Poštovní spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod myšpulín 11. 3. 2011 21:22

Proč blokováno? Já OUZ používám jako hlavní účet, chodí mi tam výplata, platím z něho a tak na něm pochopitelně nechávám i nějaké peníze. A těch 15000 je průměr, před výplatou tam klidně můžu mít jen pár tisíc.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 11. 3. 2011 21:26

Možná je 80% populace úplně jedno, že nevydělá na úrokách 5-22 Kč, tj. klidně nechá na běžném účtu ležet nějaké peníze, možná i daleko víc.

A banka nemá žádný důvod dotovat někoho, kdo nemá ani peníze, ani neplatí poplatky, tak se ráda těchto několika promilí duší (kteří tam mají 0-15 a ještě nejsou ochotni zaplatit 50Kč za transakjce zdarma) zbaví.
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ALF6 11. 3. 2011 21:28

vpe: prosim tedy o radu...ja nejsem znaly jako ty, Patrik a nebo zdejsi zpravcove :-)
Je tedy ma uvaha zpravna, ze pokud si budu vybirat 1-2 do mesice(jinak chci platil Axa kartou ke sporicimu uctu), tak si nechat blokovat 15K kvuli neomezenym vyberum, ktere bych stejne nevyuzil je preci hloupost ne? O:-)

PS: me uz nejde o nejake uroky, ale o vybery z bankomatu, protoze to je hlavni deviza vuci Fio :-)
ALF6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 11. 3. 2011 21:35

to záleží na tobě, já jen sdělil svůj názor, že tohle je politika zbavit se klientů, kteří bance nic nepřinášejí

pokud jde o ten úšlý úrok teoretických 23 Kč (více reálně na TV nedostanete), tak jeden výběr z nějakého bankomatu třeba kreditkou může stát k 90 Kč...

A třeba výběr z bankomatu na slovensku (z ČSOB) Maxkartou stojí jen 5 Kč... Kartou spořitelny to bude tuším okolo 125 Kč. Kartou fio to bude ale za 6 Kč, takže tady zrovna extra výhoda nebude pro fio ovečky, ale pro mbanka ovečky už ano.
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod ALF6 11. 3. 2011 23:26

OK diky za odpoved!
Male plus pro OUZ je take to, ze mohu slozenky platit pomoci bankomatu PS. A je to zdarma(nevim, jestli u normalniho Era uctu se plati?) .
ALF6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Senty 12. 3. 2011 00:10

Těm co zrušili OUZ, přišel Vám dopis o potvrzení zrušení OUZ?
Senty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 12. 3. 2011 11:23

nepřišel a ani nepříjde..musíš se spokojit s ústřižkem od složenky :-) Právě toto jsem kritizoval.. účet jsem zrušil na začátku měsíce a peníze na zaslání dopisu u ukončení účtu nemají a na papír s informacema, které si každý přečte na internetu ano
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod 888300Aseznam.cz 12. 3. 2011 15:49

Vážení, pokud rušíte účet vedený Poštovní Spořitelnou a máte ve věrnostním programu body,
můžete mi je převést na účet číslo 219136826
Postarám se, aby byly využity a nepropadly se zrušením účtu.
Převod bodů není nic náročného.
Přihlásíte se do IB - záložka VĚRNOSTNÍ PROGRAM - převod bodů -
zvolíte z jakého účtu (běžný nebo spořící) - ZOBRAZIT - zadáte počet bodů -
číslo účtu příjemce 219136826 - můžete napsat poznámku - a POTVRDÍTE :tleskani
Děkuji všem :oboze
Převedení bodů je dobrovolné. Finanční náhrada za body není možná.
Děkuji tomu, který svých 5 bodů převedl na můj účet.
Rušíte-li OUZ, tak Červené konto rušit nemusíte. Zůstane Vám funkční IB.
Je nutné v IB u Červeného konta nastavit protiúčet.
INVESTICE A SPOŘENÍ - Červené konto - nastavení protiúčtů - číslo účtu vedený v jakékoliv bance
Zajímavá nabídka je "Expresní konto" od UCB
888300Aseznam.cz
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod myšpulín 12. 3. 2011 16:21

Ty jo celých 5 bodů a zadarmo. :shock:

Jinak je od tebe pěkné že nám to tu takhle pěkně zopakuješ. :D :love:
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Senty 12. 3. 2011 21:44

No já právě rušil i účet u spořitelny před 2 měsíci a taky žádný dopis nepřišel.
Senty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 12. 3. 2011 22:03

tak máme ústřižky ze složenky :-D
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod vpe 12. 3. 2011 23:34

Z jaké složenky proboha?
On se formulář k rušení účtu nazývá "složenka"? dr = mr.dezinformer?

Při osobním rušení účtu v bance vždy dostanete potvrzení o odevzdání karty, anebo snad ne?
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod dr._lukas 13. 3. 2011 03:30

vpe: já vím, že se snažíš být chytrý jako rádio.. ale občas si ověř informace, než začneš někoho urážet :-) Ano představ si, že žádné A4 v Poštovní šiditelně nefungují a na všechno mají složenky... A tak je to i při zrušení účtu..dostaneš takový malý ústřižek ze složenky jako, kdyby sis vybíral na poště peníze
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod DoubleSix 13. 3. 2011 11:41

Doktor má pravdu, ikdyž jsem vracel Visa kartu k ČK tak jsem dostal takový ústřižek ze složenky, totéž i nyní při rušení OUZ a ČK.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod Havers 13. 3. 2011 12:31

V PS to oficiálně nazývají "dokladem" či "tiskopisem".
Na poště třeba říkají papírovému dokladu VKLAD - "Vkladová poukázka Poštovní spořitelny".

Název "složenka" má zabraný Česká pošta. :D
Ale já Doktorovi rozumím, pro lidi je to prostě útržek (ústřižek) ze složenky. ;-)
Havers
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka