Poštovní spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 1. 2019 07:25

U mne zatím také
Přílohy
obrazek.png
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod minarjo 2. 1. 2019 08:05

To je v pořádku, systém Svět odměn za trvalé příkazy vždy body připisoval se zpožděním 2 dní (kromě nepracovních, takže například v pondělí po víkendu připisoval body za čtvrtek i pátek). Takže snímek co přiložil Patrik je za transakce ze Silvestra, kdy ještě platily staré podmínky. Tím to ale bohužel končí :(. Nebo je možné, že ČSOB bude chvíli trvat, než aktualizaci podmínek promítne do softwaru, který připisuje body, a ještě to pár dní půjde, kdoví. Ostatně když nedávno zavedli poplatek 5 Kč za dobití Cool karty, taky začal být účtován asi až 3 týdny po začátku platnosti nového ceníku.

Ještě k tomuto bonus programu: Svět odměn nedoporučuji rušit, na webu Svět odměn jsou každý měsíc (aktualizace vždy zkraje) často slevy u různých obchodů nezávislé na nasbíraných bodech. Například několikrát jsem tam využil síťovou skupinovou víkendovou jízdenku Českých drah tuším za polovinu ceny atd. Tedy nejen nasbírané body tvoří Svět odměn.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod SVitara 2. 1. 2019 08:58

Nesmysl, ty transakce nejsou z prosince, jsou z 2.1.2019. Pritom napr. transakce z 1.1.2019 provedene mezi ucty CSOB tam obodovane nemam. A to jsou ty obodovane transakce z 2.1.2019 take mezi ucty CSOB. Je to nejake podivne, rozbite.
Naposledy upravil SVitara dne 2. 1. 2019 09:04, celkově upraveno 2
SVitara
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 2. 1. 2019 09:03

minarjo: také se mi to nezdá, protože měsíc mám obvykle "vyblokovaný" někdy v polovině, no uvidíme za další dny
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Klient ps 2. 1. 2019 09:29

minarjo, o 50% slevový kód na víkendovou jízdenku ČD mohl požádat každý. Ať měl nebo neměl aktivovaný svět odměn.
Takto výhodnou nabídku měla opravdu jen ČSOB. Nikde jinde jsem neviděl
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod minarjo 2. 1. 2019 09:30

@SVitara, Patrik:
Svět odměn u PS využívám řadu let, vím dobře o čem mluvím a tedy opakuji: za poslední minimálně 4 roky co ho využívám VŽDY probíhá připisování bodů za pohyby na účtu (trvalé příkazy, inkasa) se zpožděním 2 dní (jen pracovní dny), protože Svět odměn je systém oddělený od účtů (není to tedy hned ten den jak si mylně SVitara myslí). Některé body (třeba za zřízení smlouvy Stavebního spoření) jsou připisovány ze stejného důvodu se zpožděním třeba i měsíc (nejzazší lhůty připsání jsou v PDF dokumentu Pravidla pro sběr bodů na webu Světa odměn). Ve výpisu transakcí Světa odměn nesmíte koukat na datum připsání bodů, to s datumem transakce nijak nesouvisí! Tedy dnes 2.1. (s datem ve výpisu bodů 2.1.) byly přičteny body za trvalé příkazy a inkasa provedené na účtu dne 31.12. O transakcích provedených 1.1. nebo 2.1. zatím Svět odměn ani neví, jsou tam zkrátka ty 2 dny prodlevy (při nepracovních dnech i více). Pokud to programátoři v ČSOB nastavili správně, tak už zítra (za transakce 1.1., tedy jen TP v rámci účtů ČSOB/PS, když šlo o svátek) nebude už dle nových pravidel připsáno nic. Jen pokud SW zatím upraven nebyl, tak třeba ještě pár dní připisování za TP funkční bude, tedy zítra 3.1. za transakce 1.1., v pátek 4.1. za transakce z dneška atd. Spíš to ale už naprogramovali ok, protože když cca rok a něco zpět rušili body za jednorázové příkazy, tak to bylo funkční hned. Uvidí se v nejbližších dnech (pro příkazy z dneška už v pátek), jak rychlí byli.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod SVitara 2. 1. 2019 10:02

Vsak ja netvrdim, ze body mam pripsane na bodovem konte, tam to pripisuji se zpozdenim, ale mam transakce obodovane v sekci moje body, to je takova historie bodovanych transakci. A jsou to dnesni transakce - trvale prikazy provedene 2.1.2019.
SVitara
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 2. 1. 2019 12:05

minarjo má pravdu v tom, že body se připisují s určitým zpožděním. Já tam mám v tom přehledu také položky z 2.1. celkem za 3 dny a trvaláky jsem od 1.1. již zrušil, takže jsou to body za 27., 28. a 31.12.

Na druhou stranu poslední transakce předtím mám z 19.12., kdy jsem zjevně dosáhl limitu za prosinec, takže je to trochu zmatené. Mohlo by to být taky tak, že to připíše body za prosincové transakce, ze které by se body normálně připsaly až v lednu a pak konec.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 2. 1. 2019 12:50

SVitara nějak nepochopil, že i já píšu o té sekci Moje body, ze které zde Patrik vložil screenshot! To datum v této sekci je ale datum zaúčtování daného bodu (kdy se tam zobrazil a kdy bylo navýšeno počítadlo bodů), ne datum, kdy byla daná podkladová operace provedena. To vím na 100%, protože účet PS je i kvůli hypotéce už přes 8 let mým hlavním. Mám tam tedy i měsíční trvalé příkazy na různé částky či inkasa a z nich je (narozdíl od každodenních) jasně vidět doba mezi realizací platby a zaúčtováním bodu. To skutečně probíhá za 2 dny od transakce (nebo nejbližší následný pracovní den, pokud ten druhý je nepracovní). Je to tedy téměř identické jako doba mezi realizací a zaúčtováním plateb kartou (ostatně i body za platby kartou jsou přičteny až za 2 dny od jejich zaúčtování).
Dnes tedy byly přičteny poslední body za trvalé příkazy a inkasa z prosince (silvestrovské). A pokud ajťáci ČSOB už nové podmínky do systému zahrnuli, byly to úplně poslední body za tyto typy transakcí.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 2. 1. 2019 13:10

Tak on to osobne nějak vůbec nepochopil, protože PS/ČSOB je banka na howno, SB na howno, IB na howno, složité SMS kódy, všechno je to neintuitivní … už aby to bylo pryč z domu. :D (Já budu 11.1. s PS krásných 23 let, nepočítám-li vkladní knížky. V době placených služeb to byla nejlevnější varianta. Pravda, teď ho používám jako druhý až třetí účet.)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod SVitara 2. 1. 2019 13:39

Tak jo, jsem to nepochopil, ukazuji to tam ale zmatecne. Pripsali mi ale ted v lednu 12 bodu, tak je odcerpam, nez mi je smazou, a ucet rusim.
SVitara
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod suram 2. 1. 2019 13:52

Kdyby měl někdo zájem zbavit se bodů, koupím jakékoliv množství bodů za 90 % jejich hodnoty. Zaplatím bezhotovostně převodem na účet, až mi vaše body připíší na mém penzijním spoření, variabilní symbol a specifický symbol sdělím přes SZ. Čili např. pošlete mi 10 bodů na penzijní spoření a já vám pak za to pošlu 9 Kč na bankovní účet.
suram
Diskutér

Odeslat příspěvekod peter23p 2. 1. 2019 14:27

Body se připisují se zpožděním, také mám dnes připsáno 7 bodů ale je to za trvalé příkazy na konci prosince protože 1.1.2019 jsem všechny trvaláky zrušil.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod milanBrno 2. 1. 2019 14:32

Vsechny body pripsane dnes jsou za transakce od 27.12. do 31.12. (vcetne)
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 2. 1. 2019 14:52

suram píše:Kdyby měl někdo zájem zbavit se bodů, koupím jakékoliv množství bodů...

Nerad tě zklamu, ale darovat body jinému dle pravidel banky bohužel nelze. Když si přečteš FAQ u Světa odměn (nebo tak nějak, četl jsem to tam už dávno), tak body nelze žádným způsobem darovat či převést na jiného uživatele. Banka to tam zdůvodnila pokud si dobře pamatuji hlavně daňovými aspekty: že body za využívání služeb lze brát jako odměnu klientovi bez zdanění, ale manipulace s body mezi klienty atd už by danění na straně příjmů klienta podléhala. Takže i pokus vložit peníze na produkt ze Skupiny ČSOB jiného klienta (je jedno zda penzijko, nebo třeba stavebko ČMSS) skončí chybou. Ne nadarmo se systém Svět odměn například u stavebního spoření ČMSS (kam si nejčastěji posílám body já) ptá i na rodné číslo. Jeho neshoda s majitelem bodů by vedla k chybě.

Jediná možnost tak je mimo skupinu ČSOB: koupit voucher do nějakého obchodu z katalogu Světa odměn (nebo něco fyzického) a až toto po doručení darovat.
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka