PatrikChrz píše:Takže záleží na tom, co myslíš tím "plním s dopomocí", možná bude stačit jen poslat tu částku v celku, tj. "dopomáhat" si ne jen tím zbytkem, co chybí do 100 000 Kč, ale prostě k běžným platbám udělat obrat celých 100 000 Kč.
No ono je to tak, není ani tak velký problém splnit těch 100 000 Kč měsíčně, ale větší problém je splnit těch 70 000 Kč v jedné platbě. Většinou se pohybuju okolo toho limitu 100 tis, ale třeba ve 4-5 platbách, někdy je to o 8 míň, jindy o 20 víc, ale v průměru to tak je s rezervou. Takže ta dopomoc spočívá v tom, že platby krom jedné ve výši cca 25 tis chodí na účet v jiné bance, odkud pak, když se peníze nastřádají, je přepošlu v jedné platbě cca 85 tis na účet v KB. A záleží kolik v daném měsíci přijde, občas v jiné bance něco nechám jako rezervu na horší měsíc, a v horším měsíci k tomu něco doplním z předešlých lepších měsíců. A o tom omezení na přeposílání vím, takže hlídám, aby peníze na účet nepřišly z účtu, kam z KB něco odešlo. Takže na účet přijde většinou cca 110 za měsíc ve dvou platbách. A tak nějak počítám s tím, že pokud by se s nimi dalo domluvit na premium účet, tak pokud by nabídli něco kloudného, můžu k nim vrátit i některé produkty zpět od konkurence a dalo by se bez takovýchto opičáren plnit i kritérium 1 mil u KB v depozitech a průměrný obrat na účtu 100 000, nebo případně i hypo. Ale to už záleží na tom, jestli a co případně jsou schopní nabídnout.
Takže spíše se ptám, je to opravdu tak, že KB má zvláštní seznam, který jim ukazuje klienty, kteří podle ní plní podmínky Prémia, a jen těm může bankéř nabídnout zřízení služby, anebo je to jen nějaký výmysl bankéře a všechno je o individuální dohodě s bankéřem. Případně, mám to opravdu začít točit, jak píšete a v jedné platbě jim tam poslat alespoň 100 tis, aby se jim zobrazovalo, že mi můžou prémium nabídnout?
Nebo alternativně, je lepší se radši podívat u ČSOB nebo jinde u konkurence, namísto KB? Jde mi o možnost řešit aktuální problémy s někým, koho člověk zná a může k němu mít důvěru a ne pokaždé řešit něco s někým jiným, neznámým a nutnost si ověřovat co vlastně říká, jde mi o lepší úroky a podmínky na spoření a případně různé investování, případné lepší podmínky na hypo nebo úvěr, co nejlepší cestovko a pojištění, ocením i možnost účtu v EUR nebo CHF a případně rozumných podmínek směny, případně si dokážu i představit naučit se využívat výhod kreditní karty. O vstup do letištních salonků snad ani nejde, minimálně ne pro tuhle chvíli. Pokud možno bez zbytečného otravování a vnucování, ale zase pokud možno s pravidelnými informacemi o vývoji a aktuálních možnostech.
Nebo máte někdo případně na základě vlastní zkušenosti nějaké lepší doporučení, než KB? Ta mi z toho prozatím vyšla nějak nejlíp, i proto, že s nimy už mám docela dlouhé zkušenosti a v posledních letech na mě působí, že se snad i zlepšují. Ovšem jejich přístup ke zřízení premium účtu mě tak trochu od rozvoje spolupráce odrazuje, jen tedy nevím, jestli je to přístup bankéře nebo celé banky.