od fremantle 16. 7. 2024 17:39
Také mám Poštovní účet, ač je to jen formálně jiný název pro Plus konto - všechny parametry jsou shodné, nějak se mi ho povedlo sjednat v době kdy bylo ještě s podmínkami příjmu, za sjednání bylo nabízeno 500 Kč (odměnu jsem sice dostat neměl, protože jsem měl v té době paralelně Premium konto*, ale zkusil jsem to založit online a od té doby mi tam jen tak visí...
* což byl jinak můj snad historicky nejstarší účet ještě ze studentských let, byl založený pod hlavičkou ČSOB a vzpomínám si na ty ofuky při migraci do Poštovky (migroval jsem ho kvůli hypotéce - v ČSOB se mi kdysi pokoušeli nacpat jakýsi placený "Aktivní" tarif k hypotéce, protože k některým typům kont nechtěli přiznat nějakou "slevu" nějakých 0,2 % za vedení účtu v bance, tak jsem argumentoval, že tu slevu přiznávají i k Era Online účtu, který při splnění podmínek (tehdy průměrného zůstatku v kalendářním měsíci) je poskytovaný bez poplatku - tak oni, že když chci, tak ať si to zařídím... tak jsem si jej zařídil)... A pak zase zpátky (když začala ČSOB poskytovat Premium, tak jsem se hned nanominoval z Ery/Poštovky) - což obnášelo ukončení přístupu do "modrého" IB, vrácení karty, vydání nových přístupových údajů do "černeného" IB - dokonce jsem si jednou přišel podat papírový příkaz k trvalé platbě na pobočku (kdysi to bylo bez poplatku), vytáhl složku Era a pracovnice se na mně pohoršeně podívala a zeptala se "A vy máte účet v Poštovce?" - jinak mě byla připravena z pobočky vypoklonkovat... tehdy se chovali jako dvě různé banky)
V rámci úklidu bych se ho také rád výhledově raději zbavil, online to ale nelze (tedy vyjma onoho kodexu mobility).