Poštovní spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dr._lukas 3. 2. 2011 00:24

vpe: no tak to je jiná..ty zde mluvíš, že jsi rušil účet s blokovanou kartou, já jsem říkal, že v čobce jsem rušil účet, tak jak jsem ho měl..tzn. i s funkční kartou
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 3. 2. 2011 08:12

No pro mě má tahle změna význam v tom že změním trochu svoje zvyklosti.
Zruším kontokorent a budu na účtu nechávat vyšší zůstatek.
Nebo je v mém případě pořád ve hře varianta přejít na ČSOB - Aktivní konto
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 3. 2. 2011 13:35

dnešní článek na měšci to dobře analyzuje
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod Senty 3. 2. 2011 13:59

Jak tedy formulovat svou žádost?Žádám o zrušení účtu kvůli změně rámcové smlouvy nebo stačí uvést že nesouhlasím s novými podmínkami a oni ten účet zruší sami.
Chystám se tam dnes jít.
Zajímalo by mně jestli tam nechat do zrušení účtu 200 a nebo je vybrat než půjdu na pobočku?Co myslíte?
Senty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wit.cz 3. 2. 2011 14:32

je třeba vyslovit nesouhlas, nikoliv požádat o zrušení
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod Senty 3. 2. 2011 14:33

Taky si to myslím.

-- 3. 2. 2011 13:35 --

A mám vybrat zůstatek na účtu?
Senty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod quaero 3. 2. 2011 15:07

wit.cz píše:dnešní článek na měšci to dobře analyzuje

Takže jsem měl pravdu, s tím zákoníkem. Nechám si mBank a založím FIO a to mi stačí.
quaero
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod wit.cz 3. 2. 2011 16:18

Mně zatím plně vyhovuje CSOB SK+, ale mBank si také ponechám, byť jsem ji chtěl zrušit. Zatím jsem pouze bloknul kartu u eMaxu, naštěstí ne u mKonta.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod Senty 3. 2. 2011 19:17

Dnes jsem byl v PS a chtěl podat nesouhlas s novými podmínkami.Paní mi radila ať pry vyberu zůstatek na účtu do nuly a zruším účet,že prý po mně nebudou chtít 200 za zrušení účtu pokud nemám 200 na účtě.Ale já jsem trval na tom,že chci pouze podat nesouhlas s novými podmínkami,že mně nezajímá co s tím udělá PS.Buď ať mi nechají stávající podmínky a nebo ať ho zruší banka ten účet.Tak paní zavolala na reklamační oddělení a ptala se za jakých podmínek mohu zrušit účet a neplatit 200.Odpověděli jí,že stačí NESOUHLASIT S NOVÝM CENÍKEM A NA ZÁKLADĚ TOHO MI ÚČET BEZPLATNĚ ZRUŠÍ.Takto mohou rušit účty bezplatně POUZE DO KVĚTNA.Ale udělal jsem menší chybu.že jsem si předem nevybral zůstatek na účtě a tak budu muset čekat měsíc na zrušení účtu a pak mi pošlou i zbytek.Ale to už nevadí hlavně že to dobře dopadlo
Senty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod magican 3. 2. 2011 19:42

Senty: řekli ti, kdy ti dají vědět, že budou ten účet rušit? A co debetka? Vrátil jsi ji hned, nebo tě vyzvou k jejímu odevzdání až budou rušit tvůj účet? Stejně jim nějak budeš muset sdělit, kam ti mají poslat zůstatek...
magican
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 3. 2. 2011 19:51

Ale to je zjevně nesmysl Senty, když nesouhlasíš, tak máš právo ukončit účet účet IHNED :-) Ty jsi patrně přistoupil na běžné zrušení účtu (s prominutím poplatku za zrušení).

Ve skutečnosti by mělo stačit ukončit do 29.4. (tj. do toho data účet používat, ve výpovědní době), neboť poslední sobotu v měsíci účtují poplatky a když ho zrušíte do pátku, tak se pravděpodobně nenaúčtuje.

-- 3. 2. 2011 18:53 --

dr._lukas píše:vpe: no tak to je jiná..ty zde mluvíš, že jsi rušil účet s blokovanou kartou, já jsem říkal, že v čobce jsem rušil účet, tak jak jsem ho měl..tzn. i s funkční kartou

Já jsem psal: "Každá banka zruší účet na počkání, pokud nemáš aktivní kartu", Nicméně i tak na to má banka dnes max. měsíc dle zákona o pl. styku. Není problém účet zrušit i k pozdějšímu konkrétnímu datu, prostě řeknete, že chcete ukončit k X.Y. a je to.
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dr._lukas 3. 2. 2011 20:26

Dnes si přítelkyně založila FIO běžný účet a poštovku ukončí na konci února. Stejně jako já má účet už déle než 2 roky, takže není potřeba provádět různé nesouhlasy apod.. tak i tak účet zdarma zruší.. Nejprve jsme chtěli účet pouze v dubnu převést na konto pro mladé- 18,- měsíčně, protože u ní dojde v červnu ke změně přijímení. Nakonec nám pracovníci ve FIO bance potvrdili, že bude vydána nová karta na nové jméno v létě a bez poplatků. Proto nedarujeme bance ani po dobu 3 měsíců tu dvacku měsíčně. :-D
Za těch 18,- by měla stejně pouhé 2 výběry z bankomatu ČSOB zdarma a to bude mít u FIO banky za ty stejné prachy 3 :-) Účet má pouze na příchozí platbu- výplata, pár jednorázových plateb a max. 5 výběrů z bankomatu.. TP platím já.. Teď už jen doufat na zkvalitnění služeb u karetních operací ve FIO a budu spokojený..

Na PS však budu vzpomínat v dobrém..pár problému během aktivního vedení účtu proběhlo, ale u nikoho jsem nevybíral v průměru 10x za měsíc z bankomatu :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod ALF6 3. 2. 2011 20:53

myšpulín píše:No pro mě má tahle změna význam v tom že změním trochu svoje zvyklosti.
Zruším kontokorent a budu na účtu nechávat vyšší zůstatek.
Nebo je v mém případě pořád ve hře varianta přejít na ČSOB - Aktivní konto

O tomhle uctu jsem nevedel a pokud je zdarma?..tak bych se do toho i vesel :) Co jsem koukal na Fio a jejich "nove" bankomaty a jejich vybery zdarma, tak se me to stejne netyka http://web.archive.org/web/200805191235 ... kator.html

Me mesto tam uvedeno neni :roll: takze bych za vybery stejne platil... zrejme si necham PS a tech 15 000 na uctu a nebo si zalozim tohle...pokud je opravdu zdarma :-l
ALF6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod dr._lukas 3. 2. 2011 22:35

Tak FIO rozhodně udělá svojí vlastní síť, kde ty bankomaty postaví.. oni si koupili přístroje a ne místa, kde stojí.. chápu, že města jako Praha, Brno, Ostrava by měli mít bankomatů více, ale troufám si říct, že zcela jistě bude bankomat FIO i v městech, kde se nacházejí jejich pobočky 8-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod Senty 3. 2. 2011 22:38

magican píše:Senty: řekli ti, kdy ti dají vědět, že budou ten účet rušit? A co debetka? Vrátil jsi ji hned, nebo tě vyzvou k jejímu odevzdání až budou rušit tvůj účet? Stejně jim nějak budeš muset sdělit, kam ti mají poslat zůstatek...

Účet zruší za měsíc.Kartu jsem ihned odevzdal a oni je znehodnotily.Zároveň jsem nahlásil kam mají poslat zůstatek na účtě.
Senty
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka