Poštovní spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod blackwork 21. 2. 2019 18:03

Já tam vůbec nelezl ... jelo to tak nějak setrvačně ...
blackwork
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LaNov 21. 2. 2019 23:30

losalamos píše:Ať už to spojí nebo rozdělí - definitivně. Pořád je kolem toho humbuku, že by jeden blil. Tanečky mezi Poštou a ČSOB už mě nebaví.

Problém není na straně České pošty - ta má pořád s ČSOB jen smlouvu na dobu určitou (současná je na období na 2018 - 2028). To spíš ČSOB moc neví, co s těmi skoro 2 mil. klientů vlastně zamýšlí (zvlášť když je jasné, že neziskovější byznyz typu úvěrů pro ně pošťáci dělat nebudou). Prostě škoda, že pošta nemá smlouvu s nějakou menší, klientsky přívětivější bankou ...
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod losalamos 27. 2. 2019 09:50

Mně je jedno, kdo má s kým smlouvu. Jen bych byl rád, kdybych v pozici klienta nemusel vnímat ty jejich vzájemné námluvy a rozvody. Připouštím, že je to prkotina. Můj život na tom nevisí a dokážu si představit, že bych přešel z Poštovky do ČSOB, případně tohle spojení opustil úplně.
losalamos
Nadšenec

Odeslat příspěvekod čulibrk 18. 3. 2019 18:21

Dostal jsem v internetbankingu nabídku na kreditní kartu PS s úvěrovým rámcem až 250000 Kč. No ale dle pravidel https://svetodmen.cz/uploads/assets/pra ... 012019.pdf se už podle mě žádným smysluplným způsobem body sbírat nedají, nebo ano???

Asi seberu dle https://www.postovnisporitelna.cz/porta ... -kartu.pdf 500 Kč a pak ji hned zruším.
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 18. 3. 2019 18:29

"Smysluplně" to lze placením dobírek na ČP s využitím Curve karty. Lze tak získat až 1000Kč/měsíc.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 18. 3. 2019 18:40

Ano, teoreticky přes Curve na poště (za přímé platby na poště se bonusy nepřipisují), jenže pozor na limity - maximální týdenní limit kreditek ČSOB je výše úvěrového rámce (a nelze jej zvýšit) a Curve má též maximální denní limit jen 3000 GBP - pro získání necelé maximální vratky za měsíc by bylo nutné poštu navštívit nejméně dvakrát (tudíž je nejspíše nesmysl si žádat o vyšší rámec, než cca. 90 tisíc Kč)... závěrem - předschválený úvěrový rámec ČSOB vůbec nemusí schválit (taky jsem měl kdysi předschválené poměrně vysoké limity a kreditka na 100 tisíc Kč schválena nebyla)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod blackwork 18. 3. 2019 18:46

Objednával někdo Dobírkovou poukázku ČSOB v IB Era? Kde to tam je?
blackwork
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 18. 3. 2019 19:21

Je na to papírový formulář, který dostaneš na poště.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod Milos 18. 3. 2019 19:44

fremantle píše:Ano, teoreticky přes Curve na poště (za přímé platby na poště se bonusy nepřipisují), jenže pozor na limity - maximální týdenní limit kreditek ČSOB je výše úvěrového rámce (a nelze jej zvýšit) a Curve má též maximální denní limit jen 3000 GBP - pro získání necelé maximální vratky za měsíc by bylo nutné poštu navštívit nejméně dvakrát (tudíž je nejspíše nesmysl si žádat o vyšší rámec, než cca. 90 tisíc Kč)... závěrem - předschválený úvěrový rámec ČSOB vůbec nemusí schválit (taky jsem měl kdysi předschválené poměrně vysoké limity a kreditka na 100 tisíc Kč schválena nebyla)...

Potvrzuji, je to tak :-) Já posílám 2x měsíčně dobírku za 100.000Kč (bonus 2x500Kč, náklady 2x78Kč). Bonus při menších dobírkách vs. cesta na poštu se pak moc nevyplácí.
Člověk pak ale brzy narazí na problém s ročním limitem u Curve karty (50.000GBP), mám proto ještě druhou Curve kartu na manželku ;-)

-- 18. 3. 2019 18:46 --

blackwork píše:Objednával někdo Dobírkovou poukázku ČSOB v IB Era? Kde to tam je?

Každá pošta by dobírkové poukázky ČSOB měla mít a zdarma poskytovat zákazníkům. Alespoň v Praze to tak funguje.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod čulibrk 19. 3. 2019 09:31

To je bordel jako v Monetě při jejich žádosti o založení účtu TOM elektronicky s bonusem 1000 Kč. Žádost o KK PS v jejich internetbankingu vždy skončí chybovým hlášením a že mám jít na pobočku. :-\
čulibrk
Diskutér

Odeslat příspěvekod blackwork 19. 3. 2019 11:55

PatrikChrz píše:Je na to papírový formulář, který dostaneš na poště.

Nemám čas ani náladu učit pošťačky a jejich nadřízené ]:-< >:-( . Dřív mi to přišlo hezky předepsané a hezky poštou domů akorát si už napamatuji postup :-|.
blackwork
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 19. 3. 2019 15:15

Někdo tu psal, že se to dá objednat i přes telefonní linku, jinak se to zřejmě objednává přes papírový formulář na poště/pobočce.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Klient ps 19. 3. 2019 15:41

čulibrk píše:To je bordel jako v Monetě při jejich žádosti o založení účtu TOM elektronicky s bonusem 1000 Kč. Žádost o KK PS v jejich internetbankingu vždy skončí chybovým hlášením a že mám jít na pobočku. :-\

V PS setrvalý stav. Kreditku jsem si v IB zakládal v květnu 18. Házelo mi to totožnou chybu. Reklamoval jsem, volali nazpět a založili přes telefon. I když i na založení jsem musel podávat reklamaci, protože mi jouda dal automatickou splátku (zakládal jsem v akci půl roku neplatíte úrok).
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod jichaj 19. 3. 2019 16:24

ta KK je ale kromě úvodních 500 kč k prdu, ne? pokud teda nechceš 0,5% do Světa odměn, příp. "pojištění věcí"?
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod Klient ps 19. 3. 2019 16:38

Já si zatáhnul dovolenou v letě a zaplatil v listopadu.
Klient ps
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka