Poštovní spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod vlazy 15. 7. 2024 18:36

Existuje ještě Poštovní spořitelna? Já mám za to, že tato organizační složka, nebo jak to nazvat, patřící pod ČSOB už dávno tak trochu v tichosti zanikla a vše bylo převedené pod ČSOB. Dívám se, že i doména postovnisporitelna.cz je přesměrovávaná na csob.cz.
Naposledy upravil vlazy dne 16. 7. 2024 00:56, celkově upraveno 1
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod LaNov 15. 7. 2024 21:32

No už asi ne: na webu mají pod "Pobočky, pošty a bankomaty" jen pobočky a bankomaty ;-) A rušení na poště bych fakt neriskoval: moji anabázi se snahou zřídit disponenta v internetovém bankovnictví jsem nakonec vyřešit návštěvou pobočky ČSOB v okresním městě, kde to byla záležitost pár minut ...
ČSOB moc o pošty nestojí, tak snad přijde změna: https://archiv.hn.cz/c1-67331610-zacina ... vniho-trhu (ale až od r. 2028).
Která mladá dynamická banka by nejlépe využila síť poboček na poště?
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jujec 16. 7. 2024 13:22

Kdysi jsem na poště rušil poštovní konto a stejně to bylo blbě - i když jsem paní říkal, že by si asi měla vzít kartu, prý ne, pak mi volali z banky a hnali mě znovu na pobočku.
Při vší úctě ke všem, co na poště pracují, já bych operace, které jsou mírně nestandardní, u nich opravdu ani nezkoušel, na tyto experimenty čas opravdu nemám.
jujec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pulmann 16. 7. 2024 14:03

Ona ještě existuje Poštovní spořitelna ?
Už před lety mi zrušili účet a převedli mně k ČSOB.
Že se bude rušit.
pulmann
Nadšenec

Odeslat příspěvekod milanBrno 16. 7. 2024 14:20

Neexistuje. Proto je cela diskuze zbytecna nebo rekneme o minulosti...
Telekomunikace: Neomezene volani, sms a internet za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni davam odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 16. 7. 2024 15:07

pulmann píše:Už před lety mi zrušili účet a převedli mně k ČSOB.
Že se bude rušit.
Tobě jen tak zrušili účet? Já mám ještě už nepopužívaný SÚ Červené konto které jsem založil před necelými 15 léty v bývalé Poštovní spořitelně a stále je funkční a nezrušili mi ho, ale mám ho už hodbě dlouho v bankovnictví ČSOB. Poštovní spořitelna nebyla samostatná banka, ale pouze nějaká složka ČSOB která působila pod samostatným mázvem a měli i vlastní pobočky. Zrušilo se to pouze jako samostatná složka a klienti a jejích účty byly převedené pod ČSOB. Jsou zrušené i stránky Poštovní spořitelny a samostatné bankovnictví které měli.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Milos 16. 7. 2024 16:23

Poštovní spořitelna už skutečně neexistuje, ale staré Poštovní účty/konta stále fungují (už pod hlavičkou ČSOB) a dokonce je možné Poštovní účet na poště stále založit:

Plus Konto otevřete online na webu, v mobilní aplikaci ČSOB Smart nebo na jakékoli naší pobočce. Poštovní účet zase zřídíte jednoduše na každé poště.

Zrušení Poštovního účtu by mělo být možné na poště, osobně bych ho ale raději zašel zrušit na pobočku ČSOB, kde má člověk větší jistotu, že to proběhne rychle a bez komplikací. Online zrušit Poštovní účet by šlo jedině pomocí mobility nějaké jiné banky.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 16. 7. 2024 17:39

Také mám Poštovní účet, ač je to jen formálně jiný název pro Plus konto - všechny parametry jsou shodné, nějak se mi ho povedlo sjednat v době kdy bylo ještě s podmínkami příjmu, za sjednání bylo nabízeno 500 Kč (odměnu jsem sice dostat neměl, protože jsem měl v té době paralelně Premium konto*, ale zkusil jsem to založit online a od té doby mi tam jen tak visí...

* což byl jinak můj snad historicky nejstarší účet ještě ze studentských let, byl založený pod hlavičkou ČSOB a vzpomínám si na ty ofuky při migraci do Poštovky (migroval jsem ho kvůli hypotéce - v ČSOB se mi kdysi pokoušeli nacpat jakýsi placený "Aktivní" tarif k hypotéce, protože k některým typům kont nechtěli přiznat nějakou "slevu" nějakých 0,2 % za vedení účtu v bance, tak jsem argumentoval, že tu slevu přiznávají i k Era Online účtu, který při splnění podmínek (tehdy průměrného zůstatku v kalendářním měsíci) je poskytovaný bez poplatku - tak oni, že když chci, tak ať si to zařídím... tak jsem si jej zařídil)... A pak zase zpátky (když začala ČSOB poskytovat Premium, tak jsem se hned nanominoval z Ery/Poštovky) - což obnášelo ukončení přístupu do "modrého" IB, vrácení karty, vydání nových přístupových údajů do "černeného" IB - dokonce jsem si jednou přišel podat papírový příkaz k trvalé platbě na pobočku (kdysi to bylo bez poplatku), vytáhl složku Era a pracovnice se na mně pohoršeně podívala a zeptala se "A vy máte účet v Poštovce?" - jinak mě byla připravena z pobočky vypoklonkovat... tehdy se chovali jako dvě různé banky)

V rámci úklidu bych se ho také rád výhledově raději zbavil, online to ale nelze (tedy vyjma onoho kodexu mobility).
fremantle
Inventář

Předchozí stránka