Poštovní spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod zbijeczka 2. 5. 2011 22:08

vpe píše:ps: S prioritní platbou ve Fio už mě také vypekli a pak to zdůvodnili, že jsem to zadal až v 11:51 a že v podmínkách mají 11:50, tedy nutno autorizovat do 11:49:49h, pokud to chcete na 100% případně se domoci náhrady :-D

(ono to většinou projde i do 12h, nechápu, proč nemohou udělat mezi 12h a 12:25h)

Ještě na začátku roku mělo FIO na svém webu dokument, který stanovil uzávěrku prioritních plateb přes IB na 12:00. Jenže pak v únoru zveřejnili novou verzi a zkrátili to na 11:50.
http://www.fio.cz/docs/cz/Informace_prevody.pdf
Důvod je jasný: vejít se do levnějšího pásma. Od 12:00 by FIO už tolik nevydělalo :-))
http://www.cnb.cz/miranda2/export/sites/www.cnb.cz/cs/o_cnb/hospodareni/cenik/cenik_cast_V.pdf
zbijeczka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 4. 5. 2011 15:09

Trochu se mylis:

deadline v CNB 12,00 byl zaveden az ted v unoru viz priloha, ve skutečnosti ale došlo k podstatnému zlevnění transakcí zadaných do 12h !!!
(Přípona pdf není povolena, tak cituji, jak to bylo roky predtim)

0501020 od 17:00 hod. dne D-1 do 06:00 hod. dne D I. pásmo 0,00
0501021 od 06:00 hod. do 10:00 hod. dne D II. pásmo 0,15
0501022 od 10:0 0 hod. do 12:30 hod. dne D III. pásmo 1,00
0501023 od 12:30 hod. do 13:30 hod. dne D IV. pásmo 3,00
0501024 od 13:30 hod. do 14:30 hod. dne D V. pásmo 20,00
0501025 od 14:30 hod. do 15:30 hod. dne D VI. pásmo 100,00

Jak lze videt, prodlouzila se lhuta z 12:30 na 13:00 za stejnou cenu , ve skutecnosti se jeste snizila VSEM BANKAM zakladni cena o 3 halere (od 5mil. transakci o 1 haler) a Fio banka rozhodne nic navic neplati (ale muze usetrit, jenze to v te lhute 10 minut tezko kdy muze stihat).

zkraceni lhuty ve Fio bylo na 99% jiz v roce 2009 (a to nejen poledni ale temer vsech o T-10 minut) s platnosti noveho zakona nebo kratce pote a podle me to stejne nestihnou a posilaji to do 12:30h jako drive, navic jejich skvely system autorizuje (SMS odesla) az do 12:00 s tim ze ji muzete zadat i po 12h a nauctuje se vam, bez ohledu zda penize odejdou anebo neodejdou, nad tim nemate absolutne zadnou kontrolu
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod obywan 4. 5. 2011 17:17

V pátek jsem byl na poště zrušit OÚZ. Paní za přepážkou se to moc nezdálo, někam volala a říkala, že bych si to měl zrušit na pobočce. Tam se mi samozřejmě nechtělo, tak že mi to teda zkusí zrušit. Vypsal jsem 2 "složenky" jednu na zrušení účtu a druhou na vrácení karty.
Dnes jsem se zkoušel přihlásit do internetového bankovnictví a pořád to funguje. Kdy se účet zruší? Přijde mi nějaký dopis o zrušení?
:P
obywan
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iguka 4. 5. 2011 17:19

udělal jsem to stejně jako ty, účet ti zruší do 30 dnů a určitě ti dopis přijde
iguka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dr._lukas 4. 5. 2011 17:19

Jelikož na poště ani přímo ve finančních centrech zaměstnanci nemají o polovině věcí ponětí, tak vyplněním těch dvou formulářů "mých oblíbených složenek" jsi podal žádost o zrušení účtu.. IB bude funkční po 30 dnů.. tzn. můžeš provést třeba ještě v tomto měsíci trvalé příkazy apod.. Po zrušení cca. do dvou týdnu příjde papírový výpis, kde bude končný zůstatek..
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod zbijeczka 4. 5. 2011 21:23

vpe píše:Trochu se mylis:

Nerozumíme si. To, že ČNB teď nedávno změnila časy a ceny clearingu, to vím, sleduju to. V minulém příspěvku jsem chtěl sdělit to, že FIO mělo (na 100% ještě v lednu) na svém webu informaci v PDF, že uzávěrka zrychlených plateb přes IB je ve 12:00, ale později (asi v půlce února) to změnili a teď už tam mají čas 11:50. Tato změna ve FIO mi přijde naprosto logická, protože FIO tak získá prostor (pokud bude chtít) odeslat platbu v pásmu 7:00-12:00 s přirážkou 8 haléřů. Pásmo 12:00-13:00 má přirážku 1 Kč, a je tedy o 92 haléřů dražší.
zbijeczka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 4. 5. 2011 22:13

V lednu kterého roku? 2009 na 100% ano ale 2011 na 100% ne..

Nevim jak to sledujes, ale uz neblamuj - tvrdis co se nezaklada na pravde, tady si stahni puvodni dokument dokazujici, ze limity byly T-10 minut nastaveny nejpozdeji 1.3.2010, ale spise uz v 11/2009.

obywan píše:V pátek jsem byl na poště zrušit OÚZ. Paní za přepážkou se to moc nezdálo, někam volala a říkala, že bych si to měl zrušit na pobočce. Tam se mi samozřejmě nechtělo, tak že mi to teda zkusí zrušit. Vypsal jsem 2 "složenky" jednu na zrušení účtu a druhou na vrácení karty.
Dnes jsem se zkoušel přihlásit do internetového bankovnictví a pořád to funguje. Kdy se účet zruší? Přijde mi nějaký dopis o zrušení?

Pokud jsi do poznamky "dalsi sdeleni" ci jak se to jmenuje neuvedl, ze nesouhlasis s navrhem zmeny podminek (myslim ze opet vydali novy navrh na zmenu) a nezadas proto o okamzite zruseni, pak se rusi podle paragrafu bezneho ruseni s vypovedni dobou. Usetril bys tak pripadny jeden mesicni poplatek (posledni sobotu v mesici), myslim ze jste to tady napsal uz do zblbnuti nekolikrat (se ti to nechce asi hledat :-).
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod iguka 25. 5. 2011 19:36

Kdo má ještě nepotřebné body z věrnostního programu, tady je nějaký zájemce o koupi. http://forum.mesec.cz/index.php?topic=1 ... en#msg7019
iguka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Pedro1981 27. 6. 2011 22:26

Rád bych se informoval, jelikož v podrobném ceníku jsem jasné info nenašel.

Mám platební kartu Maxkarta Visa Elektron, rád bych trvale zablokoval platby přes internet u této karty. Existuje u PS nějaká služba, která to umožňuje? Děkuji.
Pedro1981
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 6. 2011 06:56

Myslim,ze to mozne je, presneji receno zmenit limit na nulu. Zkus 800 210 210 a pak dej vedet.
Bud to pujde telefonicky zablokovat (jestli si matne pamatuji, tak kdyz jsem mel OUZ, tak jsem kdysi musel naopak zadat o povoleni internetovych plateb), nebo prostrednictvim formulare na poste zmenis limit u internetovych transakci na nulu.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod DoubleSix 28. 6. 2011 07:20

Mám obavu, že ČSOB neumožňuje blokovat svoje karty pro platby přes internet.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod filip893 28. 6. 2011 07:27

Zablokovat platby přes internet u Maxkarty zatím nejde. PS se sice chystá zavést tuto službu, přesný termín spuštění zatím nebyl stanoven.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod Krevety 1. 7. 2011 21:20

Od září zase nový sazebník... co se změnilo těžko říct, na první pohled to nepoznám, tež by to mohli nějak zvýraznit...
Samsung NP730U
Xperia Z1 Compact
Krevety
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ALF6 19. 7. 2011 20:27

Dosel jsem do stavu, ze si za mesic vyberu tak dvakrat, trikrat.... Vic ani nahodou. Mam online ucet a uvazuji o jeho zruseni.Mam totiz take Fio a chci ted vyuzivat primarne tento ucet a nechci mit kvuli tak malo vyberum blokovano 15 K.
Otazka zni takto: Jak by jste to udelali? Online ucet mam z dubna minuleho roku a Fio umi to same a nemusim mit na ucte ty prachy, ktere se mohou tocit treba i jinde. Neprijdu zrusenim online uctu o nejakou historii ve vedeni uctu?(nebo jak se to jmenuje?) :-D
ALF6
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod sergei91 19. 7. 2011 21:31

Pedro1981 píše:Rád bych se informoval, jelikož v podrobném ceníku jsem jasné info nenašel.

Mám platební kartu Maxkarta Visa Elektron, rád bych trvale zablokoval platby přes internet u této karty. Existuje u PS nějaká služba, která to umožňuje? Děkuji.

Prozatím platební karta u PS zablokovat pro platby u internetových obchodů nejde...jedině snížit limit karty, ale tam se počítají i platby u kamen. obchodníků a výběry z bankomatů a limit je na týden PO-Ne. ČSOB A PS hodlá představit cca v srpnu, září tzv. 3D secure u platebních karet, kde již toto bude možno řešit...
sergei91
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka