výpadek a planý poplach.
Naposledy upravil Milos dne 14. 12. 2024 17:13, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 14. 12. 2024 17:10

U mne taky vse OK(GooglePay), jak investicni nabiti CZK(CSOB KK), tak € pres CFD(nexo karta).

Vcera aktualizace nebyla, posledni 8.12., novejsi G play nenabizi.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod opat (novy) 14. 12. 2024 20:48

Tak se kdyžtak někdo poptejte ,když už budou ty Vánoce, kdy zas bude spuštěn referal za akci zdarma, pak už bych do toho i šel �
opat (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod meme1255 14. 12. 2024 21:02

Milos píše:Takovou docela zásadní změnu by snad všem oznámili :hm Teď jsem to zkusil a na investiční účet mi šlo peníze kreditkou normálně vložit (konkrétně 1000Kč kreditkou RB Mall pomocí GooglePay). Řekl bych tedy, že jde jen o nějaký dočasný výpadek a planý poplach.

Oznámeno to bylo už v podmínkách od 18.10 nebo kdy to spustili kartu, že kreditky nebudou akceptovat; a ano, jde o platbu přes Apple Pay, možná to jinde ještě funguje, to jsem nezkoušel… Přiznávám.
meme1255
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 14. 12. 2024 21:34

Můžeš sem hodit odkaz na ty podmínky, ve kterých se píše, že nebudou akceptovat kreditní karty pro vklad prostředků na investiční či CFD účet? Já žádnou takovou informaci od T212 neobdržel.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 14. 12. 2024 21:53

opat (novy) píše:Tak se kdyžtak někdo poptejte ,když už budou ty Vánoce, kdy zas bude spuštěn referal za akci zdarma, pak už bych do toho i šel �

Jsou dvě akce - pozvi přítele (referral), ta neběží; a potom promo code, ta běží furt a kódy jdou vygooglit.
Každopádně nečekej zázraky, já třeba dostal akcie za 270 Kč, proti tomu ten zvýšený cashback přinese víc peněz.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod SamerLP 14. 12. 2024 22:19

meme1255 píše:Oznámeno to bylo už v podmínkách od 18.10 nebo kdy to spustili kartu, že kreditky nebudou akceptovat; a ano, jde o platbu přes Apple Pay, možná to jinde ještě funguje, to jsem nezkoušel… Přiznávám.

Tak asi tie podmienky nadobudli účinnosť pred pár dňami. Ale skúšal som dobiť priamo kreditnou kartou bez ApplePay a to našťastie funguje. Avšak znova po mne chcú aby som overil tú platobnú metódu aby som nemal limity pri výbere peňazí. Tak som zvedavý kedy mi ju potvrdia keďže niekedy im to celkom aj trvá dlho. Celkom mi tiež príde divné, že chcú aby všetky metódy, ktoré použijem aby boli overené, čo bežne nikde nepožadujú.

Taktiež celkom škoda, že ak vyberám peniaze na bankový účet tak spracované to je ihneď, ale príde to väčšinou až na ďalší deň. Snáď do budúcnosti spravia aby tie výbery chodili instantne keďže pri prevode peňazí cez bankový účet sa dajú poslať okamžite.
SamerLP
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka