elies: Jak píše Rop, je možná i kombinace, já to mám stejně. FIO, mBank, k tomu ještě ING a ještě další jiné účty. No, někdo sbírá známky, jiný účty
. U těch účtu je výhodou, že je to zdarma, na rozdíl od těch známek
. Je to celkem ideální, FIO má MC karty, mBank má Visa, takže při cestách do zahraničí minimalizuješ možnost, že nezaplatíš /nevybereš z bankomatu.
FIO je na trhu déle; u mBank se ještě sem tam vyskytnou problémy, že účetní systémy některých firem nemají aktualizovanou databázi a neumí poslat peníze na účet mBank, ale to by se mělo postupně vyřešit, navíc tebe jako (příležitostného) zaměstnance by to "nemělo" zajímat, ONI by si měli nějak poradit.
Já třeba mám jako univerzální příjmový účet ING. Mám krátké - jen 6 místné číslo účtu (snadno si ho pamatuju), tenhle kód banky mají ve všech účetních systémech, omezení které účet má minimalizuje možnost "vytunelování" - přímé vykradení, "naklonování" platební karty (žádná k tomu není), nebo "vtipné" zaslání několika drobných plateb (např. ze zahraničí).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.