Jaký studentský účet?

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod S474N 7. 7. 2008 15:39

snowboarder: mohu vedet, k cemu potrebujes pobocky na kazdem rohu? Jak casto banku navstevujes a v jake veci? Za pakatel vlozit penize na ucet? Myslis pakatel 35 Kc?

Objektivni posouzeni muze byt pouze v pripade, kdy sem vlozis jake sluzby vyuzivas a jake nevyuzivas. Potom se to da jasne objektivne porovnat.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod wit.cz 8. 7. 2008 10:26

jichaj píše:CSOB maji opravdu asi nejlepsi studentsky ucet, tzn. za jeho provoz se zaplati nejmene (nebo i 0Kc) oproti jinym studentskym uctum.

Ale pokud bych se mohl rozhodoval znova, asi bych volil mBank. CSOB me totiz nakrklo tim ze pokud vyhoda uctu skonci a ucet zrusite, nechaji si platit mesicni pausaly i kdyz uz s uctem nejde disponovat (narozdil od KB, kde se pak neplati uz nic), navic pro zruseni uctu jsem na pobocku musel 3x (zalezitost cca na 1hod).

muzu poprosit o vysvetleni tucne vystizene casti? :-|
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod snowboarder 8. 7. 2008 12:43

S4Z4N: můžu se zeptat kde jsi sebral těch 35Kč za vklad na studentský účet? :-)
vklad na účet je za 6Kč ;)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 8. 7. 2008 13:09

snowboarder: nevim jestli studentsky, ale kdyz jsem neco vkladal nekomu na ucet, tak jsem daval myslim poplatek 35Kc za vklad.

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Rop 8. 7. 2008 15:04

Vklad na vlastní účet 6 Kč ... vklad na cizí účet 30 Kč ... S474N jenom necte moje prispevky jinak by to o tech 6ti korunach uz vedel a zbytecne by neprehanel :lol:
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod snowboarder 8. 7. 2008 15:12

S4Z4N: no a? ty jsi chtěl někomu vložit na cizí, tak za to zaplať 8-) mně to banka neúčtuje ;)
(mimochodem: nevíš, jestli studentský a oháníš se tím jako nevýhodou? nechceš si to nejdřív zjistit? to mi přijde trochu vadné, sorry :)) )

Rop: nj, někomu by se hodilo "dvakráti čti, jednou piš" :D

jinak něco, na což se samozřejmě nedá spoléhat, kdykoliv jsem naběhl do ČSOB nebo Spořky, a vkládal na účet, vždycky jsem to měl zadara, u Spořky údajně normálka a u ČSOB se strhne akorát těch 6Kč zřejmě za ten vklad. Nikdy se mě neptali čí je to účet jestli můj, nebo čí. Řekl bych, že je to taková "tichá" změna a ceníková položka je určena proti zneužití nebo přílišné manipulaci) > na to se ale samozřejmě spoléhat nedá, jen takový ulehčení 8-)
::: Vyzkoušejte aplikaci SuperFórum pro Android http://goo.gl/3OyV6 :::
snowboarder
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod S474N 8. 7. 2008 22:26

snowboarder: skoda, ze to neni jako v pripade eBanky, ze se tyto poplatky uctuji "vychytralym" majitelum uctu. Takovym mam potom sto chuti vlozit 100x po jedne korune :mrgreen:

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 7. 2008 06:07

S474N: To je moc pomalé, co takhle párkrát poslat pár centů ze zahraničního účtu? To naskakují poplatky po stokorunách :-)
http://www.mesec.cz/clanky/velky-test-z ... ch-plateb/
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod bojler 19. 7. 2008 10:16

Necetl sem cely tema. Pro me je dulezita jedna vec - ze mBank a mozna taky FIO sproste nevyebavaji se zakaznikama. Kuprikladu ted zas KB snizila urokovy sazby u drtivy vetsiny tzv. produktovych balicku a ani o tom necekla.
bojler
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jichaj 21. 7. 2008 16:05

2wit.cz: tim jsem mel na mysli to, ze podas vypoved, zacne bezet vypovedni lhuta (45dni) a za tyhle 2mesice stale platis poplatek za vedeni uctu (i kdyz uz s nim nejde disponovat, internetbanking zrusen, platebni karta odevzdana). Narozdil napr. od te KB, kde si za to v te vypovedni lhute uz zadne mesicni poplatky neuctuji.

Ale tohle je jen takova drobnost, tech par korun za 2mesice to zas neni tak hrozny. :)
Pokud "Studentsky ucet", tak rozhodne ten od CSOB. Ale jinak mBank, nebo Fio.
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod wit.cz 21. 7. 2008 18:26

jichaj: to je dobry vedet, diky ;)
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod .neo 13. 8. 2008 18:21

Jdu na VŠ a taky se přemýšlím, jakej účet, už než jsem přečetl tohle téma, rozhodoval jsem se mezi ČSOB a mBank, teď k tomu přibyla ještě FIO.
No po chvíli přemýšlení to vypadá na ČSOB, takže se chci zeptat, jsou tam nějaké skryté poplatky, nebo tak? Platí se za vedení platební karty, nebo vedení a zrušení účtu? Platí se za příchozí a odchozí položky? Nebo jaký je rozdíl od mKonta když vynecháme zahraničí a výběry za bankomatů? Díky
Naposledy upravil PatrikChrz dne 13. 8. 2008 18:29, celkově upraveno 1
Důvod: přemíšlení :D
.neo

Odeslat příspěvekod S474N 13. 8. 2008 18:43

.neo: a proc zrovna CSOB?

S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod .neo 13. 8. 2008 19:18

S474N: Je tam neomezený výber za bankomatů ČSOB zdarma a možnost jít 20 000,- do minusu. Jinak jsem tam žádnej rozdíl asi nenašel. No a pak taky, že ČSOB ma přeci jenom u nás pobočku, kde si to můžu zřídit, i když to není rozhodující.
.neo

Odeslat příspěvekod Rop 13. 8. 2008 23:33

ČSOB je opravdu jediný studentský účet zdarma (pokud tedy najdeš bankomat ČSOB ... u mBank zase můžeš najít bankomat jen 3x měsíčně ale jakýkoliv ... což se nuluje)
U kontokorentu bude asi výhodnější ČSOB i když jej mBank bude mít taky.
Jedinou otázku k tomuto účtu, kterou si musíš položit je, co dál? V současné době po ukončení studií tě ČSOB na poplatcích natáhne a ty se musíš rozhodnout, jestli pak podstoupíš martirium změny banky, nebo budeš trpět poplatky ...
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka