Prémiové účty u českých bank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod DoubleSix 23. 6. 2025 10:20

PatrikChrz píše:Banky obvykle neumí dát dobré kurzy cizích měn. Jako jde to, uzavřením smlouvy s dealingovým oddělením, ale k čemu? KB, pokud vím, nemá multiměnovou kartu, takže ty CHF/EUR můžeš použít pouze k bankovnímu převodu (např. k úhradě faktur), ale ne pro placení kartou v zahraničí. O multiměnovém účtu vím pouze o Raifce. Alespoň eurový účet a kartu k němu umí Česká spořitelna / Erste, jak je to u ostatních bank nevím, nezjišťoval jsem. Já kartou platím v cizích měnách Partnerskou (kvůli kurzům). A pro převody používám devizové společnosti (Akcenta, Easychange, Fortissimo a další).
KB umí multiměnový účet. Účet Exklusiv může mít až 10 měn.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 23. 6. 2025 10:34

O multiměnových účtech dnes zrovna vyšel článek na serveru Peníze https://www.penize.cz/osobni-ucty/47168 ... ky-ho-maji
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod cz01 23. 6. 2025 12:51

DoubleSix píše:KB umí multiměnový účet. Účet Exklusiv může mít až 10 měn.

A jak se přidává nový účet do počtu 10? Protože jak na mobilu, tak i na počítači mi to nabídne pouze dětský účet, ten zjistí, že tam má a zařízne mě to. Historicky jsem měl v KB+ jeden zadarmo účet na zkoušku a minulý týden mi převedli i z KB Top Nabídku a v novém KB+ se mi oba BÚ zařadili pod Exclusive účet, ale možnost si vyrobit další BÚ tam právě nevidím. Neřešil to někdo?
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 23. 6. 2025 16:16

U KB je to trochu jinak - multiměnový účet až 15 měn a je k dispozici u většiny tarifů (kromě Start) - u tarifu Exclusiv může být těchto mít těchto multiměnových účtů 10 (u tarifu Komfort jsou 3 multiměnové účty a u tarifu Standard 1 - jen tarif Start nemá možnost multiměnového účtu vůbec)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod cz01 23. 6. 2025 21:20

No jasně, mě právě ten Start převedli pod Exkluzivní, takže tam s migrovaným vidím ve výsledku dva účty pod Exclusive tarifem, ale už nemám možnost si tam přidat další a čekal bych dodatečných 8 BÚ. Asi mě to nijak vysloveně netankuje, ale čekal bych, že to půjde, nebo se holt dívám špatně. Ale prolezl jsem tam veškeré volby, které jsem viděl a i tak nic.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 6. 2025 06:47

já koukal, jak mi po přechodu Start změnili na Exkluzivní a hned mi tam skočila desetikoruna poplatku, tak jsem ho zrušil.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 24. 6. 2025 08:34

Proč vám změnili start na exkluzivní? To jste o to žádali? Já mám stále start a nikdo mne nikam nepřevádí
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 24. 6. 2025 08:37

možná jsem někde něco odklikl. Já si hlavně hlídal, aby mi na Exkluzivní (s nadstavbou Premium) přešla ta TOP nabídka. V zásadě jsem ten Start nepotřeboval, měl jsem to z nějaké akce z dřívějška, tak alespoň byl důvod ho zrušit.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod PULPANM 24. 6. 2025 09:33

Tak to jo, já mám start jen tak a k tomu sů na 3,5% jinak bych u kB nebyl, onehdá jsem dostal 2 nebo 3 tis za založení bú
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod HNF-01 24. 6. 2025 14:31

cz01: není potřeba kvůli multiměně zakládat 8 dalších účtů, každý jednotlivý účet je mutiměnový.
Patrik: mně při převodu skočila pětikoruna za vedení, je to chyba při migraci, bankéř mi pětikorunu vrátí.
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod cz01 25. 6. 2025 00:14

To mi je jasný, že kvůli multiměně to není nutné, šlo mi o to najít možnost si vytvořit vlastní další BÚ. Mám tm dva to mi stačí, další by byla akademická debata, proč to nejde a zda je to tak aktuálně v pořádku a do této debaty asi nemá smysl už zacházet.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod HNF-01 25. 6. 2025 07:08

Já se na záložce Účty dostal přes Přidat účet...
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 25. 6. 2025 16:01

KB Premium - "Pravidelná setkání – 2x ročně nebo dle vašich potřeb, osobně nebo jako online videohovor" Jaké s tímto máte zkušenosti?
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Aldadol 25. 6. 2025 21:03

Za mne je to “dle vlastní potřeby “, protože kdybych teď nepotřeboval něco řešit, tak mi bankéřka asi další 2 roky nezavolá.
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod malda 26. 6. 2025 08:56

Ahoj, treba bude nekdo vedet - netusite prosim, jestli nektery z premiovych uctu obsahuje pojisteni vc. pojisteni storna, ktere by se vztahovalo i na tuzemske cesty?

CSOB Premium ma svet s vyloucenim CR, RB ke gold kartam to ma stejne, hledam dal :)

Dekuji,
M
malda
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka