Poštovní spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Bernhard 26. 8. 2010 14:10

Když jsem se na to ptal u ING,tak mi odpověděli,že pro informování o stavu účtu stačí náhled v IB.
Bernhard
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 8. 9. 2010 13:43

Nějak se nám "zadrhla" Poštovka

UPOZORNĚNÍ: Omlouváme se, služba je nyní nedostupná, zkuste ji později (omezení doby poskytování některých služeb naleznete v Nápovědě).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod DoubleSix 8. 9. 2010 13:59

Navíc jim to trvá už dost dlouho.

U ČSOB je u Business Banking napsáno toto :
Vážení klienti,
omlouváme se Vám, v současné době není možné zaslat do ČSOB dávku přes službu ČSOB BusinessBanking 24 -offline, která obsahuje více jak 2500 položek. Větší dávky je nutné rozdělit na několik menších. Na opravě této situace se pracuje..
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod filip893 8. 9. 2010 14:04

Do IB ČSOB/PS se nešlo přihlásit ani včera odpoledne.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod DoubleSix 8. 9. 2010 14:06

Zažíná to být jako v ČS, tam jim to také občas (dost často) nefunguje :-D
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 14. 9. 2010 22:40

Chtěl bych se zeptat jak je to se zvýšením limitu u MAX karty k osobnímu účtu zdarma. Potřeboval jsem vybrat z bankomatu větší sumu peněz, ale u karty mám pouze povolený týdenní limit 15000 Kč což mi výjimečně nestačilo. Myslel jsem si, že ve finančním centru si ho můžu bez problému nechat zvýšit. Tam mne ale informovali, že limit u karty se určuje podle obratů na účtu, že to určují v Praze kde se to odesíla, že je to zdarma a že to trvá asi 5 dnů. To mne ale zklamalo, protože na osobním účtu zdarma nemám běžně větší peníze a převádím si je tam z Červeného konta pouze když vím, že je na něco budu potřebovat. Chtěl jsem si to zvýšit na 75000 Kč, ale údajně kvůli malým obratům na účtu by mi tolik v Praze asi neschválili. Zajímalo by mne jaké máte kdo zkušenosti s těmi limity u MAX karty? Běžně nepotřebují ten limit nějak hodně vysoký, ale občas může nastat potřeba výběru větší částky na kterou malý limit nestačí. Také mne trochu překvapila informace, že každá změna limitu je zdarma. Předpokládal jsem, že u osobního účtu zdarma je to zpoplatněné.
Dále by mne zajímalo zda vkládání hotovosti na Červené konto prostřednictvím pošty je ještě stále zdarma.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 9. 2010 05:55

Já mám informaci, že maximální limit je 50 000 Kč a dostal jsem ho hned na požádání bez obratů a kolega, co si nechal kartu vydat nedávno, taky.

Naposledy jsem na ČK vkládal na konci srpna a pořád to bylo zdarma.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod marczus 15. 9. 2010 06:49

Zdarec, zrovna minule utery jsem si byl navysit limity... na 50tis. a probehlo vse vporadku.
1) zmena je zdarma, kazda dalsi je zpoplatnena..
2) na prijem, obraty na uctu urco nekoukaj ... chodej mi tam penize z brigady cca kolem 6tis. a zmenili bez problemu..
marczus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DoubleSix 15. 9. 2010 08:39

vlazy : potvrzuji, co zde bylo řečeno. První změna limitů Maxkarty je zdarma a maximální limit je 50 tisíc na týden (bere se týden od pondělí do neděle). Další změna stojí 26 Kč.
Já jsem si také nechal změnit limity (je na to speciální formulář) a vše proběhlo bez problémů.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod vlazy 15. 9. 2010 09:06

Ono to vypadá, že zaměstnanci PS na jejích finančních centrech ani pořádně neví co a jak v této bance je a jak co funguje. Asi jsou mizerně školení a nebo tam pracují takoví tupci kteří si to nedokážou pamatovat a nebo vyhledat v počítači. Už loni v listopadu jsem měl trochu problém když mne nesprávně informovali ohledně transakčních účtů pro ČK a nyní to vypadá, že se v těch změnách limitů asi taky příliš nevyznají. Taky jsem si myslel, že pouze první změna limitu (tu jsem už jednou využil) u karty je zdarma a pak už každá další je zpoplatněná, ale zaměstnanec na finančním centru mi tvrdil, že všechny změny jsou určitě zdarma a že to tak bylo vždy. Jedině, že by byla nějaká změna v sazebníku a tento poplatek zrušili, ale to pochybují. Jejích sazebník je velmi nepřehledný a proto se mi to nechce pracně hledat. Máte někdo zkušenost jak dlouho trvá ta změna limitu na kartě od doby podání žádosti do doby kdy to začne platit? Na finančním centru mi zaměstnanec tvrdil, že to musí odeslat do Prahy kde to posuzují a schvalují a celé to trvá minimálně 5 dnů.
vlazy
Poslední varování

Odeslat příspěvekod DoubleSix 15. 9. 2010 10:46

Jo, těch 5 dnů +/- sedí, opravdu se to posuzuje v Praze.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 15. 9. 2010 19:28

vlazy píše:Jejích sazebník je velmi nepřehledný a proto se mi to nechce pracně hledat. Máte někdo zkušenost jak dlouho trvá ta změna limitu na kartě od doby podání žádosti do doby kdy to začne platit?

Co jim napsat email? Ono pak v případě problému je to pak easy. Mimochodem, stále něco mění (a měnit budou např. sazebník OUZadarmo) a kdoví co teď udělají, viz sankce ČNB. Infolinka neustále tvrdí, že PS je dceřinnou spol. ČSOB, což je imho nesmysl, ledaže by to byla rozdvojená osoba :-)
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod marczus 15. 9. 2010 21:23

vlazy píše:Jejích sazebník je velmi nepřehledný a proto se mi to nechce pracně hledat. Máte někdo zkušenost jak dlouho trvá ta změna limitu na kartě od doby podání žádosti do doby kdy to začne platit?

plati to nasledujici tyden ... takze kdyz prijdes na pobocku napr. v patek ..tak v pondeli ti plati nove limity
marczus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 15. 9. 2010 22:43

vpe píše:Co jim napsat email?
To mne taky napadlo a napsal jsem jim ten e-mail. To ale neznamená, že bych se na to co mne zajímá nemohl zeptat zde když se zde diskutuje o PS a mnozí diskutující mají vlastní zkušenosti s PS. Odepsali mi toto:
děkujeme Vám za Váš zájem o produkty a služby naší banky.

Maxkarta je platební karta opatřená magnetickým proužkem a čipem s funkcí platební karty VISA Elektron. identifikační funkcí pro účet (čipová aplikace). Maxkarta má dva limity, jeden limit pro část VISA Electron, druhý limit pro čipovou aplikaci. Čipová aplikace je určena pro použití ve finančních centrech označených logem Poštovní spořitelna a na všech poštách v České republice. Část VISA Electron lze použít v síti bankomatů označených nápisem „VISA Electron“, k bezhotovostní úhradě u subjektů provozujících obchod a služby označených nápisem „VISA Electron“, logem příslušné karetní asociace „Verified by Visa“ vybavených potřebnou technikou na území České republiky i v zahraničí, a to maximálně do výše limitu VISA Electron. V České republice rovněž k výběru hotovosti přímo na pokladnách v obchodních zařízeních, se kterými má ČSOB smlouvu, tzv. služba CashBack

Navýšení limitu pro výběr a platby Maxkartou je možné prostřednictvím tiskopisu 773 na pracovištích České pošty nebo na Finančních centrech Poštovní spořitelny http://www.postovnisporitelna.cz/Kontak ... posty.aspx. Dle sazebníku poplatků http://www.postovnisporitelna.cz/Inform ... ukt=Kar_pr je první změna pro majitele účtu zdarma, druhá a další změna je za 26 Kč.

Pro držitele karty od 18 let věku je maximální limit pro Čipovou část karty i pro část Visa Electron 50.000 Kč viz. sazebník poplatků, část Limity pro Maxkarty http://www.postovnisporitelna.cz/Inform ... x?produkt=.

ČSOB rozhodne o podané písemné žádosti nejpozději do 2 týdnů od jejího podání. Schválená změna limitu VISA Electron se aktivuje automaticky při vzniku nároku na čerpání nového limitu části VISA Electron. Pro aktivaci změny limitu čipové aplikace je nutné Maxkartu použít do 2 měsíců od podání žádosti na obchodním místě, jinak limit zůstává v původní výši, aktivací je nový limit platný od následujícího výběrového období. O provedení změny limitu čipové aplikace je držitel Maxkarty informován potvrzením o provedené transakci, které vydá obchodní místo. Požadovaný limit výběru má ČSOB právo snížit. V případě, že písemnému požadavku na změnu limitů nelze vyhovět, vyrozumí Vás ČSOB písemně.

Další případné dotazy Vám rádi zodpovíme na infolince Poštovní spořitelny 800 210 210.
Z toho a z odpovědi jiných zde diskutujících vyplývá, že ve finančním centru mne zaměstnanec informoval nesprávně. Nevím k čemu vůbec ty finanční centra jsou když tam zaměstnávají lidi kteři se v záležitostech PS příliš nevyznají.
vlazy
Poslední varování

Předchozí stránkaDalší stránka