Poštovní spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod audiobullys 15. 7. 2013 20:13

jsou to chudaci, vklad na ucet 50 kc nebo kolik jako jediny v CR, vklad na sporici ucet 12 Kc. csob jsem po studiich zrusil ,kdyz zacli uctovat 50 Kc za vedeni, znovu obnovil Postovku a tehda vybral nejmensi zlo Hypotecni banku, ted uz clovek vi ze prejde bez problemu jinam kde to bude komplet zdarma a ne zmena ceniku kazdej ctvrt roku neli mesic.
jinak se me zda ze posledni 2 mesice si neuctujou 50 Kc za prumerny denni zustatek 15 tisic, mesic predtim jsem mel prumer asi vo stokorunu nizsi nez chteli a nauctovali si. to jim ani nestacilo 70 litru na uctu.
tak vod ty doby penize pouzivam jinde a je zajimavy ze pak ty 2 mesice nic neuctovali .
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 15. 7. 2013 20:44

U toho poplatku za vedení se kontroluje podmínka za předešlý kalendářní měsíc, t.j. na konci července ti (ne)bude účtován poplatek podle průměrného zůstatku v červnu.
Poplatek za vklad hotovosti na přepážce ČP je pouze u Online konta, to že zavedli a pak ještě zvedli poplatek za vklad na ČK zamrzí (nikdy jsem tento účet neměl založen), ale naštěstí lze vkládat a vybírat bankomaty ČSOB neomezeně. PS spíše vnímám jako bezhotovostní banku na úrovni ZUNO či Equa bank (leč je mhohem poplatkově nekonzistetnější a řešit cokoliv "ne/nadstandardního" je problém a tvrdě zaplaceno - změna PIN, adresy tiskopisem), což pak s úrovní služeb celkem ujde, chodit pak s hotovostí po poštách je spíše za trest (poprvé v životě jsem před pár měsíci zkusil posílat poštovní poukázkou hotovost do Equa bank a jsem si řekl, že to už opravdu ne, nevím jak to ti důchodci dokážou každý měsíc).

Schválně jsem se nyní koukal, že v IB dokonce adresu trvalého bydliště nelze ani měnit, já jsem se na to tuším i vykašlal a měnil pouze kontaktní adresu elektronicky (dle sazebníku je to taky zpoplatněno 8 Kč, ale nikdy mi tento poplatek neúčtovali) a taky spíše počítám s tím, že mě na Era kontaktním místě uvidí nejspíš, až budu účet někdy rušit.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod kidli 16. 7. 2013 06:56

audiobullys píše:
v jiny bance - KB mi dokonce rekli ze tam to radsi davat klientum nebudou, ze jak se ty platby nenahlasujou a nejdou do blokaci tak muze jit ucet do minusu :-)

Od září 2012 jsem neměl u KK KB jedinou (bez)kontaktní platbu, která by se okamžitě neobjevila v blokacích a o které by nejpozději do 5 min nedorazila e-mailová notifikace...
"God save me from my friends, I can protect myself from my enemies"
kidli
Návštěvník

Odeslat příspěvekod gogospk 16. 7. 2013 07:32

kidli píše:
audiobullys píše:
v jiny bance - KB mi dokonce rekli ze tam to radsi davat klientum nebudou, ze jak se ty platby nenahlasujou a nejdou do blokaci tak muze jit ucet do minusu :-)

Od září 2012 jsem neměl u KK KB jedinou (bez)kontaktní platbu, která by se okamžitě neobjevila v blokacích a o které by nejpozději do 5 min nedorazila e-mailová notifikace...

Naprostý souhlas, od 8/2012 mám od KB bezkontaktní KK (+druhou pro ženu), od té doby jsem provedl snad 600 bezkontaktních plateb a ve sto procentech proběhla vždy online blokace na účtů. Protože mám bezkontaktní karty snad ode všech bank na našem trhu , můžu tak lehce srovnávat, a musím konstatovat, že KB je v tomto ohledu velice spolehlivá. Naprosto opačnou zkušenost mám s bezkontaktní platbou u mBanky a Fia, kdy je platba bezkontaktní kartou sázka do loterie, občas online blokace, v naprosté většině ale offline a o platbě se dozvím až po vlastním zaúčtování za několik dnů.
gogospk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod vpe 18. 7. 2013 01:51

při ukonceni uctu v PS formulářem 18.7. na poste a pozadavku na prevod zustatku na jiny ucet, kolik vam nauctovali za "prevod" a dokdy povedou ucet, tusite?

poslou pak nejake pisemne vyuctovani nebo je nutno si to předem stahnout z IB?
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod myšpulín 18. 7. 2013 07:16

Tak jsem krátce po 8 hodině chtěl zkusit inovované IB a odstávka se posouvá až na 10 hod. To může být docela nepřijemné v pracovní den.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod TnT2 18. 7. 2013 19:39

vpe píše:při ukonceni uctu v PS formulářem 18.7. na poste a pozadavku na prevod zustatku na jiny ucet, kolik vam nauctovali za "prevod" a dokdy povedou ucet, tusite?

poslou pak nejake pisemne vyuctovani nebo je nutno si to předem stahnout z IB?

Já rušil Online účet ve finančním centru. Výpovědní lhůta byla jednoměsíční, pak účet zmizel z IB, zůstatek jsem si převedl dřív sám zadarmo, nakonec přišel papírový výpis z účtu, za který by si tehdy prý účtovali 13 Kč, ale protože na účtu byla 0 (minimální zůstatek 200 Kč není blokovaný), neměli si ten poplatek z čeho strhnout, takže vše bylo zdarma.
Curve karta promo kód na £5: RG7YB | Bondster promo kód: 0539 | Mintos kód: 21GMHB | Portu na 3 měsíce zdarma? Stačí SZ.
TnT2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jasno1 18. 7. 2013 20:10

Co to tam dnes s tím IB vyvádějí?
jasno1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 18. 7. 2013 20:33

Trochu se jim nepovedl přechod na ten nový Era portál. http://www.lupa.cz/clanky/postovni-spor ... mpaign=rss
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 7. 2013 20:36

Poštovka má vůbec s těmi migracemi systémů problémy. Minule, když chtěl tatínek vybrat z vkladní knížky, tak to opět nešlo kvůli migraci systému.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod audiobullys 18. 7. 2013 22:43

tak jsem si presunul penize jinam a vyzkousel jejich bezkontaktni kartu a samozrejme ze jsem se dostal do minusu. a prekvapive to bylo za platbu kontaktni, ktera vubec nesla do blokaci .
tak to z toho obchodnici uz delaj kreditni karty a ten napis debit si taky muzou prepsat na neco podobneho de .bil
no priste si u toho obchodnika vyzkousim jiny karty .
tim padem me napada ze se to muze pouzit jak kreditka, nakoupit za xxx Kč, suma se vubec neodecte z karty a ten den i dalsi 3 dny se da jeste za tech xxx Kč ještě nakoupit jinde. pak si clovek na ucet do postovky muze doposlat penize z jiny banky. v tydle bance drzim minimum penez, jakmile prijdou penize hnedka je odesilam radsi pryc.
Daň ze samostatného myšlení nebyla dosud zavedena jen proto, že by to byl příjem pro stát zcela zanedbatelný.
audiobullys
Diskutér

Odeslat příspěvekod gogospk 19. 7. 2013 07:22

audiobullys píše:tak jsem si presunul penize jinam a vyzkousel jejich bezkontaktni kartu a samozrejme ze jsem se dostal do minusu. a prekvapive to bylo za platbu kontaktni, ktera vubec nesla do blokaci .
tak to z toho obchodnici uz delaj kreditni karty a ten napis debit si taky muzou prepsat na neco podobneho de .bil
no priste si u toho obchodnika vyzkousim jiny karty .
tim padem me napada ze se to muze pouzit jak kreditka, nakoupit za xxx Kč, suma se vubec neodecte z karty a ten den i dalsi 3 dny se da jeste za tech xxx Kč ještě nakoupit jinde. pak si clovek na ucet do postovky muze doposlat penize z jiny banky. v tydle bance drzim minimum penez, jakmile prijdou penize hnedka je odesilam radsi pryc.

Kam je přepošleš? Naprosto stejně se dnes chovají karty mBanky, Fia, Air, Zuna, ČSOB, GE atd ....
gogospk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamča26 19. 7. 2013 13:55

Snažím se přihlásit do internetového bankovnictví a už 2x mně nedorazila autorizační sms. Help desk poštovky to samozřejmě svádí na operátora. Máte někdo stejný problém?
Kamča26
Návštěvník

Odeslat příspěvekod myšpulín 19. 7. 2013 13:57

Já mám přihlašování bez sms, takže tenhle problém nemám. Nic s autorizací jsem teď nepotřeboval.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod audiobullys 19. 7. 2013 14:58

no nejakej problem tam asi bude, už 5 minut čekám než se odešle platba na jinej účet v poštovce. jindy je to za chvíli provedený.
audiobullys
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka