Poštovní spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod iguka 30. 10. 2010 18:15

Tak to jsem prošvihl, tolik let tam mám účet a žádnou reklamu na osobní účet zdarma jsem neviděl. To červené konto je úplně zdarma? Musí se tam vložit nějaká minimální částka? A převod z ČK na osobní účet je zdarma?
iguka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 10. 2010 18:27

Však ona na to nikdy reklama nešla, se podívej, kde je OUZ v ceníku - mezi USD konty a hotovostními operacemi na finančních centrech :D
Ano, ČK je zdarma. Minimální částka je pouze doporučená (200 Kč), ale není nutná (já tam mám trvale nulu). Převody mezi ČK a OUZ jsou zdarma a v pracovní době i on-line.
Při vkládání na ČK nesmíš pracovnici říct, že vkládáš na ČK, protože oficiálně to není možné. Ale protože ona to nemá šanci poznat, tak peníze přijme. A když už je přijme, co s nima má banka dělat, že? A když to není v ceníku - je to zdarma :D. Samozřejmě to můžou kdykoliv změnit 8-P .
Setkal jsem se s tím, že mi nechtěli dát takovou tu poukázku na vložení s tím, že mám mít vlastní (což mi k ČK samozřejmě nevydají :D ), musel jsem napsat stížnost na info@cpost.cz, od té doby už mi jí dávají (neradi :D ). Naposledy mi na to napsali nějaké "NOS", asi jako, že když ty peníze nedojdou, tak na mě udělají dlouhý nos? Na té vkladové poukázce se totiž vyplňuje jen číslo účtu, nikde není kdo vkládá. Vyplníš to blbě a prachy už neuvidíš - takže pozor na to!
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Havers 30. 10. 2010 19:07

PatrikChrz píše:Ano, ČK je zdarma. Minimální částka je pouze doporučená (200 Kč), ale není nutná (já tam mám trvale nulu).

U ČK není žádná minimální částka PS doporučena. U Era osobního účtu je to těch 200 Kč (na případné poplatky).
Havers
Diskutér

Odeslat příspěvekod iguka 30. 10. 2010 19:33

Fajn, to jsem si mohl myslet, že banka, když má dobrý produkt jako účet zadarmo, tak žádnou reklamu neudělá. Proč asi že.
Na účet zadarmo se těším, to jsem ani netušil, že něco takového u mé banky existuje. Akorát si k tomu budu muset vzít kontokorent a ten je za vedení za 19,- Kč, i když nečerpáš, ale bez něho se neobejdu, věčně jsme jako rodina v něm.
A ce týče toho vkladovýho lístku, o vkladu nedostaneš ani žádné potrvzení.?
iguka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 30. 10. 2010 19:35

Dostaneš, ale je tam jen číslo účtu, nic víc (chybí např. jméno vkladatele).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod iguka 31. 10. 2010 07:18

Tak fajn, zítra letím zakládat nové účty, jak všechno převedu, starý zruším.
iguka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod saabik 31. 10. 2010 21:44

iguka píše:Fajn, to jsem si mohl myslet, že banka, když má dobrý produkt jako účet zadarmo, tak žádnou reklamu neudělá. Proč asi že.
Na účet zadarmo se těším, to jsem ani netušil, že něco takového u mé banky existuje. Akorát si k tomu budu muset vzít kontokorent a ten je za vedení za 19,- Kč, i když nečerpáš, ale bez něho se neobejdu, věčně jsme jako rodina v něm.
A ce týče toho vkladovýho lístku, o vkladu nedostaneš ani žádné potrvzení.?

jenom takova vecna. myslis, ze je rozumny byt jako rodina stale v minusu? to mi chces rict, ze nejste schopni se z toho kontokorentu dostat? co kdyz neprijde vyplata? ja bych takhle prezivat nemohl. spis nez prochazet ucty bych byt tebou travil cas premyslenim jak situaci zlepsit. prijde mi to sileny :oboze
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod iguka 31. 10. 2010 22:06

Nevím jaký máš možnosti ty, nevím jak máš velkou rodinu, o kterou se musíš postarat, nevím, kolik vyděláváš. Ale já mám dvě malý děti, manželku na mateřské a hypotéku na byt, v žádným přepichu nežijeme. Prostě náklady na tuto rodinu jsou obrovský. Samozřejmě, že nežijeme v kontokorentu celý rok, ale když je potřeba, je nutné mít kam sáhnout. Jinak za 10 let se nestalo, že by mi nepřišla výplata. Příští rok už jde manželka do práce, tak to zas bude o něčem jiném.
Ano, máš pravdu, přežíváme, ale jinak to nejde, když chceš mít děti a bydlet ve vlastním. I přes nedostatek peněz jsem šťastný.
iguka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod saabik 31. 10. 2010 22:27

ja si jen nedokazal predstavit, ze bych zil vetsinu roku na kontokorent. mam zenu na matersky, hypoteku, dalsi pujcky atd. takze neco podobnyho ;-)
o stesti to neni, to je jasny. spis o tech nervech. sorry za OT
Alpina B3 Touring 2023

saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod dr._lukas 31. 10. 2010 22:35

Ja nechapu,proc ma nekdo stale potrebu na zdejsim foru kritizovat lidi. Nekdo je proste nauceny vyuzivat kontokorent a ja napriklad nemam v lasce kreditni karty. Koupim si jen to na co mam... Bylo by fajn, kdyby nekteri jedinci radeji mlceli, pokud nemaji neco k tematu ruznych bank... Zajimave je srovnani diskuze o bankovnich produktech a mobilnich telefonu...tam se me jeste nestalo, ze by nekdo nekoho povazoval za blbce, protoze neuziva sluzeb toho a jineho operatora, protoze nema pametovku sandisk, ale samsung apod... Na finexpertu existuje plno radoby chytraku co misto, aby mluvili k tematu resi broskvoviny po kterych jim je houby
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod saabik 31. 10. 2010 23:10

a jeje. Podle me to souvisi. Takova marginalie to neni. Nikomu nevnucuju zadnej produkt, ani nekritizuju za vyber. Ale pokud mam pocit, ze nekde nekdo usetri 10czk, aby jinde ztratil nasobek, tak proc se neozvat?
Alpina B3 Touring 2023

saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 31. 10. 2010 23:23

To bude tím, že v segmentu mobilních operátorů je konkurence asi jako na železnici.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 11. 2010 07:38

saabik píše:a jeje. Podle me to souvisi. Takova marginalie to neni. Nikomu nevnucuju zadnej produkt, ani nekritizuju za vyber. Ale pokud mam pocit, ze nekde nekdo usetri 10czk, aby jinde ztratil nasobek, tak proc se neozvat?
Máš pravdu a plně s tebou souhlasím. Někteří diskutujíci ale nemají příliš rádi když si zde na něco někdo dovolí napsat trochu jiný názor než ho mají oni a dokážou se kvůli tomu i zlobit.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod iguka 1. 11. 2010 09:54

saabik píše:a jeje. Podle me to souvisi. Takova marginalie to neni. Nikomu nevnucuju zadnej produkt, ani nekritizuju za vyber. Ale pokud mam pocit, ze nekde nekdo usetri 10czk, aby jinde ztratil nasobek, tak proc se neozvat?

Pokud jsi měl na mysli mě, že ušetřím 10 Kč a jinde ztratil násobek, tak tím ,že přejdu na účet zadarmo, tak ušetřím min 50-80 Kč měsíčně. To, že si vezmu peníze z kontorkorentu a platím ho, to je jiná věc.
iguka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 4honza 1. 11. 2010 10:40

saabik píše:jenom takova vecna. myslis, ze je rozumny byt jako rodina stale v minusu? to mi chces rict, ze nejste schopni se z toho kontokorentu dostat?

Z hlediska banky ovsem idealni klient. Takove maji banky radi, kteri jsou casto v kontokorentu a pujcuji si na spotrebni uver. Klienti, co maji ucet, plati za nej par kacek nebo nic a k tomu sporici ucet, na nemz banka ma zrovna malou marzi (tj, urok neni 0,1-0,5%), jeste k tomu plati utraty kreditni kartou od konkurence, protoze mu vraci cast utraty, je pro banku bud ztratovy nebo malo vydelecny.

Budme radi za takove klienty, vzdyt v podstate bychom bez nich nemohli vyuzivat nase vyhody :-)
4honza
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka