Poštovní spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Tomkins 21. 9. 2010 15:20

mikicz píše:kdyby měl kontokorent, tak by nešel do nepovoleného debetu a nebyly by tam ty sankce...

Pardon. Myslel jsem, zda lze zajistit, aby se účet nemohl dostat do nepovoleného debetu. To, že jsem byl v mínusu, jsem automaticky považoval za kontokorent. Ten to, pravda, asi nebude.
Tomkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 21. 9. 2010 17:23

To jako myslíš, že ti banka odloží poplatky, když nemáš na účtu peníze?
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod mikicz 21. 9. 2010 18:16

Tomkins: to samozřejmě nejde, protože a) jak píše myšpulín, b) by se tím banka okradla o bezpracný výdělek...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Tomkins 21. 9. 2010 22:50

myšpulín píše:To jako myslíš, že ti banka odloží poplatky, když nemáš na účtu peníze?

Měl jsem na mysli druhou možnost - že by neprovedla zpoplatněné operace, pokud by na účtu nebylo dost peněz.
Tomkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod homomorfismus 23. 9. 2010 18:12

Dobrý den, nevíte někdo, jak dlouho po zřízení účtu trvá aktivace Internetového bankovnictví? Založil jsem si účet před dvěma dny a pořád se nemůžu přihlásit. Díky.
homomorfismus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Havers 23. 9. 2010 20:41

Zhruba do jednoho týdne přijdou postupně příslušné údaje pro IB poštou.
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod homomorfismus 24. 9. 2010 08:08

No já už právě údaje mám, dali mi je na pobočce přímo při zřizování účtu, ale nechtějí mi fungovat.
homomorfismus
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod DoubleSix 24. 9. 2010 11:25

homomorfismus : to mě překvapuje, že by ti na pobočce dali přístupové jméno a heslo. Co vím, tak ho PS posílá každé zvlášť poštou.
Na pobočce to rozdává pouze ČSOB.
To IB je aktivní hned, jak ti založí účet.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod Grande 24. 9. 2010 12:35

ja sem zakladal pred cca mesicem na pobocce Postovni Sporitelny v poledne, a vecer uz jsem byl prihlasen do bankovnictvi.
Grande
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DoubleSix 24. 9. 2010 13:07

Cožpak o to, já jsem byl v IB již hodinu po odchodu z pobočky - měl jsem již totiž u PS Červené konto, takže přidání OUZ nebylo pro IB problém. Ale při založení ČK jsem musel počkat, až mi přijdou dvě obálky, jedno se jménem a druhé s heslem. A to trvalo skoro týden.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod Grande 24. 9. 2010 13:16

ja s osobnim uctem dostal obalku rovnou na pobocce.
a karta prisla asi tak do dvou tydnu
Grande
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 25. 9. 2010 08:35

Tomkins píše:Tak jsem se lekl, mrkl na výši částky, a ulevilo se mi. Dělá to mínus 7 Kč. Tak jsem se rovnou přihlásil na svůj účet u jiné banky, přeposlal 10 Kč, pak jsem ještě vlezl na účet u Poštovní spořitelny, a koukám, 217 Kč v mínusu. Vyhotovení oznámení s poštovným stojí 210 Kč. No tak jsem nas*anej a jdu tam poslat víc. Píšu to jen proto, abyste se mohli zasmát, jak je někdo blbej.

EDIT: Můžu nějak zakázat kontokorent?

Onehda se o tom psalo, ve smlouve jsi podepsal doporuceny minimalni zustatek 200 Kc, kdybys ses drzel doporuceni, tak bys nemel problem :-D

Me Csob poslala toto upozorneni na debet ve vysi na 0.01 nebo 0.03, uz nevim presne... Jo vydelavat se musi.
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dayslypper 29. 9. 2010 00:15

Myslím, že tu nikdo přímo nezmiňoval, že Os. konto zadarmo jde bez problémů založit i nyní. Co to bylo za fámu?
dayslypper
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 29. 9. 2010 05:14

Založit jde, nicméně už není možné změnit tarif z jiného účtu PS nebo ČSOB. Takže pokud máš starší účet, musíš ho zrušit a následně založit OUZ.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod DoubleSix 29. 9. 2010 15:14

Takže i se změnou sazebníku PS od 1.12 nedochází u Osobního účtu Zadarmo k žádným změnám :tleskani
DoubleSix
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka