Poštovní spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod magican 4. 2. 2011 00:12

Senty: díky za info. Už jsem se jednou do PS stavoval, ale podal jsem jen odmítnutí změny podmínek. Tak tam budu muset příští týden zajít znovu a s informacemi, co se tady na foru objevily, se mi podaří zažádat o zrušení účtu s poukazem na nesouhlas s novými podmínkami, měli by to vzít.
Díky pánové :)
magican
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Senty 4. 2. 2011 00:29

Magican: Nemáš zač,musíme si přeci pomáhat.Držím palce ať ti to dobře dopadne.
Pak dej vědět jak si dopadl
Senty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod strobe 4. 2. 2011 12:13

Psal jsem dotaz do PS na přesné datum startu započítávání průměrného zůstatku
Dobrý den,
k Vašemu dotazu upřesňujeme, že změna nastává s účinnosti od 1/4/201, kdy vejde v platnosti nový Sazebník PS.

a mimo jiné mi odepsali:
Pokud nesouhlasí se sazebníkem poplatků platným od 1. dubna 2011 pro Osobní účet Zadarmo, musíte podat žádost o zrušení účtu. Takovým klientům nebude v období od 1. února do 1. června 2011 účtován poplatek za zrušení Osobního účtu Zadarmo z důvodu změny sazebníku poplatků platného k 1. dubnu. Toto opatření je tedy platné i pro klienty, kteří mají Osobní účet Zadarmo méně než 1 rok. Vzhledem k tomu, že změna sazebníku nemusí být klientem písemně potvrzována, vychází banka z toho, že pokud klient neprojeví aktivně nesouhlas, akceptuje tuto změnu sazebníku poplatků.

Reklamace služeb Poštovní sporitelny
Roztylská 1860/1 (a)
148 00 Praha 4

tel.: +420 230 027 100
e-mail: Reklamace@postovnisporitelna.cz
http://www.postovnisporitelna.cz/

Konkrétní jméno pracovníka neuvádím.
Naposledy upravil strobe dne 4. 2. 2011 20:34, celkově upraveno 1
strobe
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tom brava 4. 2. 2011 19:06

Citace: Konkrétní jméno....neuvádím >>Nechápu proč..
Jestli se jedná o překlep a patří "....(oni) neuvádí", je to sice takové polononame, ale i tak díky za kompletaci....
Naposledy upravil tom brava dne 4. 2. 2011 20:49, celkově upraveno 2
tom brava
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 4. 2. 2011 19:37

magican píše:Senty: díky za info. Už jsem se jednou do PS stavoval, ale podal jsem jen odmítnutí změny podmínek. Tak tam budu muset příští týden zajít znovu a s informacemi, co se tady na foru objevily, se mi podaří zažádat o zrušení účtu s poukazem na nesouhlas s novými podmínkami, měli by to vzít.
Díky pánové :)

Tak v tom případě, když s tím nesouhlasíš, tak ti povedou účet za původních podmínek nebo ti ho musí vypovědět oni, ne? :-D

Jako nevím co tu stále řešíte, do 31. března se dostavíte do pobočky s nesouhlasem a okamžitým ukončením a musí ho zrušit okamžitě a bez poplatku, viz dříve citovaný zákon. Zdůrazňuji, že to musí v tomto případě zrušit IHNED, pokud to budete požadovat. Když se s nimi dohodnete, že jim dáte 30 dnů, tak proč ne :-)
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod akcius 4. 2. 2011 19:56

Dnes mi potvrdil můj známý bankéř z FC Poštovky v Olomouci, že všichni klienti mohou vypovědět OUZ bez poplatku 200,- kč až do konce května 2011.Je potřeba si s sebou vzít Maxkartu a odevzdat ji..A také dodal, že průměrný zůstatek na účtu 15000,- kč bude sledován až od dubna a poplatek 50,- kč naúčtován bud 30. dubna, nebo počátkem května.(informace pro ty, co nemohou účet zrušit, např. kvůli úvěru,jako já)Do konce února by všichni klienti měli obdržet dopis, kde bude vše vysvětleno..
akcius
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 4. 2. 2011 20:00

akcius píše:Dnes mi potvrdil můj známý bankéř z FC Poštovky v Olomouci, že všichni klienti mohou vypovědět OUZ bez poplatku 200,- kč až do konce května 2011.Je potřeba si s sebou vzít Maxkartu a odevzdat ji.

A v tomto pripade se zrusi ihned nebo az za 30 dni ?
anonymni

Odeslat příspěvekod vpe 4. 2. 2011 20:02

Ty si muzes vybrat, kdy se ma zrusit :-) Banka ti samozrejme navrhne mesicni vypoved.
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod akcius 4. 2. 2011 20:06

Přímo mi to neřekl, ale hovořil o výpovědi, takže asi 30 dní..ale v pondělí zjistím, zda je možné zrušení ihned a za jakých podmínek (asi to bude možné jen pro ty, kdo nemají maxkartu, nebo je zablokovaná - je totiž potřeba vyhradit nějakou dobu na zaúčtování plateb a výběrů z bankomatu -ale jen můj laický názor) a dám sem vědět.
akcius
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vpe 4. 2. 2011 20:07

Copak neumíte číst o dvě strany dozadu?

(4) Jestliže uživatel návrh na změnu rámcové smlouvy v případě uvedeném
v odstavci 3 odmítne, má právo rámcovou smlouvu přede dnem, kdy má
změna nabýt účinnosti, bezúplatně a s okamžitou účinností vypovědět.

Ať si to banka udělá jak chce, ona jistě ví jak :)
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod akcius 4. 2. 2011 20:17

vpe:tohle podle možné bude, ale jen pro ty se zrušenou , nebo zablokovanou kartou ( a vynulovaným účtem),protože jinak bys mohl někde zaplatit kartou a za 10 minut zrušit účet..a to prostě nejde..také proto je tam ta výpovědní lhůta 30 dní.
akcius
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 4. 2. 2011 20:22

akcius: co bys mohl nebo nemohl je problem banky. Navic ty ses povinnen si vsechny sve zavazky uhradit, takze banka urcite na tom skodna nebude. Proste to muzes zrusit okamzite a hotovo.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod dr._lukas 4. 2. 2011 20:23

Tady lze vidět, že se šiditelna chce mermomocí těchto bezplatných účtu zbavit :-)
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod akcius 4. 2. 2011 20:26

Myslím si, že to s aktivní kartou prostě zrušit ihned nepůjde..ale uvidíme.
akcius
Návštěvník

Odeslat příspěvekod strobe 4. 2. 2011 20:48

dr._lukas píše:Tady lze vidět, že se šiditelna chce mermomocí těchto bezplatných účtu zbavit :-)

Dělá to na mne dojem, že se chtějí zbavit těch co to mají jako druhý málo/nepoužívaný účet.
Já mám jako hlavní Fio a shodou okolností mám nastavenou notifikaci při podkročení 15k a hned tam dolejvám.
Taky možná přesně nevědí co od toho chtít a budou to prasit dál.
Naposledy upravil strobe dne 5. 2. 2011 09:43, celkově upraveno 1
strobe
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka